МАРИЧИЌ: Честитки за 15-годишното постоење на Академијата за судии и јавни обвинители, таа е изворот на квалитетни и стручни судии и јавни обвинители и единствена гаранција дека во правосудството ќе влезат најдобрите
МАРИЧИЌ: Честитки за 15-годишното постоење на Академијата за судии и јавни обвинители, таа е изворот на квалитетни и стручни судии и јавни обвинители и единствена гаранција дека во правосудството ќе влезат најдобрите
ЗА СТУДЕНТИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА – ЛЕТНА РАБОТА ВО АМЕРИКА
ЗА СТУДЕНТИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА – ЛЕТНА РАБОТА ВО АМЕРИКА
КОГА УЧИТЕЛКАТА ТИ Е ВМРОВКА АМА ОД ГРУЕВАТА АНТИЧКА ПРОВИНИЕНЦИЈА
КОГА УЧИТЕЛКАТА ТИ Е ВМРОВКА АМА ОД ГРУЕВАТА АНТИЧКА ПРОВИНИЕНЦИЈА
ДОБРИ ВЕСТИ: Кај 94% од корисниците на ретровисурна терапија, ХИВ вирусот во крвта бил целосно потиснат
ДОБРИ ВЕСТИ: Кај 94% од корисниците на ретровисурна терапија, ХИВ вирусот во крвта бил целосно потиснат
Владата денеска на 112-та седница донесе одлука за еднократна финансиска награда од 30 денари по пациент за матичните лекари доколку достигнат и надминат опфат од 70 отсто со вакцинација од вкупниот број пациенти запишани кај нив
Владата денеска на 112-та седница донесе одлука за еднократна финансиска награда од 30 денари по пациент за матичните лекари доколку достигнат и надминат опфат од 70 отсто со вакцинација од вкупниот број пациенти запишани кај нив
ФОТКА НА ДЕНОТ: СКОПСКО ЗИМСКО ЗАЈДИСОНЦЕ
ФОТКА НА ДЕНОТ: СКОПСКО ЗИМСКО ЗАЈДИСОНЦЕ
Директорот на ФЗОМ најавува тужба ако се утврди дека е „чист“
Директорот на ФЗОМ најавува тужба ако се утврди дека е „чист“
ЕКО СВЕСТ: Исфрлањето на пластичните кеси ќе има долгорочно позитивно влијание врз намалувањето на отпад од пластика и загадувањето на животната средина
ЕКО СВЕСТ: Исфрлањето на пластичните кеси ќе има долгорочно позитивно влијание врз намалувањето на отпад од пластика и загадувањето на животната средина

ГЕОРГИЕВСКИ: ЌЕ ГО РЕШИМЕ ПАРКИРАЊЕТО ВО АВТОКОМАНДА

Добив повеќе пораки од граѓани во населба Автокоманда, вознемирени од известувањата кои утрово биле оставени на нивните автомобили за отстранување со пајак на истите.
За да ги појасниме работите, НЕ станува збор за барање на општина Гази Баба, туку за барање поднесено од страна на претседател на урбана заедница Автокоманда до началникот на ЕВР – Гази Баба при СВР Скопје.

Општина Гази Баба, денес, за разлика од некое време претходно, сериозно работи за решавање на проблемот со паркирањето во населба Автокоманда. Подготвени се проекти за изградба на монтажни катни гаражи, како и нова студија за сообраќај во оваа населба.

Со студијата која набрзо ќе биде презентирана пред граѓаните на населбата Автокоманда предвидуваме воведување на нов еднонасочен режим, воведување на ЗОНА 30, уредување на сообраќајната хоризонтална и вертикална сигнализација, успорувачи на движењето пред училиштата и градинките и можност за нови паркиралишта.

Исто така повторно ќе биде презентиран проектот за изградба на монтажните гаражи, проект кој е подготвен, но за кои до општината пристигнаа неколку петиции за стопирање.

loading...