БОЈКОВСКИ НАЈАВУВА ФАБРИКА ЗА ЧЕВЛИ ВО КРАТОВО
БОЈКОВСКИ НАЈАВУВА ФАБРИКА ЗА ЧЕВЛИ ВО КРАТОВО
(ВИДЕО) БОЈКОВСКИ НАЈАВУВА 2500 ЕВРА ЗА СЕКОЕ НОВОРОДЕНЧЕ ВО КРАТОВО
(ВИДЕО) БОЈКОВСКИ НАЈАВУВА 2500 ЕВРА ЗА СЕКОЕ НОВОРОДЕНЧЕ ВО КРАТОВО
(ВИДЕО) БОЈКОВСКИ НАЈАВУВА СКИЈАЧКИ ЦЕНТАР ВО КРАТОВО
(ВИДЕО) БОЈКОВСКИ НАЈАВУВА СКИЈАЧКИ ЦЕНТАР ВО КРАТОВО
(ВИДЕО) КОСТАДИНОВ: Го даваме најдоброто од нас, за најдоброто за цела Струмица и населените места
(ВИДЕО) КОСТАДИНОВ: Го даваме најдоброто од нас, за најдоброто за цела Струмица и населените места
(ВИДЕО) ДРАГАН АНАСТАСОВ ЛАДИЧ: Гордо барам втор мандат за да го довршиме започнатото, да се доврши патната инфраструктура, да се зајакнат капацитетите на веќе постоечките индустрии, да се носат нови инвестиции во нашиот град, да се инвестира во детската заштита, во образованиете и во културата, бидејќи во изминатите четири години покажавме и докажавме дека тоа го знаеме и можеме.
(ВИДЕО) ДРАГАН АНАСТАСОВ ЛАДИЧ: Гордо барам втор мандат за да го довршиме започнатото, да се доврши патната инфраструктура, да се зајакнат капацитетите на веќе постоечките индустрии, да се носат нови инвестиции во нашиот град, да се инвестира во детската заштита, во образованиете и во културата, бидејќи во изминатите четири години покажавме и докажавме дека тоа го знаеме и можеме.
(ВИДЕО) КОЛЕ ЧАРАКЧИЕВ: Сигурен сум дека проектите од нашата програма за Радовиш но и повеќе идеи ќе бидат прифатени и истите заедно ќе ги реализираме!
(ВИДЕО) КОЛЕ ЧАРАКЧИЕВ: Сигурен сум дека проектите од нашата програма за Радовиш но и повеќе идеи ќе бидат прифатени и истите заедно ќе ги реализираме!
ДОКТОР САШКО НИКОЛОВ: Заедно со сите вас, посакувам да го видам нашиот Штип рамо до рамо со сите модерни развиени општини
ДОКТОР САШКО НИКОЛОВ: Заедно со сите вас, посакувам да го видам нашиот Штип рамо до рамо со сите модерни развиени општини
(ВИДЕО) ВЕСКОСКИ: Нашата визија за наредните четири години е Карпош да се развие во општина со највисок степен на дигитализација на јавните услуги, со хумана и планска урбанизација што го штити јавниот интерес, ја почитува приватната сопственост и придонесува за економскиот развој, со највисок процент на зелени површини
(ВИДЕО) ВЕСКОСКИ: Нашата визија за наредните четири години е Карпош да се развие во општина со највисок степен на дигитализација на јавните услуги, со хумана и планска урбанизација што го штити јавниот интерес, ја почитува приватната сопственост и придонесува за економскиот развој, со највисок процент на зелени површини

БРАВО – Постигнат договор за откупот на тутунот запрени и блокадите на патиштата

Откупот на тутунот непречено да продолжи, реална процена на квалитетот на родот, а министерот за земјоделство секојдневно да објавува колкави количества и по која цена се откупуваат. Ова е договорот што го постигнаа и го потпишаа тутунарите, откупувачите со посредство на министерот за земјоделство Хоџа по повеќечасовната средба во Прилеп. Со ова се откажуваат блокадите на патиштата.

– Постигнавме договор: непречено да се одвива линијата на продажба на тутунот, во последниве два дена има подобрување на откупот и сите откупувачи се согласуваат да продолжат да воспоставуваат флексибилна линија со тоа што реално ќе се проценува квалитетот на тутунот. Секој ден, се обврзувам како министер за земјоделство транспарентно да се објавуваат продадените количества и просечната цена. На 75 насто од откупениот род, ќе се состанеме сите и ќе изнајдеме решение за вишокот тутун, за кој првично има согласност од откупувачите дека ќе биде преземен – изјави Хоџа.

Потписот единствено не го стави еден од најголемите откупувачи Сокотаб од Битола кој презема околу 7 000 тони. Хоџа се надева дека и таму од понеделник ќе има флексибилност при откупот.

– Можеби имаат потреба да продискутираат и да се договорат со шефовите и сопствениците. Ние очекуваме дека ќе се постигне согласност, а другото останува на тоа што ќе решат тутунарите – рече Хоџа.

Според Игор Мирчески од Иницијативниот одбор на „група македонски тутунари“ овој договор е максимум што може да го бараат, а прашањето со откупувачот „Сокотаб“ ќе го решаваат пред нивните откупни пунктови.

– Ова е максимум што може да се постигне, зашто гарантира државата. Нема повеќе блокади. А ако „Сокотаб“ не сака да почитува реална процена, ќе протестираме пред нивната фабрика и пред нивните откупни пунктови. Ќе се види од понеделник – рече Мирчески.

Во земјава треба да се откупат преку 23 000 тони тутун. Досега се откупени нешто повеќе од 3 насто од родот.

loading...

Watch Youkai Watch! Episode 9

Website https://animebee.to: Watch Starship Girl Yamamoto Yohko II animebee Episode 3 anime stream

AnimeKisa: Lupin the 3rd - Sweet Betrayals (Dub) anime episode Full online free at https://animekisa.in animekisatv

https://animeflv.uk anime streaming

Reverbnation: https://www.reverbnation.com/artist/animefreakws

Metal-archives: https://www.metal-archives.com/users/animeflixnl