На денешен ден на 15 мај 2017 година , Канал 5 започна со емитувањето на најгледаната и највлијателна политичка ТВ емисија „Само Вистина“
На денешен ден на 15 мај 2017 година , Канал 5 започна со емитувањето на најгледаната и највлијателна политичка ТВ емисија „Само Вистина“
ВО ЃОРЧЕ СЕ РАБОТИ ТУРБО: НОВ КРУЖЕН ТЕК ВО ВОЛКОВО, НОВИ УЛИЦИ ВО ДЕКСИОН И ДАМЕ ГРУЕВ, СЕ ЧИСТАТ КАНАЛИ...
ВО ЃОРЧЕ СЕ РАБОТИ ТУРБО: НОВ КРУЖЕН ТЕК ВО ВОЛКОВО, НОВИ УЛИЦИ ВО ДЕКСИОН И ДАМЕ ГРУЕВ, СЕ ЧИСТАТ КАНАЛИ...
ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО ВО НАЈДОБРИОТ ЛЕТЕН ДЕТСКИ КАМП ОДИМЕ НА МОРЕ – ОДИМЕ НА КОУЗОН КАМП И ВО 2021
ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО ВО НАЈДОБРИОТ ЛЕТЕН ДЕТСКИ КАМП ОДИМЕ НА МОРЕ – ОДИМЕ НА КОУЗОН КАМП И ВО 2021
ФОТО НА ДЕНОТ - СДСМ НИКОГАШ НЕ БИЛ ВОЛКУ МОЌЕН: ВЛАСТА ОД ЛОКАЛНО ПА ДО ЦЕНТРАЛНО НИВО ВО ЕДНА ФОТКА
ФОТО НА ДЕНОТ - СДСМ НИКОГАШ НЕ БИЛ ВОЛКУ МОЌЕН: ВЛАСТА ОД ЛОКАЛНО ПА ДО ЦЕНТРАЛНО НИВО ВО ЕДНА ФОТКА
ШУЌУР, КОНЕЧНО И ХИСТЕРИЧНИОТ САШО ТАСЕВСКИ ДА КАЖЕ НЕШТО ПАМЕТНО: ИЗРАЕЛ Е КРИВ, ГИ ДРЖАТ ПАЛЕСТИНЦИТЕ КАКО ГУЛАБИ ЗА ОТСТРЕЛ!
ШУЌУР, КОНЕЧНО И ХИСТЕРИЧНИОТ САШО ТАСЕВСКИ ДА КАЖЕ НЕШТО ПАМЕТНО: ИЗРАЕЛ Е КРИВ, ГИ ДРЖАТ ПАЛЕСТИНЦИТЕ КАКО ГУЛАБИ ЗА ОТСТРЕЛ!
ЕВЕ ЗОШТО ПЛАЧАТ ПО ТИТОВО ВРЕМЕ, ОСВЕН ШТО ТОГАШ БИЛЕ МЛАДИ СЕКАКО: Кога работникот беше господин...
ЕВЕ ЗОШТО ПЛАЧАТ ПО ТИТОВО ВРЕМЕ, ОСВЕН ШТО ТОГАШ БИЛЕ МЛАДИ СЕКАКО: Кога работникот беше господин...
(ВИДЕО) ДВЕ БАБИ ВМРОВКИ ОД ВЕЛЕС ИМ ГО ЗЕМАА ЛЕБОТ НА ФЧЕРАШНИ И ЗЕВЗЕКМАНИЈА: ДЕЦАТА НЕ СМЕАТ ДА УЧАТ ЗА КОМПЈУТЕРИ, ТОА Е ГОЛЕМО ЗЛО!
(ВИДЕО) ДВЕ БАБИ ВМРОВКИ ОД ВЕЛЕС ИМ ГО ЗЕМАА ЛЕБОТ НА ФЧЕРАШНИ И ЗЕВЗЕКМАНИЈА: ДЕЦАТА НЕ СМЕАТ ДА УЧАТ ЗА КОМПЈУТЕРИ, ТОА Е ГОЛЕМО ЗЛО!
(ВИДЕО) ТРАЈАНОВ: Не сум против легализацијата на градбите на сиромашните, се плашам дека законот ќе го искористат богаташи и криминалци
(ВИДЕО) ТРАЈАНОВ: Не сум против легализацијата на градбите на сиромашните, се плашам дека законот ќе го искористат богаташи и криминалци

ЕДЕН ЧЕКОР НАПРЕД ДО РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ: Битолскиот и Софискиот Универзитет заедно ќе го прославуваат „Св.Климент Охридски“

Софискиот и Битолскиот Универзитет кои од двете страни на границите, покрај академската мисија, заеднички го споделуваат и името на книжевникот, учителот, епископот Св. Климент Охридски оваа година заеднички ќе го одбележат патрониот празник – кој се празнува на 25 ноември во Република Бугарија и на 8 декември 2020 година во Република Северна Македонија, информира професорот Марјан Ѓуровски, проректор на Битолскиот универзитет.

Ректорите проф. д-р Анастас Герджиков од Софискиот Универзитет „Св. Климент Охридски“ и проф.д-р Сашо Коруновски од Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола ќе имаат заеднички видео обраќања и порака. – Двата универзитети на 2,3 и 4 декември во Софија ќе организираат заедничка научна интердисциплинарна конференција на тема „Димензиите на компетенциите“ во којашто, преку заеднички научен програмски и организациски комитет, и со учество на повеќе професори со трудови и истражувања, на крајот ќе резултира со издавање заеднички зборник на трудови. Оваа активност преку заедничко соопштение ја најавуваа двата Универзитети, посочува проректорот Ѓуровски.

– Интензивирањето на академската соработка во пресрет на големиот празник на двата универзитети е во духот на европските вредности и придонесува за зајакнување на добрососедските односи. Празникот за двата универзитети претставува повод и одлична можност до академската јавност да се испратат пораки што ќе значат поттик за интензивирање на меѓусебната соработка. Додека пак зближувањето преку образованието, науката, креирањето позитивна клима и поволен концепт за поголема поврзаност преку размена на знаења, искуства, но и размена на млади, студенти и универзитетски кадри е еден од меѓусебно усогласените приоритети за време на самитот на Берлинскиот процес во Софија на којшто двете земји се во улога на домаќини, вели Ѓуровски кој го пренесува заедничкиот став на Битолскиот и Софискиот Универзитет.

Активностите во чест на заедничкиот патрон, а и други дополнителни што ќе следуваат, се врз основа на потпишаниот Меморандум за меѓусебна соработка и се дел од договорот постигнат во март оваа година за време на средбата меѓу двете универзитетски делегации во Софија, на којашто од македонска страна присуствуваа ректорот проф. д-р Сашо Коруновски и проректорот проф.д-р Марјан Ѓуровски, а од бугарска страна домаќинот – ректорот проф.д-р Анастас Герджиков и проректорот проф.д-р Николаи Витанов.

– Сите овие сет од активности се во функција на зајакнување и унапредување на билатерална соработка: размена на знаења и искуства, заедничка работа во повеќе области од заеднички интерес како што се наставна,научно-истражувачка работа, публицистичка дејност, размена, мобилности на кадри и студенти, организирање гостувачки предавања, заеднички настани, конференции, тркалезни маси и други форуми, престои на визитинг професори и особено подготовка на проектни апликации и учество во заеднички проекти во рамките на европските и други програми за заедничка академска и научна истражувачка соработка, вели проректорот на УКЛО – професорот Марјан Ѓуровски

loading...

4Anime 4anime kakegurui: Watch Attack on Titan Final Season Episode 11

KissAnime boruto kissanime: Suppose a Kid from the Last Dungeon Boonies moved to a starter town? (https://kissanimeonline.com/m/lddz) Episode 12