Џозеф: Бугарското малтретирање на Македонија веќе е проблем и на НАТО
Џозеф: Бугарското малтретирање на Македонија веќе е проблем и на НАТО
Ковачевски со поддршка за Парадата на гордоста: Секој има право на почит и достоинство
Ковачевски со поддршка за Парадата на гордоста: Секој има право на почит и достоинство
Глобално обединети можеме да обезбедиме храна за сите е заклучокот од министерската конференција во Берлин „Uniting for Global Food Security“
Глобално обединети можеме да обезбедиме храна за сите е заклучокот од министерската конференција во Берлин „Uniting for Global Food Security“
ДРАМА ВО ПРИЛЕП: Сакал да прегази полицајци со комбе, тие пукале во гумите, граѓаните се извадиле од памет!
ДРАМА ВО ПРИЛЕП: Сакал да прегази полицајци со комбе, тие пукале во гумите, граѓаните се извадиле од памет!
Тренчевска: Преку кампањата „Подај рака и промени живот – стани згрижувач!“, ја подигаме свеста на значењето на згрижувачките семејства
Тренчевска: Преку кампањата „Подај рака и промени живот – стани згрижувач!“, ја подигаме свеста на значењето на згрижувачките семејства
Медиумски реформи – три чекори напред, два чекора назад
Медиумски реформи – три чекори напред, два чекора назад
Едвард Џозеф: Софија може да ги поткопа темелите на македонската држава
Едвард Џозеф: Софија може да ги поткопа темелите на македонската држава
КАЕВСКИ: Срамно, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ширеа лаги и ги рушеа државните позиции со Бугарија
КАЕВСКИ: Срамно, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ширеа лаги и ги рушеа државните позиции со Бугарија

#ФИТР со нов предизвик за младите истражувачи! Јавен повик „Предизвик за млади истражувачи #4– зелени проекти” за ученици од целата држава

➡ Целта е поттикнување на креативното размислување кај децата и поддршка за истражувачки проекти базирани на научен метод.
ДФИТР Коста Петров: Младите и нивниот креативен потенцијал се генератор на економскиот развој и иднината на нашата земја. Со овој предизвик, на младите истражувачи сакам да им порачам дека нашата земја нуди перспективни можности и услови за развој на нивните иновативни идеи и иницијативи.
МОН Мила Царовска: Познавајќи ја креативноста на младите умови во нашите училишта и желбата да придонесат за нивната средина да биде подобро место за живеење во иднина, очекувам да пристигнат голем број проекти. Младите многупати досега покажале и докажале дека имаат капацитет да се справат со големи предизвици, да бидат коректив и да учествуваат во креирање институционални политики.
Сите детали ➡ https://bit.ly/30U1ku6

Започнете со работа на вашите соништа и креирајте успешен пример за останатите истражувачи
Предизвикот се спроведува по четврти пат во соработка со #МОН и е дел од концептот кој го равива #ФИТР – „Фонд за млади умови”.

#FIZHT me sfidë të re për hulumtuesit e rinj! Thirrje publike “Sfidë për hulumtuesit e rinj #4 – projekte të gjelbërta” për nxënëes nga gjithë vendi.
➡ Qëllimi është që të nxitet mendimi kreativ tek fëmijët dhe të mbështeten projekte hulumtuese me metoda shkencore.
Drejtori i FIZHT, Kosta Petrov: Të rinjtë dhe potenciali i tyre për kreativitet janë gjenerues të zhvillimit ekonomik dhe e ardhmja për vendin tonë. Me këtë sfidë, hulumtuesve të rinj ju them se vendi jonë mundëson perspektiva dhe kushte për zhvillimin e ideve inovative.
MASH, Mila Carovska: Duke njohur kreativitetin e të rinjëve nëpër shkollat tona dhe dëshirën për kontribuar në rrethin e tyre pres që të arrijnë aplikime të shumta për projekte. Të rinjtë shumë herë kanë treguar se kanë kapacitet që të përballen me sfida të mëdha, të jenë përmirësues dhe të marrin pjesë në politikat institucionale.

Gjitha detajet ➡ https://bit.ly/30U1ku6

loading...

go88 play phần mềm hack tài xỉu go88 miễn phí go88 play fun

sunwing check i go88 sunwin đăng ký sunwin