Заев од Росоман: Гласајте за бројот 12, за Стојан Николов за Општина Росоман да остане прогресивна, обединета, европска и економски развиена
Заев од Росоман: Гласајте за бројот 12, за Стојан Николов за Општина Росоман да остане прогресивна, обединета, европска и економски развиена
БОМБА НА ПЕТРОВСКА: И сопругот на Данела има бугарска лична карта!
БОМБА НА ПЕТРОВСКА: И сопругот на Данела има бугарска лична карта!
(ВИДЕО) СДСМ КУМАНОВО: Гласот за Димитриевски е глас за ВМРО-ДПМНЕ, да се обединиме да гласаме за 12, за Оливер Илиевски
(ВИДЕО) СДСМ КУМАНОВО: Гласот за Димитриевски е глас за ВМРО-ДПМНЕ, да се обединиме да гласаме за 12, за Оливер Илиевски
НИКОЛА ДИМИТРОВ СО ИСКРЕНА И СЕСРДНА ПОДДРШКА ЗА ПЕТРЕ ВО НЕДЕЛА - ЌЕ ГЛАСАМ ЗА НЕГО СО ЧИСТА СОВЕСТ!
НИКОЛА ДИМИТРОВ СО ИСКРЕНА И СЕСРДНА ПОДДРШКА ЗА ПЕТРЕ ВО НЕДЕЛА - ЌЕ ГЛАСАМ ЗА НЕГО СО ЧИСТА СОВЕСТ!
Заев: Да не дозволиме да скршенеме од патот на напредокот, да гласаме за број 12 за победа во Демир Капија, за победа низ целата држава
Заев: Да не дозволиме да скршенеме од патот на напредокот, да гласаме за број 12 за победа во Демир Капија, за победа низ целата држава
ШИЛЕГОВ: ВО МОМЕНТОВ СКОПЈЕ РАБОТИ НА ТРИ НАЈСЛОЖЕНИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ ВО СВОЈАТА ИСТОРИЈА
ШИЛЕГОВ: ВО МОМЕНТОВ СКОПЈЕ РАБОТИ НА ТРИ НАЈСЛОЖЕНИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ ВО СВОЈАТА ИСТОРИЈА
ШИЛЕГОВ ГИ ПОДДРЖУВА КУЛТУРНИТЕ РАБОТНИЦИ КОИ ВМРО-ДПМНЕ ГИ ДЕГРАДИРАШЕ
ШИЛЕГОВ ГИ ПОДДРЖУВА КУЛТУРНИТЕ РАБОТНИЦИ КОИ ВМРО-ДПМНЕ ГИ ДЕГРАДИРАШЕ
БОМБА НА ЏАФЕРОСКИ: ОБЕЗБЕДИВ 30 милиони странска инвестиција во Општина Долнени
БОМБА НА ЏАФЕРОСКИ: ОБЕЗБЕДИВ 30 милиони странска инвестиција во Општина Долнени

БРАВО СДСМ КУМАНОВО – ПОСТАВЕНИ 9430 ШТЕДЛИВИ ЛЕД СВЕТИЛКИ ➡ 82% ЗАШТЕДИ ВО ИНСТАЛИРАНА СНАГА ВО KW/h ➡ ОСВЕТЛЕНИ УЛИЦИ, ПАТИШТА И ЈАВНИ ПОВРШИНИ, 16 УЧИЛИШНИ ДВОРОВИ, 4 ПАРКОВИ И 6 ПАРКИНЗИ ➡ 4 ГОДИНИ КУМАНОВО СЕ МЕНУВА!

Во Куманово еден од клучните проблеми во минатото беше јавното осветлување на градот, особено изразено во населбите и руралните средини.
Ориентирани кон квалитет и заштеди, после низа анкети и истражувања во 2019 година пристапивме кон решавање на овој децениски проблем со договор за јавно приватно партнерство за осветлување на градот со штедливи ЛЕД светилки.

💡 9430 стари натриум светилки (вкупна инсталирана снага од 1263.9 KW/h) се заменети со нови 9430 штедливи ЛЕД светилки (вкупна инсталирана снага од 222.9 КW/h), со што се овозможени значителни заштеди во потрошувачката, подобар квалитет на светлина, модерен начин на управување и следење на дефекти.

📍 Проектот се реализира на територија на општина Куманово вклучувајќи го централното подрачје, приградските населби и руралните средини каде што постои техничка можност.
✅ Поставени се канделабри на градските плоштади, на Студена Вода и во централното градско подрачје.
✅ Поставено е надворешно ЛЕД осветлување во 16 училишта, на локалитет Спомен Костурница, во Градскиот парк, во Соколанскиот парк и на Градскиот кеј.
✅ Осветлени се и паркинзите кај поранешен Хотел Кристал и Хотел Куманово, кај ТППЕ Куманово, кај Зелениот пазар, паркингот кај Тинекс маркет и Катната гаража.

#КумановоСеМенува
#КумановоКаквоШтоГоСакаме
#ЗаНашеКуманово
#ЗборотЕЗбор

loading...

Watch Happy Kappy Episode 25

WCOStream: Danemon's Monster Hunt at Shojoji anime episode Full online free at https://wcostream.cc wcostream close enough

AnimeTV: Kaiji: Against All Rules anime episode 26 online free at https://animetv.cc good anime tv

AnimeHeaven Watch english anime Online in HD for FREE

Intensedebate: https://www.intensedebate.com/profiles/animeflixnl

Drive google: https://drive.google.com/file/d/1vLeW50p_4apsyQb5-FiZB8jcR8s0cgDB/