БРАВО ПРЕМИЕРЕ, САМ ПРОТИВ СИТЕ НО СЕПАК НАРОДОТ Е СО ТЕБЕ, НА ДОЖД ПАРТИЗАНСКИ ИСТЕРА ЕДНА ОД НАЈДОБРИТЕ КАМПАЊИ
БРАВО ПРЕМИЕРЕ, САМ ПРОТИВ СИТЕ НО СЕПАК НАРОДОТ Е СО ТЕБЕ, НА ДОЖД ПАРТИЗАНСКИ ИСТЕРА ЕДНА ОД НАЈДОБРИТЕ КАМПАЊИ
ДРУЖЕ ШИЛЕГОВ, ГОРД СУМ НА ТЕБЕ, ПОКАЖА СРЦЕ И МУДА, МАШКИ ИЗДРЖА СО ЖЕСТОКО ТЕМПО, ТЕ НАПАЃАА ЗДРУЖЕНО ГРУЕВЦИ ФАШИСТИ КАРИЕРИСТИ И ОСТАЛА БАГРА
ДРУЖЕ ШИЛЕГОВ, ГОРД СУМ НА ТЕБЕ, ПОКАЖА СРЦЕ И МУДА, МАШКИ ИЗДРЖА СО ЖЕСТОКО ТЕМПО, ТЕ НАПАЃАА ЗДРУЖЕНО ГРУЕВЦИ ФАШИСТИ КАРИЕРИСТИ И ОСТАЛА БАГРА
Заев од Куманово: Максо ќе биде максимално поразен, Куманово бил и ќе биде СДСМ
Заев од Куманово: Максо ќе биде максимално поразен, Куманово бил и ќе биде СДСМ
(ВИДЕО) Кондовски во видео обраќање до битолчани: Битола ќе ја воздигнеме во модерен град во кој е задоволство да се живее
(ВИДЕО) Кондовски во видео обраќање до битолчани: Битола ќе ја воздигнеме во модерен град во кој е задоволство да се живее
(ВИДЕО) ЗАЕВ: Пред да настапи молкот и да дојде изборниот ден размислете и направете споредба, поставете си ги сами овие прашања
(ВИДЕО) ЗАЕВ: Пред да настапи молкот и да дојде изборниот ден размислете и направете споредба, поставете си ги сами овие прашања
(ВИДЕО) ОВА САМО СДСМ ГО МОЖЕ: ВРНЕ ИСТУРА, ЕЧИ БЕЛА ЧАО, ПЕЈАТ НАД 10 000 КУМАНОВЦИ!
(ВИДЕО) ОВА САМО СДСМ ГО МОЖЕ: ВРНЕ ИСТУРА, ЕЧИ БЕЛА ЧАО, ПЕЈАТ НАД 10 000 КУМАНОВЦИ!
(ВИДЕО) КРАТОВО БЕЗ КАЛ: БОЈКОВСКИ ПЛАНИРА СТАВАЊЕ АСФАЛТ ВО КРАТОВО ВО КОЛИЧИНИ КАКО ШТО НЕ БИЛО СТАВЕНО ИЗМИНАТИТЕ 30 ГОДИНИ
(ВИДЕО) КРАТОВО БЕЗ КАЛ: БОЈКОВСКИ ПЛАНИРА СТАВАЊЕ АСФАЛТ ВО КРАТОВО ВО КОЛИЧИНИ КАКО ШТО НЕ БИЛО СТАВЕНО ИЗМИНАТИТЕ 30 ГОДИНИ
БОЈКОВСКИ НАЈАВУВА ФАБРИКА ЗА ЧЕВЛИ ВО КРАТОВО
БОЈКОВСКИ НАЈАВУВА ФАБРИКА ЗА ЧЕВЛИ ВО КРАТОВО

ЕВЕ ШТО НАПРАВИЈА МОРАТОРИУМИТЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ВО СКОПЈЕ, ИМАМЕ НАЈСКАПИ СТАНОВИ ВО ЕВРОПА: Народната банка регистрира пораст на цените на становите во Скопје во третиот квартал

Во третиот квартал на 2020 година, цените на становите забележаа годишен раст од 2,7 отсто, што претставува мало забрзување во споредба со претходниот квартал, соопшти Народната банка во новиот квартален извештај.

„Од аспект на понудата, вредноста на изградените станбени згради забележа пад во вториот квартал од 2020 година, а кај издадените одобренија за изградба на станбени згради се забележува намалување на вредноста 50 во третиот квартал од годината“, соопшти Народната банка.

Оттаму додаваат дека од аспект на побарувачката на станови, во третиот квартал на 2020 година таа е поддржана и од натамошниот двоцифрен раст на станбените кредити.

Народната банка ја пресметува цената на становите преку таканаречениот хедонички индекс на цените на становите, кој се изготвува врз база на огласите за продажба во главниот град, а објавен од агенциите коишто се занимаваат со промет со недвижности.

„Цената на станот е функција од големината, населбата во која се наоѓа, катот, дали станот има централно парно греење и дали станот е нов“, објаснуваат од Народната банка.

loading...