МПЦ-ОА: Пред СПЦ е изборот дали ќе остане надвор од решавање на спорот негирајќи ги правата на Цариградскиот престол или ќе даде амин
МПЦ-ОА: Пред СПЦ е изборот дали ќе остане надвор од решавање на спорот негирајќи ги правата на Цариградскиот престол или ќе даде амин
НОВ ТРИУМФ НА ВЛАДАТА - Среде пандемија, италијанска „Витило“ ќе инвестира нови 10 милиони евра во земјава!
НОВ ТРИУМФ НА ВЛАДАТА - Среде пандемија, италијанска „Витило“ ќе инвестира нови 10 милиони евра во земјава!
СПАСОВСКИ: Продолжува опремувањето на полицијата, нова опрема за полициските службеници од Одделението за претходница и сообраќајно ескортно обезбедување
СПАСОВСКИ: Продолжува опремувањето на полицијата, нова опрема за полициските службеници од Одделението за претходница и сообраќајно ескортно обезбедување
МВР ЈА ПРЕДУПРЕДУВА ЈАВНОСТА: РОДИТЕЛИТЕ ДА ВНИМАВААТ НА СВОИТЕ ДЕЦА КОИ КОРИСТАТ ТИК ТОК, ВО РУСИЈА И ИЗРАЕЛ СЕ ЗАБЕЛЕЖАНИ ПОВИЦИ ЗА САМО ПОВРЕДУВАЊЕ!
МВР ЈА ПРЕДУПРЕДУВА ЈАВНОСТА: РОДИТЕЛИТЕ ДА ВНИМАВААТ НА СВОИТЕ ДЕЦА КОИ КОРИСТАТ ТИК ТОК, ВО РУСИЈА И ИЗРАЕЛ СЕ ЗАБЕЛЕЖАНИ ПОВИЦИ ЗА САМО ПОВРЕДУВАЊЕ!
БОТОВИТЕ НА ВМРО ДПМНЕ КРЕНАА РАЦЕ ОД МИЦКОВСКИ: ОВАА ФОТКА Е ХИТ НА ТВИТЕР И ФЕЈСБУК!
БОТОВИТЕ НА ВМРО ДПМНЕ КРЕНАА РАЦЕ ОД МИЦКОВСКИ: ОВАА ФОТКА Е ХИТ НА ТВИТЕР И ФЕЈСБУК!
(ВИДЕО) ТОА Е ТАА ХАРИЗМА НА ГОЛЕМИТЕ ЛИДЕРИ КОЈА ИЛИ ЈА ИМАШ ИЛИ ЈА НЕМАШ: БОЈКО БОРИСОВ МУ ГО ДАДЕ СВОЕТО ПАЛТО НА ГРАДЕЖЕН РАБОТНИК
(ВИДЕО) ТОА Е ТАА ХАРИЗМА НА ГОЛЕМИТЕ ЛИДЕРИ КОЈА ИЛИ ЈА ИМАШ ИЛИ ЈА НЕМАШ: БОЈКО БОРИСОВ МУ ГО ДАДЕ СВОЕТО ПАЛТО НА ГРАДЕЖЕН РАБОТНИК
(ВИДЕО) ПАЗЕТЕ ЛУЃЕ, КОПИЛИЊА И МОНСТРУМИ ДЕМНАТ НА ИНТЕРНЕТ СО НАМЕРА ДА ВЕ ОГРАБАТ
(ВИДЕО) ПАЗЕТЕ ЛУЃЕ, КОПИЛИЊА И МОНСТРУМИ ДЕМНАТ НА ИНТЕРНЕТ СО НАМЕРА ДА ВЕ ОГРАБАТ
(ВИДЕО) БОЈКОТИРАМ: ПРОБЛЕМОТ НА ВМРО ДПМНЕ Е ШТО ТОЛКУ МНОГУ ГО МРАЗАТ ЗАЕВ ШТО ПОВЕРУВАА ВО ПРИКАЗНИТЕ ДЕКА ЗАЕВ Е ГЛУП, И ТУКА Е ПРОБЛЕМОТ ШТО ГО ПОТЦЕНУВААТ ЦЕЛО ВРЕМЕ
(ВИДЕО) БОЈКОТИРАМ: ПРОБЛЕМОТ НА ВМРО ДПМНЕ Е ШТО ТОЛКУ МНОГУ ГО МРАЗАТ ЗАЕВ ШТО ПОВЕРУВАА ВО ПРИКАЗНИТЕ ДЕКА ЗАЕВ Е ГЛУП, И ТУКА Е ПРОБЛЕМОТ ШТО ГО ПОТЦЕНУВААТ ЦЕЛО ВРЕМЕ

ДФИТР Kosta Petrov на третиот ДЕМО ДЕН на Сеавус Акцелераторот: „Стартапите се носители на трансформација на македонската економија и затоа тие се еден од столбовите во работата на #ФИТР

Воведуваме сет активности и мерки со кои поддршката на стартапите ќе ја кренеме на едно повисоко ниво.

За првпат основавме и Стартап совет кој ќе работи на План за промена на политиките и кој ќе иницира законски измени со цел побрзо развивање на македонскиот стартап еко систем. И преку поддршката на акцелераторите заедно создаваме подобри услови за развој на старт-ап компаниите. Силно верувам дека и овие стартапи кои денес ќе ги презентираат своите иновативни бизнис идеи ќе бидат носители на развојот и на позитивни економски промени.“

ДЕМО ДЕН е финале на Акцелераторската програма во која 7 стартапи ги презентираат своите иновативни бизнис идеи на кои работеа изминатите 3 месеци. Сеавус Акцелераторот е проект поддржан од ФИТР и Светска Банка, а годинава дополнително и од Европскиот Фонд за Југоисточна Европа и Startup Wise Guys.

Drejtori i Fondit për Inovacion dhe Zhvillim Teknologjik (FIZHT), Kosta Petrov në DEMO DAY në Seavus Accelerator tha “Startupet janë zhvilluesit e transformimit të ekonomisë së Maqedonisë dhe për këtë ata janë në shtyllat e punës së #FIZHT. Jemi duke realizuar disa aktivitete dhe masa që t’i mbështesim duke ngritur nivelin e startupeve.

Për herë të parë në vend, kemi themeluar Këshillin e startupeve që do të punojë për një Plan veprimi që do të ndihmojë ndryshimin e politikave që do të inicojnë ndryshimin e ligjeve, me qëllim të zhvillimit të eko sistemit të startupeve në vend. Me mbështetjen e akscelatorit, së bashku mund të krijojmë kushte më të mira për zhvillimin e startup kompanive. Besoj fuqishëm që edhe këto startupe që sot do të prezantojnë idetë e tyre inovative, do të jenë bartës të zhvillimit dhe ndryshimeve pozitive ekonomike” tha Petrov.

loading...

High School DxD Episode 12 at AnimeFreak animefreak boku no hero

Watch Dr. Stone: Stone Wars Eve of the Battle Special Feature Episode Full (https://kissanimeonline.com/m/oObz/ep-1) at KissAnime kissanime