Џозеф: Бугарското малтретирање на Македонија веќе е проблем и на НАТО
Џозеф: Бугарското малтретирање на Македонија веќе е проблем и на НАТО
Ковачевски со поддршка за Парадата на гордоста: Секој има право на почит и достоинство
Ковачевски со поддршка за Парадата на гордоста: Секој има право на почит и достоинство
Глобално обединети можеме да обезбедиме храна за сите е заклучокот од министерската конференција во Берлин „Uniting for Global Food Security“
Глобално обединети можеме да обезбедиме храна за сите е заклучокот од министерската конференција во Берлин „Uniting for Global Food Security“
ДРАМА ВО ПРИЛЕП: Сакал да прегази полицајци со комбе, тие пукале во гумите, граѓаните се извадиле од памет!
ДРАМА ВО ПРИЛЕП: Сакал да прегази полицајци со комбе, тие пукале во гумите, граѓаните се извадиле од памет!
Тренчевска: Преку кампањата „Подај рака и промени живот – стани згрижувач!“, ја подигаме свеста на значењето на згрижувачките семејства
Тренчевска: Преку кампањата „Подај рака и промени живот – стани згрижувач!“, ја подигаме свеста на значењето на згрижувачките семејства
Медиумски реформи – три чекори напред, два чекора назад
Медиумски реформи – три чекори напред, два чекора назад
Едвард Џозеф: Софија може да ги поткопа темелите на македонската држава
Едвард Џозеф: Софија може да ги поткопа темелите на македонската држава
КАЕВСКИ: Срамно, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ширеа лаги и ги рушеа државните позиции со Бугарија
КАЕВСКИ: Срамно, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ширеа лаги и ги рушеа државните позиции со Бугарија

Делегација од Општина Куманово на покана на активистите од невладиниот сектор кои што работат на Ромските прашања на Балканот е во посета на Европскиот парламент во Брисел на настанот “The Most Roma Friendly Mayor”

– Во рамки на викендот на Ромите во Европскиот Парламент се одржува конференција на која ќе земат свое учество повеќе претставници од општините од Западен Балкан, невладини организации и пратеници од Европскиот Парламент.
#romaniweek2022
#equality4all
#RomaActiveAlbania

– Delegacija kotar i Komuna Kumanovo si akardi kotaro biradzakire Romane organizacije so kerena buti pali Romano puciba thaj problematika ,si akarde ko Evropakoro Parlamento ko Brisel ko nastano “The Most Roma Friendly Mayor”.
-Ko kurko e Romenge ko Evropakoro Parlamento so kerelape i konferencija i so lena peri paricipacija pobuter prestavnikoja kotaro pobuter Komune kotaro Zapadno Balkano ,bi radzakere organizacije i deputatorija kotaro Europakoro Parlamento.
– Një delegacion i Komunës së Kumanovës, me ftesë të aktivistëve të sektorit joqeveritar që punon për çështjen Rome në Ballkan, është në vizitë në Parlamentin Evropian në Bruksel, në ngjarjen “The Most Roma Friendly Mayor”.
-Në kuadër të fundjavës Rome në Parlamentin Evropian, mbahet konferencë ku do të marrin pjesë shumë përfaqësues të komunave nga Ballkani Perëndimor, organizata joqeveritare dhe deputetë të Parlamentit Evropian.

loading...