Шилегов: Распишан тендерот за БРТ, Скопје е првиот град во регионот со ваков систем за јавен превоз
Шилегов: Распишан тендерот за БРТ, Скопје е првиот град во регионот со ваков систем за јавен превоз
ШИЛЕГОВ: БЕГАЊЕТО ОД ДЕБАТИ НА АРСОВСКА Е НАВРЕДЛИВО ЗА СКОПЈАНИ
ШИЛЕГОВ: БЕГАЊЕТО ОД ДЕБАТИ НА АРСОВСКА Е НАВРЕДЛИВО ЗА СКОПЈАНИ
ШИЛЕГОВ ГИ ПРИФАТИ БАРАЊАТА ЗА ВОДНО ОД ИНИЦИЈАТИВАТА „ГО САКАМ ВОДНО“
ШИЛЕГОВ ГИ ПРИФАТИ БАРАЊАТА ЗА ВОДНО ОД ИНИЦИЈАТИВАТА „ГО САКАМ ВОДНО“
ДИК: Нема да има редици за гласање како во првиот круг, фингерпринт-уредите ќе бидат побрзи
ДИК: Нема да има редици за гласање како во првиот круг, фингерпринт-уредите ќе бидат побрзи
ШИЛЕГОВ: Со 280 илјади евра ќе се „дислоцира и мултиплицира“ зеленилото кое ќе се уништи за БРТ
ШИЛЕГОВ: Со 280 илјади евра ќе се „дислоцира и мултиплицира“ зеленилото кое ќе се уништи за БРТ
ШИЛЕГОВ: ЗОШТО АРСОВСКА ПРОДОЛЖУВА ДА ЈА ЛАЖЕ ЈАВНОСТА ДЕКА НЕМА БУГАРСКО ДРЖАВЈАНСТВО
ШИЛЕГОВ: ЗОШТО АРСОВСКА ПРОДОЛЖУВА ДА ЈА ЛАЖЕ ЈАВНОСТА ДЕКА НЕМА БУГАРСКО ДРЖАВЈАНСТВО
ШИЛЕГОВ: СКОПЈЕ ЌЕ ГО ИМА ПРВИОТ АКВАРИУМ ВО РЕГИОНОТ
ШИЛЕГОВ: СКОПЈЕ ЌЕ ГО ИМА ПРВИОТ АКВАРИУМ ВО РЕГИОНОТ
(ВИДЕО) Кондовски: Студентска стипендија за битолските студенти кои ќе се школуваат во Битола
(ВИДЕО) Кондовски: Студентска стипендија за битолските студенти кои ќе се школуваат во Битола

БРАВО – Нови хибридни дигестори во лабораториите на Водовод – Скопје

💧Лабораториите на Секторот за санитарна контрола при ЈП Водовод и канализација – Скопје, чија работа е акредитирана според ИСО 17025, се единствените лаборатории од овој тип во државата и располагаат со најсовремената и најсофистицирана опрема.

✅Со цел зголемување на безбедноста при изведување на работните процеси во хемиските лаборатории на Секторот за санитарна контрола при ЈП Водовод и канализација – Скопје се вградија нови хибридни дигестори кои се предуслов за безбедно лабораториско работење.

👉„Хибридните дигестори се едни од основните заштитни уреди на секоја лабораторија и се oсновен предуслов за работа во неа. Целта на дигесторите е да обезбедат заштита на аналитичарот, заштита од вдишување на штетните гасови и значително да го намалат ризикот од пожар и експлозија, заштита на експериментот и заштита на животната средина. Дигесторите овозможуваат безбедни услови за работа и максимална заштита на вработените“ – објасни Билјана Петровска, раководителка на Секторот за санитарна контрола.
Петровска додаде дека во дигесторите кои се од италијанскиот производител Chem Fast со хибридна техника, се е безбедно итегрирано и нема присуство на не-филтрирани гасови. Кај хибридните дигестори функционалноста е комбинација од традиционалното и модерното одведување на гасови со филтрирање.

👉„Инвестициите се движат во насока на зголемување на ефикасноста и ефективноста на работните процеси, но и заштита на вработените, која е на прво место. Придобивките од инсталацијата на овој тип на дигестори се и во рамки на енергетската ефикасност, но и заштита на животната средина имајќи го предвид фактот дека истите имаат и систем за енергетска заштеда, со што се обезедува до 80% помала потрошувачка на енергија од класичните типови на дигестори. ChemFast дигесторите имаат и посебни филтри преку кои се филитрира и најмалото количество на издувен гас пред да се испушти во воздухот. Ваков тип на дигестор, освен во хемиските лаборатории, е поставен и во Пречистелната станица за отпадни води – Волково“ – посочи Душко Весковски, генерален директор на ЈП Водовод и канализација – Скопје.

loading...

Steins;Gate: The Movie − Load Region of Déjà Vu (Dub) (https://animetv.cc/m/D4dg) Episode Full

https://animebee.to english anime

Watch Petite Princess Yucie (Dub) Episode 26

Tenchi Muyou! GXP (https://wcostream.cc/m/ELGW) Episode 26

Www2 sgc: https://www2.sgc.gov.co/Noticias/Lists/Comentarios/DispForm.aspx?ID=6530

Gab: https://gab.com/gogoanimebe