СПАСОВ: Не треба да си дозволиме стравот од блокирање од страна на Бугарија да нѐ блокира и да не почнеме разговори за членство
СПАСОВ: Не треба да си дозволиме стравот од блокирање од страна на Бугарија да нѐ блокира и да не почнеме разговори за членство
Шолц и Макрон порачаа: Русија не може да успее во инвазијата врз Украина
Шолц и Макрон порачаа: Русија не може да успее во инвазијата врз Украина
Нема договор меѓу ССМ и Владата, продолжува штрајкот во јавниот сектор
Нема договор меѓу ССМ и Владата, продолжува штрајкот во јавниот сектор
КОСТАДИНОВ: Спортот обединува, затоа го помагам спортот во Струмица и во овие тешки кризни времиња
КОСТАДИНОВ: Спортот обединува, затоа го помагам спортот во Струмица и во овие тешки кризни времиња
ЈП УЛИЦИ И ПАТИШТА СКОПЈЕ: Целосно реконструирана пешачката патека од двете страни на улицата Љубљанска во Карпош
ЈП УЛИЦИ И ПАТИШТА СКОПЈЕ: Целосно реконструирана пешачката патека од двете страни на улицата Љубљанска во Карпош
ПРОДОЛЖУВА БИТКАТА НА МВР ЗА РЕД НА УЛИЦИТЕ: 340 санкции за брзо возење ширум земјава, 191 сообраќајни прекршоци во Скопје, 49 за брзо возење
ПРОДОЛЖУВА БИТКАТА НА МВР ЗА РЕД НА УЛИЦИТЕ: 340 санкции за брзо возење ширум земјава, 191 сообраќајни прекршоци во Скопје, 49 за брзо возење
Претрес во Грчец, пронајден кокаин, приведено едно лице, Приведен бегалец од затвор, Приведени четири лица од гостиварско за издржување затворски казни
Претрес во Грчец, пронајден кокаин, приведено едно лице, Приведен бегалец од затвор, Приведени четири лица од гостиварско за издржување затворски казни
ОПШТИНА ЦЕНТАР: 20 нови јавори и друго зеленило во дворот на новата детска градинка во населба Пролет
ОПШТИНА ЦЕНТАР: 20 нови јавори и друго зеленило во дворот на новата детска градинка во населба Пролет

ГЕОРГИЕВСКИ: Изминатите 4 години се работеше вредно и напорно, со силна поддршка од централната власт. Во Охрид е инвестирано како никогаш до сега. Таа силна динамика мора да продолжи. Никој не смее да ги кочи проектите, бидејќи од проектите зависи квалитетот на животот на нашите граѓани

Почитувани,

Благодарение на посветеноста на централната и локалната власт предводена од СДСМ, нашиот скапоцен бисер, нашето Охридско Езеро ја доби потребната грижа, која години наназад му беше ускратена.

Со отпочнувањето на реконструкцијата на Колекторскиот систем решаваме сложен и сериозен проблем, кој беше еден од нашите најважни приоритети. Особено ме радува фактот што со заедничка посветеност и упорност успевме да ја оствариме целта, а тоа е чиста езерска вода и чиста животна средина за нас и идните генерации.

За да се зачува езерото и статусот на УНЕСКО, беше формирано новото јавно претпријатие „Колекторски систем“ во кое Владата инвестираше 256 милиони денари за санација на најкритичните делови на колекторската линија.

Како локална власт бевме дел од целокупниот процес на формирањето на новото јавно препријатие и поделбата на МЈП „Проаква“, со што се решија долгогодишните проблеми со натрупаните милионски долгови, кои исто така беа сервисирани со поддршка на Владата.

Со цел да ја продолжиме заштитата на животната средина и на езерото, во текот на престојниот мандат вложуваме максимални напори за искористување на странските фондови за финансирање на проекти и поголема искористеност на донаторските средства за подобрување на целокупната инфраструктура за заштита на животната средина.
Приоритени проекти во планот за реализација се изградбата на пречистителни станици во селата Трпајца, Љубаништа, Косел, Лакочереј и Орман.

Изминатите 4 години се работеше вредно и напорно, со силна поддршка од централната власт. Во Охрид е инвестирано како никогаш до сега. Таа силна динамика мора да продолжи. Никој не смее да ги кочи проектите, бидејќи од проектите зависи квалитетот на животот на нашите граѓани. Најдобрите проекти носат развој, а развојот носи подобар живот.

Имаме јасна визија и конкретен план за сите сфери на општественото живеење, затоа на 17-ти октомври заокружете го бројот 12 и изберете го „Најдоброто за мојата општина“. На 17-ти октомври да донесеме уште една голема победа во Охрид.

Ви благодарам

loading...

đăng nhập go88 auto go88 go88 info play

sunwin ăn tiền