СКОПСКИ ВОДОВОД: 🔬Нова лабораторија за молекуларна микробиологија со ПЦР детекција во реално време
СКОПСКИ ВОДОВОД: 🔬Нова лабораторија за молекуларна микробиологија со ПЦР детекција во реално време
БОРЈАН ЈОВАНОВСКИ: Знаев дека Геро е вљубен во Заев ама не очекувавав вакви последици од таа невозвратена љубов!
БОРЈАН ЈОВАНОВСКИ: Знаев дека Геро е вљубен во Заев ама не очекувавав вакви последици од таа невозвратена љубов!
Заев и семејството се попишаа во Струмица
Заев и семејството се попишаа во Струмица
(ВИДЕО) ЛИДЕРОТ НА МЛАДИТЕ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТИ ВО СТРУМИЦА, КОЦИРОВ: СО КОСТАДИН КОСТАДИНОВ ЌЕ ГИ ИСПОЛНИМЕ СИТЕ БАРАЊА И ПОТРЕБИ НА МЛАДИТЕ ВО СТРУМИЦА!
(ВИДЕО) ЛИДЕРОТ НА МЛАДИТЕ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТИ ВО СТРУМИЦА, КОЦИРОВ: СО КОСТАДИН КОСТАДИНОВ ЌЕ ГИ ИСПОЛНИМЕ СИТЕ БАРАЊА И ПОТРЕБИ НА МЛАДИТЕ ВО СТРУМИЦА!
(ВИДЕО) ЛЕВИЦА РАЗОЧАРАА СО СВОЈАТА БЛЕСАВОСТ: ВАКА ЛИ ЌЕ ИМ ПОМОГНАТ НА РАБОТНИЦИТЕ, СИРОМАШНИТЕ, ИНВАЛИДИТЕ, СО ТОА ШТО ДРЖАВАТА НЕМА ДА ЗНАЕ СО ШТО РАСПОЛГА ВО ЗЕМЈАТА?!
(ВИДЕО) ЛЕВИЦА РАЗОЧАРАА СО СВОЈАТА БЛЕСАВОСТ: ВАКА ЛИ ЌЕ ИМ ПОМОГНАТ НА РАБОТНИЦИТЕ, СИРОМАШНИТЕ, ИНВАЛИДИТЕ, СО ТОА ШТО ДРЖАВАТА НЕМА ДА ЗНАЕ СО ШТО РАСПОЛГА ВО ЗЕМЈАТА?!
БРАВО - ШИЛЕГОВ: РЕКОНСТРУИРАВМЕ 40 УЛИЦИ ВО СКОПЈЕ, ПОСТАВИВМЕ 55 КИЛОМЕТРИ НОВ АСФАЛТ!
БРАВО - ШИЛЕГОВ: РЕКОНСТРУИРАВМЕ 40 УЛИЦИ ВО СКОПЈЕ, ПОСТАВИВМЕ 55 КИЛОМЕТРИ НОВ АСФАЛТ!
КУМАНОВСКИТЕ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТИ ГО ЧИСТЕА КУМАНОВО СО ИДНИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ОЛИВЕР ИЛИЕВСКИ
КУМАНОВСКИТЕ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТИ ГО ЧИСТЕА КУМАНОВО СО ИДНИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ОЛИВЕР ИЛИЕВСКИ
СПАСОВСКИ ОД КУМАНОВО: Да се извиниме на граѓаните затоа што имавме неспособен градоначалник
СПАСОВСКИ ОД КУМАНОВО: Да се извиниме на граѓаните затоа што имавме неспособен градоначалник

БРАВО: Се интензивира соработката РСМ и САД и на полето на безбедноста на храната

Интензивирање на соработката на полето на безбедноста на храната, здравствената заштита и благосостојбата на животните меѓу Република Северна Македонија (РСМ) и Соединетите американски држави (САД), преку унапредување на институционалната и бизнис соработка, се дел од темите на кои во рамки на денешниот работен состанок, разговараа директорот на Агенција за храна и ветеринарство (АХВ) Николче Бабовски и Ендрју Мофад, офицер за политички и економски работи во амбасадата на САД во РСМ. На состанокот, истакната беше досегашната добра соработка на Агенцијата со стручните служби на САД, соработката во рамки на Организацијата за земјоделство и храна на Обединетите Нации – ФАО, Codexs alimentarius и регионалните проекти, а разгледана беше и иницијативата за унапредување на институционалниот капацитет на АХВ на полето на здравствената заштита и лабораториските капацитети.

Директорот Бабовски ги претстави активностите и приоритетите на кои работи Агенцијата за храна и ветеринарство на полето на безбедноста на храната, здравствената заштита и благосостојбата на животните, како и тековните проекти кои се реализираат.

Господин Мофад ги презентираше активностите кои ги реализираат во регионот на полето на биотехнологијата и најави можност за вклучување на Република Северна Македонија во регионалниот проект, чија реализација треба да почне наскоро, а во кој ќе бидат вклучени соседна Србија, Грција и Хрватска. Во поглед на трговските односи меѓу Република Северна Македонија и САД, Бабовски потенцира дека државава продолжува со реализација на извозот на мали, но, квалитетни земјоделски производи (сирење) на американскиот пазар и дека се прават напори за зголемување на асортиманот за пласман и на други македонски земјоделски производи во оваа земја.

Високиот претставник на САД во земјава го истакна задоволството на САД од работењето на стручните служби на Агенцијата за храна и ветеринарство при реализација на досегашниот извоз на американски производи во земјава, најавувајќи дека покрај пласманот на пилешко и свинско месо, американски бизнис оператори се заинтересирани и за извоз на говедско месо во земјава.

Од негова страна објаснети беа новите политики на САД во областа на земјоделското производство, екологијата и климатските промени, области во кои може и треба да се интензивира и идната соработка меѓу двете земји.

loading...

Watch anime online for free at AnimeDao anime websites

AniWatch Watch anime online, English anime online HD

Website https://twistmoe.net: Watch The Familiar of Zero: Knight of the Twin Moons twistmoe Episode 12 twist moe

Watch Lord of Lords Ryu Knight: Adeu's Legend II Episode 3

Kiredu: http://kiredu.ru/UserProfile/tabid/182/userId/60907/Default.aspx

Buddypress: https://buddypress.org/members/gogoanimebe/profile/