(ВИДЕО) ГОРДЕЈ СЕ МАКЕДОНСКИ НАРОДЕ: ПЕНДАРОВСКИ ВЕДНАШ ДО ШУЛЦ, МАКРОН И СТОЛТЕНБЕРГ НА САМИТОТ НА НАЈМОЌНАТА ОРГАНИЗАЦИЈА ВО СВЕТОТ!
(ВИДЕО) ГОРДЕЈ СЕ МАКЕДОНСКИ НАРОДЕ: ПЕНДАРОВСКИ ВЕДНАШ ДО ШУЛЦ, МАКРОН И СТОЛТЕНБЕРГ НА САМИТОТ НА НАЈМОЌНАТА ОРГАНИЗАЦИЈА ВО СВЕТОТ!
Министерката Петровска на НАТО самитот во Мадрид
Министерката Петровска на НАТО самитот во Мадрид
СПАСОВ: Не треба да си дозволиме стравот од блокирање од страна на Бугарија да нѐ блокира и да не почнеме разговори за членство
СПАСОВ: Не треба да си дозволиме стравот од блокирање од страна на Бугарија да нѐ блокира и да не почнеме разговори за членство
Шолц и Макрон порачаа: Русија не може да успее во инвазијата врз Украина
Шолц и Макрон порачаа: Русија не може да успее во инвазијата врз Украина
Нема договор меѓу ССМ и Владата, продолжува штрајкот во јавниот сектор
Нема договор меѓу ССМ и Владата, продолжува штрајкот во јавниот сектор
КОСТАДИНОВ: Спортот обединува, затоа го помагам спортот во Струмица и во овие тешки кризни времиња
КОСТАДИНОВ: Спортот обединува, затоа го помагам спортот во Струмица и во овие тешки кризни времиња
ЈП УЛИЦИ И ПАТИШТА СКОПЈЕ: Целосно реконструирана пешачката патека од двете страни на улицата Љубљанска во Карпош
ЈП УЛИЦИ И ПАТИШТА СКОПЈЕ: Целосно реконструирана пешачката патека од двете страни на улицата Љубљанска во Карпош
ПРОДОЛЖУВА БИТКАТА НА МВР ЗА РЕД НА УЛИЦИТЕ: 340 санкции за брзо возење ширум земјава, 191 сообраќајни прекршоци во Скопје, 49 за брзо возење
ПРОДОЛЖУВА БИТКАТА НА МВР ЗА РЕД НА УЛИЦИТЕ: 340 санкции за брзо возење ширум земјава, 191 сообраќајни прекршоци во Скопје, 49 за брзо возење

ДУИ: Демократски избори во ограноците на ДУИ по принципот еден член, еден глас – Демократската Унија за Интеграција организира внатре партиски избори во нејзините ограноци во Тетово, Гостивар, Боговиње, Врапчиште, Желино, Теарце, Арачиново, Чашка, Студеничани, Брвеница и Долнени

Според Статутот, членството во Демократската Унија за Интеграција е слободно и доброволно бидејќи ДУИ е отворена за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Во овој изборен процес се применува принципот утврден во статутот усвоен на последниот партиски конгрес, еден член еден глас.

Овој принцип ќе ги определи претседателите на локалните ограноци на ДУИ кои веќе се на внатре партиски избори.

Во сите горенаведени ограноци процесот на онлајн зачленување веќе е почнат и истиот процес се очекува да заврши до месец Јуни ова година.

Демократската Унија за Интеграција ги поканува сите граѓани кои чувствуваат дека се подготвени да придонесат кон креирањето на политики за подобра иднина за сите нас, да не се двоумат, да се зачленат онлајн на: www.regjistrim.mk или на релевантниот огранок каде припаѓаат и со тоа да станат дел од изборите внатре во партијата.

Член на ДУИ може да стане секој граѓанин на Република Северна Македонија кој има наполнето 18 години, тие кои ќе ја прифатат Програмата, Статутот на партијата и ќе се изјаснат и пополнат формуларот за членство во партијата во електронска форма.

Заедно Посилни

loading...