Денеска во својот кабинет градоначалникот Митко Јанчев оствари средба со претседателот на Занаетчиската комора на Македонија, Агрон Фазлији

На средбата се разговараше за условите, начинот и можноста за субвенционирање на старите занаети во Општина Кавадарци, од буџетот на општината.

Целта е да се спречи изумирањето на оваа дејност, да се стимулира претприемништвото, но и да се негува локалната традиција.

Исто така се разговараше за формирање на Локално здружение на занаетчии во општина Кавадарци, кое ќе ги застапува интересите и правата на нивните членови пред надлежните институции, а се најави и отварање на Сувенирница.

tải sunwin

tải sunwin tải sunwin sunwin apk

tải sunwin

game sunwin

sun win