Победниците на „Евровизија“ тргнуваат на турнеја низ Европа за да собираат пари за војската и добротворните организации во Украина
Победниците на „Евровизија“ тргнуваат на турнеја низ Европа за да собираат пари за војската и добротворните организации во Украина
УНИВЕРЗИТЕТ АУЕ ФОН: Факултетот за правни и политички науки во рамките на својата годишна програма, организираше дебата за студентите на тема „Право на абортус“
УНИВЕРЗИТЕТ АУЕ ФОН: Факултетот за правни и политички науки во рамките на својата годишна програма, организираше дебата за студентите на тема „Право на абортус“
Делегација од Општина Куманово на покана на активистите од невладиниот сектор кои што работат на Ромските прашања на Балканот е во посета на Европскиот парламент во Брисел на настанот "The Most Roma Friendly Mayor"
Делегација од Општина Куманово на покана на активистите од невладиниот сектор кои што работат на Ромските прашања на Балканот е во посета на Европскиот парламент во Брисел на настанот "The Most Roma Friendly Mayor"
Мојановски: Сослужувањето со СПЦ значи дека МПЦ не е веќе расколничка
Мојановски: Сослужувањето со СПЦ значи дека МПЦ не е веќе расколничка
Матевски: Признавањето на МПЦ-ОА е благодарение на Преспанскиот договор и Бајден
Матевски: Признавањето на МПЦ-ОА е благодарение на Преспанскиот договор и Бајден
МИЦКОВСКИ ГИ НАГРАДУВА РЕЖИМСКИТЕ ЕКСПЕРТУТКИ - Климовски – од говорник на ВМРО ДПМНЕ и противник на државните процеси до предлог за уставен судија
МИЦКОВСКИ ГИ НАГРАДУВА РЕЖИМСКИТЕ ЕКСПЕРТУТКИ - Климовски – од говорник на ВМРО ДПМНЕ и противник на државните процеси до предлог за уставен судија
Бомбите не му помогнаа на Рамковски oдново да ја отвори „Пајажина“ - Судот го одби поранешниот сопственик на телевизијата А1
Бомбите не му помогнаа на Рамковски oдново да ја отвори „Пајажина“ - Судот го одби поранешниот сопственик на телевизијата А1
Софија ги пречекува моштите на светите браќа Кирил и Методиј кои ќе бидат донесени на изложба во Софија од Света Гора каде се чуваат
Софија ги пречекува моштите на светите браќа Кирил и Методиј кои ќе бидат донесени на изложба во Софија од Света Гора каде се чуваат

БРАВО – Скопски средношколци и наставници ќе бидат дел од проектот „Зборувам на јазикот на мојот другар“

Во 23 средни училишта на Град Скопје деновиве започа реализацијата на четвртиот циклус тримесечна бесплатна онлајн настава за изучување на македонскиот, албанскиот и турскиот јазик.

Наставата е наменета за ученици и наставници, а истите се дел од проектот „Зборувам на јазикот на мојот другар“ предвиден во Стратегијата на Град Скопје за меѓуетничка интеграција и граѓанска вклученост и во Програмата за активности на Град Скопје од областа на образованието за 2022 година.

Со оваа активност ќе бидат опфатени вкупно 594 наставници и ученици, дел од нив ќе следат почетен степен, а дел продолжителен.

Од Град Скопје информираат дека за изучување на македонскиот јазик се пријавиле 234 ученици и 3 наставници.

За почетна настава за изучување на албански јазик се пријавиле 71 ученик и 17 наставници, додека 12 ученици и 27 наставници ќе следат продолжена обука.

Почетна настава по турски јазик ќе следат 172 ученици и 36 наставници, а 11 ученици и 11 наставници ќе следат продолжителна обука.

На овие часови младите ќе имаат можност да стекнат основни познавања на јазикот на кој зборуваат нивните соученици, што ќе придонесе за нивна полесна јазична социјализација. Проектот има за цел стимулирање на училишните заедници да градат и развиваат позитивни интеракции помеѓу учениците и наставниците од различни етнички заедници.

Часовите на изучување на јазиците ги држат наставници вработени во средните училишта и истите се логистички и финансиски поддржани од Град Скопје.

loading...

https://aniwatch1.com/. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

AniWatch World's End Harem Episode 7

watch anime free AniWatch The Misfit of Demon King Academy: History’s Strongest Demon King Reincarnates and Goes to School with His Descendants

AniWatch How a Realist Hero Rebuilt the Kingdom Episode 5

online anime Tokyo Revengers

Banished from the Hero’s Party, I Decided to Live a Quiet Life in the Countryside

tải go88