Муцунски: ООУ „Блаже Конески“ добива енергетска фасада, се проектира и доградба, а во дворот на училиштето наместо сегашниот угостителски објекти ќе се изгради градинка
Муцунски: ООУ „Блаже Конески“ добива енергетска фасада, се проектира и доградба, а во дворот на училиштето наместо сегашниот угостителски објекти ќе се изгради градинка
Интерпол со потврда за реформите во полицијата и успешната заедничка соработка: Северна Македонија избрана за домаќин на 50.Конференција на Европскиот регион во 2023
Интерпол со потврда за реформите во полицијата и успешната заедничка соработка: Северна Македонија избрана за домаќин на 50.Конференција на Европскиот регион во 2023
Костадиновска-Стојчевска: Преку конкретни чекори покажуваме што значи вистинска грижа за македонскиот јазик
Костадиновска-Стојчевска: Преку конкретни чекори покажуваме што значи вистинска грижа за македонскиот јазик
Тренчевска: Почитување на правата на децата, вложувањата за подобрување на системот на детска заштита и раниот детски развој и грижа се наши врвни приоритети
Тренчевска: Почитување на правата на децата, вложувањата за подобрување на системот на детска заштита и раниот детски развој и грижа се наши врвни приоритети
МВР УДРИ И ПО ПЕШАЦИТЕ КОИ МИНУВААТ УЛИЦА КАЈ ЌЕ СТИГНАТ И КОГА САКААТ: 198 санкции за прекршоци што ги прават пешаците
МВР УДРИ И ПО ПЕШАЦИТЕ КОИ МИНУВААТ УЛИЦА КАЈ ЌЕ СТИГНАТ И КОГА САКААТ: 198 санкции за прекршоци што ги прават пешаците
Претседателот Пендаровски на пречекот на трофејот на Светското првенство на ФИФА
Претседателот Пендаровски на пречекот на трофејот на Светското првенство на ФИФА
Коњановски: Во период од шест месеци од преземањето на општината, асфалтиравме и реконструиравме улици во должина од осум километри
Коњановски: Во период од шест месеци од преземањето на општината, асфалтиравме и реконструиравме улици во должина од осум километри
Стекнување автокефалност на МПЦ е една од придобивките од Преспанскиот договор, смета професорот Спасеновски
Стекнување автокефалност на МПЦ е една од придобивките од Преспанскиот договор, смета професорот Спасеновски

БРАВО – КОЖУВЧАНКА ВО 2021-ВА ДОНИРАЛА БЛИЗУ 300 000 ЕВРА НА КАВАДАРЧАНИ!

Донации за Општина Кавадарци од страна на компанијата ,,Кожувчанка” остварени во 2021 година и планирани за во 2022 година 👇

Договори за донација 2021 година
1. Договор за донација-услуга -работа со багер на патен правец Бојанчиште – Клуново
во износ од 389.400,00 денари со ДДВ – Општина Кавадарци, заведен со деловоден
број 03-27/1 од 14.01.2021 година;
2. Донација на материјални добра – набавка и монтажа на елементи за инсталација
за модуларна болница Кавадарци во износ од 79.510 денари со ДДВ – Општина
Кавадарци, заведен со деловоден број 03-61/1 од 02.02.2021 година;
3. Донација на материјални добра – изведба на електрични инсталации и електрично
осветлување за модуларната болница Кавадарци во износ од 122.720,00 денари со
ДДВ – Општина Кавадарци, заведен со деловоден број 03-66/1 од 03.02.2021
година;
4. Договор за донација на материјални добра безалкохолни пијалоци во вредност од
16.142,00 денари со ДДВ – Банка за храна, заведен со деловоден број 03-67/1 од
03.02.2021 година;
5. Договор за Донација на материјални добра столбови за тротоар 1008 броја во износ
од 352.800,00 денари со ДДВ – Општина Кавадарци, заведен со деловоден број 03-
85/1 од 19.02.2021 година;
6. Договор за донација во вредност од 25.000,00 денари од јавен интерес од областа
на спортот – Џудо клуб КМ-КМ, заведен со деловоден број 03-90/1 од 02.03.2021
година;
7. Донација на материјални добра на инсталација за медицински гасови за капацитет
од 36 болнички кревети за модуларната болница тип Ц во износ од 846.060,00
денари со ДДВ – Фондација Никола Јанчев, заведен со деловоден број 03-108/1 од
11.03.2021 година;
8. Донација на материјални добра – фудбалски реквизити во износ од 62.400,00
денари – ГФК Тиквеш, заведен со деловоден број 03-109/1 од 12.03.2021 година;
9. Донација на материјално добра во износ од 265.535,40 денари со ДДВ, од јавен
интерес од областа на на вероисповеста и на изразување на верата – Црква
Вознесение Христово с.Криволак, заведен со деловоден број 03-121/1 од
25.03.2021 година;
10.Договор за Донација на финансиски средства во вредност од 20.000 ден со ДДВ, за
набавка на лекови за лекување во ковид одделението – ЈЗУ Здравствен дом
Неготино, заведен со деловоден број 03-122/1 од 25.03.2021 година;
11.Договор за донација на услуга како јавен превоз на патници на релација КавадарциСтрагово-Крњево-Горна и Долна Бошава во износ од 96.000,00 ден со ДДВ –
Општина Кавадарци, заведен со деловоден број 03-133/1 од 07.04.2021 година;
12.Донација на материјални средства – Сепариран песок 0-4 мм во износ од 32.738,00
денари со ДДВ – Општина Кавадарци, заведен со деловоден број 03-134/1 од
07.04.2021 година;
13.Донација на финансиски средства во износ од 220.000,00 денари – ФК ССК НОВА
Скопје, заведен со деловоден број 03-135/1 од 09.04.2021 година;
14.Донација на 4 палети негазирана вода Изворска во износ од 34.231,68 ден без ДДВ
– Министерство за здравство, заведен со деловоден број 03-140/1 од 20.04.2021
година;
15.Договор за донација на материјални добра – ПВЦ профили за реновирање
соблекувални во износ од 116.613,00 денари без ДДВ – ФК Возарци, заведен со
деловоден број 03-146/1 од 28.04.2021 година;
16.Донација на 66.456 парчиња негазирана вода од брендот Изворска во износ од
591.325,488 ден без ДДВ – Министерство за здравство, заведен со деловоден број
03-150/1 од 05.05.2021 година;
17.Договор за донација на негазирана вода Изворска во износ од 15.876,00 денари со
ДДВ – Клиника за урологија, заведен со деловоден број 03-152/1 од 05.05.2021
година;
18.Донација на материјални добра – Клупи за хендикепирани лица,клупи за седење и
канти за отпадоци во износ од 185.732,00 денари со ДДВ – Општина Кавадарци,
заведен со деловоден број 03-169/1 од 19.05.2021 година;
19.Донација на материјални добра во вредност од 25.488,00 денари со ДДВ – Банка за
храна, заведен со деловоден број 03-192/1 од 10.06.2021 година;
20.Договор за донација на материјални добра во износ од 341.052,00 денари од
областа на развојот на информатичкото општество и преносот на електронските
податоци со ДДВ – Министерство за внатрешни работи, заведен со деловоден број
03-212/1 од 24.06.2021 година;
21.Договор за донација на материјални добра – негазирана вода галони од 6Л,и сок
Синета во вкупен износ од 1.053,366,978 денари без ДДВ – Министерство за
здравство, заведен со деловоден број 03-213/1 од 24.06.2021 година;
22.Донација за донација на финансиски средства во износ од 3.075.000,00 денари –
ГФК Тиквеш, заведен со деловоден број 03-223/1 од 12.07.2021 година;
23.Донација на финасиски средства за исплата на стипендии во ознос од 330.000,00
денари – Фондација Никола Јанчев, заведен со деловоден број 03-233/1 од
22.07.2021 година;
24.Донација на финансиски средства во износ од 61.600,00 денари со цел поддршка
за проектот за заштита на човековите права – Инфинити Лајф, заведен со
деловоден број 03-234/1 од 23.07.2021 година;
25.Донација на финансиски средства во износ од 60.000,00 денари со цел поддршка
за проектот за заштита на човековите права – Инфинити Лајф, заведен со
деловоден број 03-234/2 од 01.12.2021 година;
26.Договор за донација на материјални добра – Столбови за поставување на 20 броја
сообраќајни знаци во износ од 20.060,00 денари со ДДВ – Општина Кавадарци,
заведен со деловоден број 03-237/1 од 04.08.2021 година;
27.Договор за донација на финансиски средства во износ од 34.000.00 денари – КК
САНСАИ, заведен со деловоден број 03-241/1 од 09.08.2021 година;
28.Договор за донација на финансиски средства во износ од 33.333,00 денари – Дарко
Најдов, заведен со деловоден број 03-242/1 од 09.08.2021 година;
29.Донација на фонансиски средства во износ од 2.000.000,00 денари – МПЦ, заведен
со деловоден број 03-252/1 од 30.08.2021 година;
30.Договор за донација на финансиски средства во износ од 500.000,00 денари – ГРК
Тиквеш, заведен со деловоден број 03-256/1 од 01.09.2021 година;
31.Донација на материјални добра – регулатор за кислород за централен
довод,комплет со овлажнувач и маска во износ од 231.280,00 денари со ДДВ –
Општа Болница, заведен со деловоден број 03-274/1 од 10.09.2021 година;
32.Донација на материјални добра во износ од 16.744,00 денари со ДДВ – Банка за
храна, заведен со деловоден број 03-275/1 од 10.09.2021 година;
33.Договор за спонзорство за реализација на кампања за рак на дојка во износ од
100.000,00 денари – БОРКА, заведен со деловоден број 03-288/1 од 24.09.2021
година;
34.Донација на финансиски средства во износ од 15.000,00 евра на 10 месечни рати
почнувајќи од месец Септември – КК Еуроникел, заведен со деловоден број 03-
295/1 од 04.10.2021 година;
35.Донација на финансиски и материјални добра во износ од 18.500,00 денари за
манифестација на ГРОЗДОБЕРЧЕ 2021 година – Гроздоберче, заведен со деловоден
број 03-298/1 од 06.10.2021 година;
36.Донација на финансиски средства во износ од 30.000,00 денари – Баскетбол
Академи, заведен со деловоден број 03-300/1 од 06.10.2021 година;
37.Донација на финансиски средства во износ од 100.000,00 денари од јавен интерес
во областа на спортот – ОК Синалко, заведен со деловоден број 03-301/1 од
06.10.2021 година;
38.Донација на материјални добра – превоз со мал автобус на релација КавадарциТребиње во износ од 43.400,00 денари – Општина Кавадарци, заведен со
деловоден број 03-304/1 од 08.10.2021 година;
39.Договор за донација на материјални добра во износ од 11.920,00 денари со ДДВ –
Храна за сите, заведен со деловоден број 03-307/1 од 20.10.2021 година;
40.Договор за спонзорство во износ од 120.000,00 денари – Златно славејче, заведен
со деловоден број 03-308/1 од 20.10.2021 година;
41.Донација на технички уреди лаптопи и монитори на допир,на децата со оштетен
слух,говор и глас во износ од 144.000,00 денари со ДДВ – Кочо Рацин/Словачка
амабасада, заведен со деловоден број 03-309/1 од 20.10.2021 година;
42.Донација на движни ствари -клима уреди броја 3 со вклучена монтажа во износ од
71.130,00 денари со ДДВ – Општина Кавадарци, заведен со деловоден број 03-
350/1 од 30.11.2021 година;
43.Договор за донација Геодетски елаборат и Геодетско снимање за реализација на
урбанистички план во износ од 30.300,00 денари со ДДВ – Општина Кавадарци,
заведен со деловоден број 03-351/1 од 30.11.2021 година;
44.Донација на материјални добра, образовни материјали во износ од 30.000,00
денари со ДДВ – Страшо Пинџур, заведен со деловоден број 03-356/1 од 06.12.2021
година;
45.Донација на материјални добра во производи природна Изворска вода во износ од
211.680,00 денари со ДДВ – Одбојкарска федерација, заведен со деловоден број
03-357/1 од 06.12.2021 година;
46.Донација на материјални добра – негазирана вода од 0,5 литри во вредност од
49.896,00 денари без ДДВ – Министерство за здравство, заведен со деловоден број
03-359/1 од 07.12.2021 година;
47.Донација на материјални добра – негазирана вода од 0,5 литри во вредност од
215.460,00 денари без ДДВ – Министерство за здравство, заведен со деловоден
број 03-360/1 од 07.12.2021 година;
48.Донација на материјални добра – негазирана вода од 0,5 литри во вредност од
63.504,00 денари без ДДВ – Министерство за здравство, заведен со деловоден број
03-361/1 од 07.12.2021 година;
49. Донација на финасиски средства за набавка на апарат AFFINITI 50 ULTRASOUND
SYSTEM во износ од 1.850.700,00 денари – Фондација Никола Јанчев, заведен со
деловоден број 03-367/1 од 13.12.2021 година;
50.Донација за набавка на мермер и оникс во износ од 300.000,00 денари –
Православна епархија за Европа, заведен со деловоден број 03-368/1 од 14.12.2021
година.
Договори за спонзорство 2021 година
1. Договор за спонзорство на финансиски средства во износ од 300.000,00 денари –
Авто клуб Стефановски, заведен со деловоден број 03-248/1 од 23.08.2021 година;
2. Договор за финансиски средства во износ од 200.000,00 денари – Федерација на
училишен спорт, заведен со деловоден број 03-290/1 од 24.09.2021 година;
Договори за донација 2022 година
1. Извршување на градежни работи за реализација на проект Изградба на нов парк во
Кавадарци (парк Киро Крстев), во вредност од 668.352,оо денари со вклучен ДДВ и
поставување на две клупи во истиот парк во вредност од 13.000,оо денари со
вклучен ДДВ или вкупна вредност 681.352,оо денари, заведен со деловоден број
03-34/1 од 20.01.2022 година;
2. Изработка на рамки за реклами на градски стадион, во вредност од 85.550,оо
денари со вклучен ДДВ – Општина Кавадарци, заведен со деловоден број 03-35/1
од 20.01.2022 година;
3. TV UHD FUEGO 65 во вредност од 30.999,оо денари со вклучен ДДВ – Општина
Кавадарци, заведен со деловоден број 03-36/1 од 20.01.2022 година;
4. Договор за донација на материјални добра безалкохолни пијалоци во вредност од
15.349,оо денари со ДДВ – Банка за храна, заведен со деловоден број 03-37/1 од
20.01.2022 година.
Вкупно донации и спонзорства 16.867.245,оо денари.

loading...

anime websites. AnimeFreak #1 Site to watch thousands of dubbed and subbed anime episodes including Dragon Ball Super, Attack on Titan, Naruto Shippuden, One Piece

animefreaks official website JUJUTSU KAISEN

Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation

watch anime free AnimeFreak The Rising of the Shield Hero (Dub)

My Hero Academia Season 2 Episode 20

Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai Episode 12