(ВИДЕО) НЕВЕРОЈАТНО ВИДЕО ОД ГОСТИВАР: ВОЗАЧ ЗА ДА ИЗБЕГНЕ КАЗНА ПОЧНА ДА ВОЗИ СО ПОЛИЦАЕЦОТ КАЧЕН НА ВРАТА!
(ВИДЕО) НЕВЕРОЈАТНО ВИДЕО ОД ГОСТИВАР: ВОЗАЧ ЗА ДА ИЗБЕГНЕ КАЗНА ПОЧНА ДА ВОЗИ СО ПОЛИЦАЕЦОТ КАЧЕН НА ВРАТА!
КИНЕЗИТЕ СЕ ПОСРАМОТИЈА - 20 ТОНСКА КИНЕСКА РАКЕТА НЕКОНТРОЛИРАНО ПАЃА КОН ЗЕМЈАТА, ВО РИЗИК Е ПОЛА ЗЕМЈИНА ТОПКА СО СЕ НАШАТА ЗЕМЈА!
КИНЕЗИТЕ СЕ ПОСРАМОТИЈА - 20 ТОНСКА КИНЕСКА РАКЕТА НЕКОНТРОЛИРАНО ПАЃА КОН ЗЕМЈАТА, ВО РИЗИК Е ПОЛА ЗЕМЈИНА ТОПКА СО СЕ НАШАТА ЗЕМЈА!
СПАСОВСКИ: Честит 8 мај - Светски ден на Црвениот Крст и Црвената Полумесечина!
СПАСОВСКИ: Честит 8 мај - Светски ден на Црвениот Крст и Црвената Полумесечина!
ШИЛЕГОВ: И оваа година, проектот „Да растеме заедно” Ви овозможува да засадите дрво кое заедно со Вашето детенце, ќе израсне големо и силно. На дрвото ќе биде поставена плочка со името и датумот на раѓање на Вашето дете
ШИЛЕГОВ: И оваа година, проектот „Да растеме заедно” Ви овозможува да засадите дрво кое заедно со Вашето детенце, ќе израсне големо и силно. На дрвото ќе биде поставена плочка со името и датумот на раѓање на Вашето дете
(ВИДЕО) ШИЛЕГОВ: Двете BRT линии поминуваат во близина на многу средни училишта во Скопје, правејќи го одењето кон и од училиште полесно и побезбедно за многу скопски ученици
(ВИДЕО) ШИЛЕГОВ: Двете BRT линии поминуваат во близина на многу средни училишта во Скопје, правејќи го одењето кон и од училиште полесно и побезбедно за многу скопски ученици
ШИЛЕГОВ: Во соработка со УНДП, како резултат на иницијативата на Град Скопје и Центарот за иновации Скопје Лаб, Скопје доби уште еден зелен сквер во центарот на градот
ШИЛЕГОВ: Во соработка со УНДП, како резултат на иницијативата на Град Скопје и Центарот за иновации Скопје Лаб, Скопје доби уште еден зелен сквер во центарот на градот
Забрчанец: Медиумскиот фонд ќе помогне и за домашна продукција на македонски јазик, што ни е насушна потреба
Забрчанец: Медиумскиот фонд ќе помогне и за домашна продукција на македонски јазик, што ни е насушна потреба
Денес на 08.05.2021 после долго и тешко боледување, во Скопје, почина Кирил Псалтиров доајен на македонското глумиште
Денес на 08.05.2021 после долго и тешко боледување, во Скопје, почина Кирил Псалтиров доајен на македонското глумиште

БРАВО: Министерството за политички систем и односи меѓу заедниците соопштува дека 1.180 од вкупно 1.349 административни службеници ги потпишале своите нови решенија за вработување и во рок предвиден со закон, тие ќе започнат со работа, 26 од административните службеници одбија да ги потпишат новите решенија за вработување

1.180 административни службеници го потпишаа решението за систематизација

Министерството за политички систем и односи меѓу заедниците соопштува дека 1.180 од вкупно
1.349 административни службеници ги потпишале своите нови решенија за вработување и во рок
предвиден со закон, тие ќе започнат со работа.

26 од административните службеници одбија да ги потпишат новите решенија за вработување.
Вработените кои не ги потпишале решенијата, им престанува работниот однос во Министерството
за политички систем и односи меѓу заедниците и истите се евидентираат во трансфер-листата на
Министерството за Информатичко Општество и Администрација.

Раководните лица во институциите каде се распределени административните службеници вработени
преку програмата К-5, се должни да ја започнат постапката за усогласување на актите за
систематизација на работните места со одредбите од овој закон во рок од 30 дена од денот на
усвојувањето на Планот за преземање од членот 4 од овој закон.

Во законскиот рок, Министерството за политички систем ќе ги распредели решенијата на уште 135
административни службеници кои воопшто не се појавиле.

Голем дел од институциите од вкупно 237 каде административните службеници се веќе распределени,
на адреса на Министерството за политички систем веќе испратиле известувања дека овие службеници
наскоро ќе започнат со работа бидејќи нивните работни места се подготвени.
Останатите институции исто така го информираа Министерството за политички систем дека се во процес
на систематизирање на работните места и дека нивните измени се веќе испратени за одобрување до
Министерството за Информатичко Општество.

Со почит,
Сектор за односи со јавност
Кабинет на првиот вицепремиер и министер за политички систем и односи
меѓу заедниците

loading...

ANIMEFLIX animeflix dragon ball z: Watch Boruto: Naruto Next Generations Episode 91

AnimeFreak anime freaks anime: Watch My Hero Academia 3 Episode 19