БРАВО - КОЖУВЧАНКА ДОНИРАЛА НАД 160 000 ЕВРА НА КАВАДАРЧАНИ!
БРАВО - КОЖУВЧАНКА ДОНИРАЛА НАД 160 000 ЕВРА НА КАВАДАРЧАНИ!
Премиерот Ковачевски на ФБ: Благовремената и координирана реакција го спречи ширењето на пожарот во Битола и предизвикување на поголема штета
Премиерот Ковачевски на ФБ: Благовремената и координирана реакција го спречи ширењето на пожарот во Битола и предизвикување на поголема штета
ОВА Е НАЈГОЛЕМ СРАМ ЗА ДРЖАВАТА: Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета
ОВА Е НАЈГОЛЕМ СРАМ ЗА ДРЖАВАТА: Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета
Славењето на Водици во реканското село Битуше е посебно доживување, различно од другите македонски села и градови
Славењето на Водици во реканското село Битуше е посебно доживување, различно од другите македонски села и градови
ЛДП се шири со нови општински организации. Вечерва во хотел Сириус, се одржа основачко Собрание на општинската организација на ЛДП - Василево
ЛДП се шири со нови општински организации. Вечерва во хотел Сириус, се одржа основачко Собрание на општинската организација на ЛДП - Василево
Комерцијална банка и East Gate Mall - заедно за нова радост! Подари 1.000, 2.000, 3.000, 4.000 или 5.000 денари во вид на подарок-картичка и израдувај ги оние што најмногу ти значат
Комерцијална банка и East Gate Mall - заедно за нова радост! Подари 1.000, 2.000, 3.000, 4.000 или 5.000 денари во вид на подарок-картичка и израдувај ги оние што најмногу ти значат
АНАСТАСОВ: УЛИЦИТЕ ВО ПРОБИШТИП СЕ ЧИСТАТ И ПОСОЛУВААТ РЕДОВНО, СЕПАК ДА СЕ ВОЗИ ВНИМАТЕЛНО
АНАСТАСОВ: УЛИЦИТЕ ВО ПРОБИШТИП СЕ ЧИСТАТ И ПОСОЛУВААТ РЕДОВНО, СЕПАК ДА СЕ ВОЗИ ВНИМАТЕЛНО
Демократски сојуз: ВМРО-ДПМНЕ, продолжува со монструозни конструкции и обвинувања
Демократски сојуз: ВМРО-ДПМНЕ, продолжува со монструозни конструкции и обвинувања

БРАВО – Меѓународна ратификација на проектот „Центар за компостирање органски отпад“ на Општина Аеродром

Во текот на вчерашниот ден официјална работна група на Општина Аеродром заедно со претседателот на збратимената градска општина Палилула, Ниш, Братислав Вучовиќ, беа во службена посета на производниот погон на друштвото „Компостинг“ во градот Смедерево, Република Србија.
Во оваа пригода носителот на првиот партнерски проект на Јавното претпријатие за управување со развојни проекти на Општина Аеродром, под наслов „Станица за компостирање органски отпад од Општина Аеродром“, Наталија Бургиева, сопственик на друштвото „Мама органа“ од Скопје, и меѓународниот партнер на целокупниот проект „Ленд френд“ од Марибор, Република Словенија, го ратификуваа деталниот бизнис-план според кој ќе се реализира овој стратегиски проект од локално економско значење за Општина Аеродром.
При потпишувањето на овој меѓународен договор, потписниците се согласија дека покрај заедничкото вложување во опрема, станува збор за почеток на една успешна регионална размена на знаења, искуства и можности со заедничка цел и визија, а тоа е да се овозможи долгорочна имплементација на европските стандарди и вредности во процесот на управување со отпадот и одржување на чиста животна средина.
Мешовитата работна група изврши детален увид во фазата на изработка на најсовремениот автоматски модел на машината за компостирање „Green Axle“, која ќе биде составен дел на целокупниот систем за компостирање на органскиот отпад што се создава во Општина Аеродром (од јавните површини, жителите и бизнис-заедницата). Целта е преку негово директно рециклирање во форма на компост, односно органско ѓубриво, преку системот на циркуларна економија, повторно да биде вратен на природата, односно да биде употребен во сите екопроекти и форми што ќе ги реализира Општина Аеродром во интерес на своите жители.
„Со овој проект, Општина Аеродром и нејзиното Јавно претпријатие преку директна соработка со бизнис-заедницата во целост ќе се надоврзе на одобрениот европски проект „Clean AirDrom“ за селекција на отпад од куќен праг. Тоа во голема мера ќе придонесе да се имплементираат европските стандарди за одржување на животната средина предвидени во Поглавјето 27 од преговарачката рамка на ЕУ“, изјави градоначалникот Златко Марин.

loading...

online anime. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

stream anime online JUJUTSU KAISEN (Dub)

watch anime online ANIMEFLIX Dragon Ball (Dub)

ANIMEFLIX Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba

ANIMEFLIX One-Punch Man Episode 12

animeflix Higehiro: After Being Rejected, I Shaved and Took in a High School Runaway