ШОКАНТНА ФАШИСТИЧКА ИЗЈАВА НА РАДЕВ СРЕДЕ БЕРЛИН: Нема да дозволиме легитимација на македонизмот во Европа
ШОКАНТНА ФАШИСТИЧКА ИЗЈАВА НА РАДЕВ СРЕДЕ БЕРЛИН: Нема да дозволиме легитимација на македонизмот во Европа
Финскиот претседател оптимист: Ќе се договориме со Турција за НАТО
Финскиот претседател оптимист: Ќе се договориме со Турција за НАТО
ОВОЈ ИСПАДНА ПОГОЛЕМ ПИОН НА ПУТИН И ОД ВУЧИЌ - Радев: Не сакаме со бугарско оружје да се убиваат луѓе во Украина
ОВОЈ ИСПАДНА ПОГОЛЕМ ПИОН НА ПУТИН И ОД ВУЧИЌ - Радев: Не сакаме со бугарско оружје да се убиваат луѓе во Украина
(ФОТО) Пронајдени оружје и дрога при претрес во Скопје
(ФОТО) Пронајдени оружје и дрога при претрес во Скопје
(ВИДЕО) Црковни извори за Алфа: Автономијата на МПЦ-ОА е преодна фаза до афтокефалност, за неколку дена заедно ќе служат поглаварите на СПЦ и МПЦ во храмот Свети Сава во Белград
(ВИДЕО) Црковни извори за Алфа: Автономијата на МПЦ-ОА е преодна фаза до афтокефалност, за неколку дена заедно ќе служат поглаварите на СПЦ и МПЦ во храмот Свети Сава во Белград
Арсовска: Еколошкото образование на младите е клучен фактор за унапредување на заштитата на животната средина
Арсовска: Еколошкото образование на младите е клучен фактор за унапредување на заштитата на животната средина
Министерот за надворешни работи, Бујар Османи денеска во просториите на МНР пред студентите од неколку универзитети од земјата, го претстави прeстојниот Стратешки дијалог со САД, што ќе се одржи на 2 јуни во Вашингтон
Министерот за надворешни работи, Бујар Османи денеска во просториите на МНР пред студентите од неколку универзитети од земјата, го претстави прeстојниот Стратешки дијалог со САД, што ќе се одржи на 2 јуни во Вашингтон
Градоначалникот на Општина Центар, Герасимовски: Аплицирајте на повикот на Општина Центар за нега на стари лица во домашни услови
Градоначалникот на Општина Центар, Герасимовски: Аплицирајте на повикот на Општина Центар за нега на стари лица во домашни услови

Директорот на ЦУК, г-дин Стојанче Ангелов, денес се сретна со г-дин Тору Инада, Главен советник на Проектот за Еко Системски базирани мерки за намалување на ризици од катастрофи

Директорот на ЦУК, г-дин Стојанче Ангелов, денес се сретна со г-дин Тору Инада, Главен советник на Проектот за Еко Системски базирани мерки за намалување на ризици од катастрофи (Еко-ДРР), кој се имплементира со поддршка на Јапонската Агенција за меѓународна соработка (ЈИЦА). Г-дин Инада го запозна директорот на ЦУК со планот на активности кои ќе бидат спроведени преку проектот во периодот до Јуни 2022, како и со распоредот на пристигнување со останатите експерти од Јапонија, кои ќе имаат интензивна соработка во претстојниот период со вклучените институции во имплементацијата на проектот, пред се ЦУК, МЗШВ, ЈПНШ и Локалните самоуправи на чии подрачје се практикуваат теренски Еко-ДРР мерки и активности заради намалување на ризици од поројни поплави, свлечишта и ерозија на земјиштето.
_________________________________________________

Drejtori i QMK, z. Stojançe Angellov, u takua sot me z. Toru Inada, Këshilltar Kryesor i Projektit për masat e eko-sistem të bazuara për zvoglimin e rrezikut nga fatkeqësitë (Eco-DRR), i cili po zbatohet me mbështetjen e Agjencisë Japoneze për Bashkëpunim Ndërkombëtar (JICA). Z. Inada e njoftoi Drejtorin e QMK-së me planin e aktiviteteve që do të realizohen përmes projektit në periudhën deri në qershor 2022, si dhe me orarin e arritjeve me ekspertë të tjerë nga Japonia, të cilët do të kenë bashkëpunim intensiv në periudhën e ardhshme me Institucionet e përfshira në zbatimin e projektit, kryesisht QMK, MBEU, NPPN dhe vetëqeverisja lokale në territorin e të cilave praktikohen masa dhe aktivitete në terren Eko-DRR për të zvogluar rreziqet e përmbytjeve të rrëmbyeshme, rrëshqitjeve të dheut dhe erozionit të tokës.

loading...

watch anime. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

watch anime online Attack on Titan Season 3 (Dub)

anime streaming AniWatch TSUKIMICHI -Moonlit Fantasy-

Attack on Titan Final Season

watch anime online Attack on Titan Season 2 (Dub)

AniWatch Hunter x Hunter (2011) (Dub)

tải go88