Макрон во посредничка улога меѓу Скопје и Софија: Освен со Ковачевски разговарал и со Радев
Макрон во посредничка улога меѓу Скопје и Софија: Освен со Ковачевски разговарал и со Радев
ЈАКИМОВСКИ ПРОТИВ ВМРО ДПМНЕ: ГЛУПАВО Е ДА СЕ ОБВИНУВА ВЛАДАТА ЗА ИНФЛАЦИЈАТА, ТОА Е СВЕТСКИ ФЕНОМЕН ПОРАДИ ПАНДЕМИЈАТА И ВОЈНАТА
ЈАКИМОВСКИ ПРОТИВ ВМРО ДПМНЕ: ГЛУПАВО Е ДА СЕ ОБВИНУВА ВЛАДАТА ЗА ИНФЛАЦИЈАТА, ТОА Е СВЕТСКИ ФЕНОМЕН ПОРАДИ ПАНДЕМИЈАТА И ВОЈНАТА
(ВИДЕО) СТЕВЧО ЈАКИМОВСКИ: ШТОМ БУГАРСКИТЕ МЕДИУМИ РАСПАЛИЈА ПО СОПРУГАТА НА ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ, ЗНАЧИ ПРЕМИЕРОТ НЕ ИМ ПОПУШТА, ДОБРО ГИ БРАНИ ИНТЕРЕСИТЕ НА ДРЖАВАТА
(ВИДЕО) СТЕВЧО ЈАКИМОВСКИ: ШТОМ БУГАРСКИТЕ МЕДИУМИ РАСПАЛИЈА ПО СОПРУГАТА НА ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ, ЗНАЧИ ПРЕМИЕРОТ НЕ ИМ ПОПУШТА, ДОБРО ГИ БРАНИ ИНТЕРЕСИТЕ НА ДРЖАВАТА
Зидојче цајтунг: Србија и Бугарија му вртат грб на Путин
Зидојче цајтунг: Србија и Бугарија му вртат грб на Путин
Вархељи се врати во Софија да ги убеди Петков и Радев да ја откочат блокадата на Северна Македонија
Вархељи се врати во Софија да ги убеди Петков и Радев да ја откочат блокадата на Северна Македонија
Претседателот Пендаровски го прими ученикот Амир Дестанов, кој освои трето место на натпревар по математика иако живее многу тешко во тешка сиромаштија
Претседателот Пендаровски го прими ученикот Амир Дестанов, кој освои трето место на натпревар по математика иако живее многу тешко во тешка сиромаштија
За само 100 дена од мандатот на Ковачевски: поголеми плати, пензии, инвестиции и успешно справување со кризата
За само 100 дена од мандатот на Ковачевски: поголеми плати, пензии, инвестиции и успешно справување со кризата
Северна Македонија тапка во место според годишниот извештај за состојбата со човековите права на ЛГБТИ луѓето
Северна Македонија тапка во место според годишниот извештај за состојбата со човековите права на ЛГБТИ луѓето

Герасимовски: Нема да дозволам злоупотреба на ниту една педа државно земјиште, за случајот кај „Тифани“ ќе пуштиме жалба

По последните написи во медиумите за Решението за одземање на правото на користење на државното земјиште на катастарската парцела КП 11842/1, близу зградата „Тифани“, во надлежност на Општина Центар, од страна на Управата за имотно-правни работи, Подрачно одделение за првостепена управна постапка во Центар-Скопје, Ве информираме дека Општина Центар веќе подготвува жалба за предметот.
Имено, ДУП-от – Централно градско подрачје на Град Скопје – Мал Ринг, планот за локацијата од интерес на јавноста, со измените и дополнувањата од 21.12.2012, на градежната парцела бр. 5.9.1. во чии рамки се наоѓа катастарската парцела 11842/1, од која дел е во државна сопственост, предвидува градби од категорија А2, односно Домување во станбени згради.

Градежната парцела бр.5.9.1. е во сопственост на државата, каде трајно право на користење има Општина Центар, е со вкупна големина од 413 м2. (Од три расположливи катастарски парцели, оние кои се во сопственост на РМ се со површина од 22 квадратни метри и 90 квадратни метри, а најголема е парцелата која во Катастарот се води како државен имот врз кој право на користење има Општина Центар. Таа е со површина од 301 квадратен метар, но приватизација Управата за имотно правни работи ја одобрува на 185 квадратни метри).

Општина Центар повторно информира дека е затекната од Решението донесено од Управата за имотно-правни работи, Подрачно одделение за првостепена управна постапка во Центар-Скопје при Министерството за финансии, со кое престанува правото на користење со градежното земјиште. Зачудува фактот што Управата воопшто не ја исконсултирала општината на било кој начин.

Општина Центар во овој случај ќе ги искористи сите правни средства и лекови за да се поништи донесеното Решение од Управата за имотно правни работи.
Повторуваме, ставот на градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски е јасен – општината нема да дозволи злоупотреба на ниту една педа државно земјиште.

loading...

animeheaven es. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

anime website AnimeHeaven Attack on Titan Final Season

AnimeHeaven Attack on Titan (Dub) Episode 16

animeheaven app AnimeHeaven Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Movie: Mugen Train (Dub)

dubbed anime Boruto: Naruto Next Generations (Dub)

AnimeHeaven That Time I Got Reincarnated as a Slime (Dub)

tải go88