Радев: Пристапот на Владата кон Северна Македонија треба да се поддржи
Радев: Пристапот на Владата кон Северна Македонија треба да се поддржи
Груби - Абдрахманов: Република Северна Македонија е пример за почитување на правата на заедниците
Груби - Абдрахманов: Република Северна Македонија е пример за почитување на правата на заедниците
ВМРО-Народна партија: Македонската длабока држава нема намера за позитивно решение со Бугарија
ВМРО-Народна партија: Македонската длабока држава нема намера за позитивно решение со Бугарија
Бугарската авиокомпанија „Гуливер“ ќе ги поврзе Скопје и Софија за помалку од 50 евра?
Бугарската авиокомпанија „Гуливер“ ќе ги поврзе Скопје и Софија за помалку од 50 евра?
ПРОДОЛЖУВА ЛУДИЛОТО НА ЃОКОВИЌ, НАМЕСТО ДА СЕ ИЗВИНИ И ДА СЕ ВАКЦИНИРА, ТОЈ ЌЕ ГИ ТУЖИ АВСТРАЛИСКИТЕ ДАНОЧНИ ОБВРЗНИЦИ ЗА 6 МИЛИОНИ ДОЛАРИ, ТИЕ МУ СЕ КРИВИ ЗА ТОА ШТО ОН НЕ САКАШЕ ДА СЕ ВАКЦИНИРА
ПРОДОЛЖУВА ЛУДИЛОТО НА ЃОКОВИЌ, НАМЕСТО ДА СЕ ИЗВИНИ И ДА СЕ ВАКЦИНИРА, ТОЈ ЌЕ ГИ ТУЖИ АВСТРАЛИСКИТЕ ДАНОЧНИ ОБВРЗНИЦИ ЗА 6 МИЛИОНИ ДОЛАРИ, ТИЕ МУ СЕ КРИВИ ЗА ТОА ШТО ОН НЕ САКАШЕ ДА СЕ ВАКЦИНИРА
Првороденото новороденче во 2022 г. во Општина Делчево е малата Јована Димитровска која денеска на денот на нејзиниот именден, го доби традиционалниот подарок од Општина Делчево, еднократен паричен износ од 10.000 ден
Првороденото новороденче во 2022 г. во Општина Делчево е малата Јована Димитровска која денеска на денот на нејзиниот именден, го доби традиционалниот подарок од Општина Делчево, еднократен паричен износ од 10.000 ден
Маричиќ: Новата енергија која беше видлива преку посетата на Петков треба да се прошири со конкретни чекори
Маричиќ: Новата енергија која беше видлива преку посетата на Петков треба да се прошири со конкретни чекори
Бочварски – Сабев: Ги разгледуваме можностите за авиолинија Скопје - Софија и либерализација на товарниот транспорт за трети земји
Бочварски – Сабев: Ги разгледуваме можностите за авиолинија Скопје - Софија и либерализација на товарниот транспорт за трети земји

БРАВО – Исплатени се над 512 милиони денари на 23.524 субјекти, грижата за земјоделците продолжува

Прес-конференција, Зоран Атанасов, претседател на Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство на СДСМ

“Владата предводена од СДСМ и премиерот Зоран Заев и продолжува со вистинска грижа и поддршка за земјоделството како клучна стопанска гранка. Преку Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој исплатени се над 512,5 милиони денари на 23.524 субјекти. Сите кои стекнале право на користење финансиска поддршка, во еден ден и без селекција ги добиија средствата кои им следуваат.Станува збор за исплата на следните мерки: директни плаќања по обработлива земјоделска површина за сите поледелски култури освен тутунот, и за оваа мерка исплатени се 411,5 милиони денари. На сметките на малите земјоделските стопанства кои се дефинирани според историски плаќања за претходните три години исплатени се 54,5 милиони денари, додека кај сите кои имаат заклани амортизирани несилии во регистриран кланичен капацитет исплатени се над 46 милиони денари. Покрај ова, продолжува и поддршката за земјоделците за модернизирање и унапредување на процесот на производство.
Во текот на 2020 и 2021 година се доделија 540 договори за набавка на нови трактори. 540 земјоделци ќе добијат можност да ја обноват својата механизација за подобра обработка на нивните посеви. За оваа цел, Владата предводена од СДСМ одвои 206 милиони денари. Новите машини во комбинација со субвенционираните трошоци за нејзино користење попознато како зелена нафта ќе придонесе до порентабилно работење на земјоделските стопанства и поголем бенефит за сите земјоделци. Во 2020 и почетокот на 2021 се одобрени и потпишани 265 грантови за млади земјоделци во висина од 20.000 евра. Владата предводена од СДСМ е силно посветена во развивање на младинското претприемништво во областа на земјоделството и руралниот развој.

Токму затоа за овие 265 грантови се одвоени 190 милиони денари за набавка на опрема за преработка на земјоделски производи, пчеларска опрема, опрема за производство на вино, молзни системи и опрема за фарми. Оваа сериозна владина поддршка ќе развие нови производи, нови брендови, додадена вредност за економијата и најважно – креирање на нови работни места.
Особено е важно што во овие кризни времиња не изостана ни поддршката за земјоделците и агросекторот од ИПАРД програмата.Во текот на 2020 и почетокот на тековната 2021 потпишани се 507 ИПАРД договори за инвестиции вредни 1.35 милијарда денари. Со посветеноста на Владата и институциите успеваме во услови на пандемија да ги оддржиме економските текови и финансиски да мотивираме инвестиции во нови фарми, винарии, млекари, погони за преработка на дрво, угостителски и сместувачки објекти, подигање на нови насади и развој на преработувачките капацитети.

Бројките се бројки, а фактите факти. Тие говорат за силна динамика во работата на институциите кои треба да го поддржат земјоделството и руралниот развој. Во период од 14 месеци, месеци во кое беше отежнато работењето и функционирањето на институциите успеавме да склучиме договори и партнерски однос со над 1280 субјекти за нови инвестиции вредни 30 милиони евра.
Поддршката е реална и неселективна. Достапна до секој земјоделец, секој агробизнисмен. И тоа граѓаните го препознаваат и чувствуваат. СДСМ останува на курсот за посветена работа и заложба за подобар живот за сите граѓани, за сите земјоделци.

loading...

https://animeflix1.com/. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

Suppose a Kid from the Last Dungeon Boonies moved to a starter town? Episode 5

anime to watch Welcome to Demon School! Iruma-kun Season 2

dubbed anime Black Clover (Dub)

anime to watch My Hero Academia Season 2

ANIMEFLIX My Hero Academia Season 5 Episode 23