Џозеф: Бугарското малтретирање на Македонија веќе е проблем и на НАТО
Џозеф: Бугарското малтретирање на Македонија веќе е проблем и на НАТО
Ковачевски со поддршка за Парадата на гордоста: Секој има право на почит и достоинство
Ковачевски со поддршка за Парадата на гордоста: Секој има право на почит и достоинство
Глобално обединети можеме да обезбедиме храна за сите е заклучокот од министерската конференција во Берлин „Uniting for Global Food Security“
Глобално обединети можеме да обезбедиме храна за сите е заклучокот од министерската конференција во Берлин „Uniting for Global Food Security“
ДРАМА ВО ПРИЛЕП: Сакал да прегази полицајци со комбе, тие пукале во гумите, граѓаните се извадиле од памет!
ДРАМА ВО ПРИЛЕП: Сакал да прегази полицајци со комбе, тие пукале во гумите, граѓаните се извадиле од памет!
Тренчевска: Преку кампањата „Подај рака и промени живот – стани згрижувач!“, ја подигаме свеста на значењето на згрижувачките семејства
Тренчевска: Преку кампањата „Подај рака и промени живот – стани згрижувач!“, ја подигаме свеста на значењето на згрижувачките семејства
Медиумски реформи – три чекори напред, два чекора назад
Медиумски реформи – три чекори напред, два чекора назад
Едвард Џозеф: Софија може да ги поткопа темелите на македонската држава
Едвард Џозеф: Софија може да ги поткопа темелите на македонската држава
КАЕВСКИ: Срамно, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ширеа лаги и ги рушеа државните позиции со Бугарија
КАЕВСКИ: Срамно, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ширеа лаги и ги рушеа државните позиции со Бугарија

ДУИ распишува конкурс за претседатели и членови на ограноци

Изборната комисија на Демократската унија за интеграција, на седницата одржана на 19 мај 2022 година во Тетово, објави Јавен повик за избор на кандидати за членови на Претседателството, за претседатели на ограноци и кандидати за членови на Претседателството на Локалниот совет и кандидати за претседатели на локалните совети на ДУИ во Тетово, Гостивар, Теарце, Желино, Боговиње, Студеничане, Врапчиште, Брвеница, Долнени и Чашка.

Демократската унија за интеграција ги известува заинтересираните дека кандидатурите за кандидати за член на Претседателството, за претседател на огранок и кандидати за членови на Претседателството на Локалниот совет и кандидати за претседатели на месните(локалните) совети на ДУИ се доставуваат до соодветната Општинската изборна комисија на партијата.

Право за кандидирање на изборите за членови на Претседателството на Локалниот совет и за претседател на Локалниот совет, имаат сите членови на ДУИ регистрирани од Локалниот совет на територијата на соодветниот огранок, кои ги исполнуваат условите предвидени со Правилникот за критериумите, начинот и постапката на кандидирање и избор на органите на ДУИ.

За претседател на огранок на ДУИ може да се кандидира секое лице кое е член на ДУИ најмалку една година и по потекло е од местото на живеење кое е вклучено во територијата на соодветниот огранок.

За кандидат за член на Претседателството на огранок на ДУИ може да се кандидира секое лице кое е член на ДУИ најмалку една година и потекнува од местото на живеење кое е вклучено во територијата на соодветниот огранок.
Кандидатурата за претседател на огранок на ДУИ се поднесува со пополнување посебен образец директно во седиштето на ДУИ во Тетово или по е-пошта на [email protected], со прилози од лична и партиска биографија и програма за работа за период од четири години.

По поднесување на потребната документација за кандидатура, кандидатурата ќе биде разгледана согласно Правилникот со рамноправен третман.

Формуларот за апликација може да се добие на официјалната веб-страница на ИК https://kzp.mk/ додека рокот за поднесување на кандидатурите е седум дена по објавувањето на овој Јавен повик.

loading...

link tài xỉu go88 mã code go88 go88 club

code sunwin Tải game Sunwin đổi thưởng Số 1 Việt Nam hotline sunwin