Ковачевски: Вклучивме околу 200 невработени лица за поддршка и грижа на над 1.500 лица со попречености
Ковачевски: Вклучивме околу 200 невработени лица за поддршка и грижа на над 1.500 лица со попречености
Ковачевски: Нема ништо ново во однос на францускиот предлог, разговорите продолжуваат
Ковачевски: Нема ништо ново во однос на францускиот предлог, разговорите продолжуваат
БРАВО АЈДЕ НЕКА СЕ МНОЖАТ: Нова најголема инвестиција од 126 милиони евра на „Гересхајмер” од основањето на ТИРЗ
БРАВО АЈДЕ НЕКА СЕ МНОЖАТ: Нова најголема инвестиција од 126 милиони евра на „Гересхајмер” од основањето на ТИРЗ
ПРЕКИН ВО РАБОТАТА НА YAHOO MAIL СЕРВИСОТ, СТОТИЦИ МИЛИОНИ КОРИСНИЦИ ШИРУМ СВЕТОТ НЕ МОЖАТ ДА ПРИСТАПАТ ДО СВОИТЕ САНДАЧИЊА ЗА ЕЛЕКТРОНСКА ПОШТА
ПРЕКИН ВО РАБОТАТА НА YAHOO MAIL СЕРВИСОТ, СТОТИЦИ МИЛИОНИ КОРИСНИЦИ ШИРУМ СВЕТОТ НЕ МОЖАТ ДА ПРИСТАПАТ ДО СВОИТЕ САНДАЧИЊА ЗА ЕЛЕКТРОНСКА ПОШТА
ЗА НСДП Е НЕПРИФАТЛИВ ФРАНЦУСКИОТ ПРЕДЛОГ ЗА РЕШАВАЊЕ НА СПОРОТ МЕЃУ РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА И РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
ЗА НСДП Е НЕПРИФАТЛИВ ФРАНЦУСКИОТ ПРЕДЛОГ ЗА РЕШАВАЊЕ НА СПОРОТ МЕЃУ РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА И РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
МВР СЕКОЈ ДЕН КАЗНУВА СТОТИЦИ НЕСОВЕСНИ ВОЗАЧИ: 349 санкции за брзо возење
МВР СЕКОЈ ДЕН КАЗНУВА СТОТИЦИ НЕСОВЕСНИ ВОЗАЧИ: 349 санкции за брзо возење
Литванија изложена на голем кибер напад од Русија: Одмазда за блокадата на Калининград
Литванија изложена на голем кибер напад од Русија: Одмазда за блокадата на Калининград
Шолц: Нема враќање на состојбата од пред рускиот напад врз Украина
Шолц: Нема враќање на состојбата од пред рускиот напад врз Украина

Филипче на средба со 16-годишната Миа која боледува од дијабет: Наша цел е да обезедиме бесплатни сензори за сите пациенти

Кога ја прочитав вчерашна сторија за 16 – годишната Миа која има дијабетес веднаш ја исконтактирав и ја поканив да се сретнеме. Миа и нејзината мајка Јасмина денеска на мое големо задоволство ми беа гости на работа. Лично сакав да и соопштам дека денеска започна постапката за набавка на сензори за дијабет кои за прв пат во нашата земја ќе им бидат достапни бесплатно на пациентите. Во првата фаза набавуваме сензори за сите деца до 18 години, група во која спаѓа и мојата денешна гостинка, објави на својот фејсбук профил министерот за здравство Венко Филипче.

Со следната набавка, посочува министерот, ја зголемуваме и годишната граница, наша цел е да обезедиме бесплатни сензори за сите пациенти со дијабетес и со тоа значително да им го зголемиме квалитетот на животот.

-Ова е последниот сегмент за целосна промена на сликата за третманот на пациентите со дијабет во нашата земја. Ги имаме најсовремените оригинални инсулини, со кои обезбедуваме третман на дијабетот по примерот на земјите во Европа, напиша Филипче.

loading...

https://tai.go88.is/

https://tai.sunwin.gg/