Највисокото раководство на СДСМ вечерва ќе го разгледува францускиот предлог, Богоев пред седницата на раководството на СДСМ: Сега е клучно ВМРО-ДПМНЕ да се вразуми и да се обединиме како држава
Највисокото раководство на СДСМ вечерва ќе го разгледува францускиот предлог, Богоев пред седницата на раководството на СДСМ: Сега е клучно ВМРО-ДПМНЕ да се вразуми и да се обединиме како држава
Ковачевски: Нашите забелешки дека историските прашања и протоколот не може да бидат дел од преговарачката рамка се содржани во новиот предлог
Ковачевски: Нашите забелешки дека историските прашања и протоколот не може да бидат дел од преговарачката рамка се содржани во новиот предлог
(ВИДЕО) ЕФТОВ: НЕ СМЕЕМЕ ДА ИЗБРЗАМЕ И ДА ГО ОДБИЕМЕ ФРАНЦУСКИОТ ПРЕДЛОГ, ТОА ЌЕ БИДЕ КАРДИНАЛНА ИСТОРИСКА ГРЕШКА
(ВИДЕО) ЕФТОВ: НЕ СМЕЕМЕ ДА ИЗБРЗАМЕ И ДА ГО ОДБИЕМЕ ФРАНЦУСКИОТ ПРЕДЛОГ, ТОА ЌЕ БИДЕ КАРДИНАЛНА ИСТОРИСКА ГРЕШКА
(ВИДЕО) Денеска општина Кавадарци им ги доделени решенијата на 16 невработени лица се ангажирани за извршување на општо корисна работа
(ВИДЕО) Денеска општина Кавадарци им ги доделени решенијата на 16 невработени лица се ангажирани за извршување на општо корисна работа
Денеска во својот кабинет градоначалникот Митко Јанчев оствари средба со претседателот на Занаетчиската комора на Македонија, Агрон Фазлији
Денеска во својот кабинет градоначалникот Митко Јанчев оствари средба со претседателот на Занаетчиската комора на Македонија, Агрон Фазлији
Модифицираниот француски предлог од утре на увид пред јавноста
Модифицираниот француски предлог од утре на увид пред јавноста
Ковачевски: Имаме план и стратегија која очигледно дава резултати
Ковачевски: Имаме план и стратегија која очигледно дава резултати
БРАВО: Бесплатен паркинг на затворените паркиралишта на ЈП „Градски паркинг“ Скопје при дарување крв
БРАВО: Бесплатен паркинг на затворените паркиралишта на ЈП „Градски паркинг“ Скопје при дарување крв

Димитриевски – Ги модернизираме јавните претпријатија, после 20 години ЈП Водовод добива ваква механизација

Почитувани,

Општина Куманово обезбеди средства за набавка на опрема и механизација
за јавните претпријатија преку Вториот проект за подобрување на
општинските услуги (MSIP2), се со цел подобрување на условите за работа
и проширување на услужните капацитети на претпријатијата.

MSIP2 проектот се реализира со проектната единица при Министерството за
финансии преку потпишување на Договор за под-заем со Министерството и
финансиска поддршка обезбедена од кредитната линија на Меѓународната
банка за обнова и развој – Светска банка.

Со набавка на новата опрема, Општината планира јавните претпријатија да
ги ангажира за вршење нови услуги за кои досега се ангажирале приватни
компании и со тоа да заштеди средства, со кои ќе го враќа кредитот и ќе
ја подобри финсиската состојба во четирите претпријатија, ќе се подобрат
условите за работа во претпријатијата и нивото на услуга со што бенефит
ќе имаат сите граѓани на општина Куманово.

Пристигна првата испорака на дел од опремата и тоа 3 Комбинирани
ровокопачи натоварувачи со вкупна вредност од околу 14 милиони денари,
од добавувачот која е наменета за ЈП “Водовод”, ЈП “Куманово Гас” и ЈП
“Чистота и зеленило”, при што заедно со директорите на јавните
претпријатија направивме увид и проследивме презентација на
механизацијата.

За споредба последен пат во ЈП “Водовод” Куманово се набавени машини од
овој вид во 2003 година односно пред скоро 20 години.
Дополнително во следниот период ќе пристигнат и 3 камиони за зимско
одржување на улици со зимска опрема, 1 трактор со приколка , 1
автодигалка и 1 камион за смет наменети за ЈП “Чистота и зелениоло”,
Автомобил и Камионет за потребите на ЈП “Куманово Гас” и Пајак возило за
ЈП “Куманово Паркинг”.

Целата флота предвидена за модернизација на јавните претпријатија брои
вкупно 12 возила и е во вредност од 62,8 милиони денари, додека
вкупниот под-заем е со износ од 63,7 милиони денари.

loading...

go88 phiên bản mới nhất go88 âu mỹ go88 bản chuẩn

https://tai.sunwin.gg/