СЕ РУШАТ СТАРИ ОБЈЕКТИ НА ТИКВЕШ ВО КАВАДАРЦИ ЗА ПРАВЕЊЕ НА НОВА УЛИЦА СПОРЕД НОВИОТ ДУП
СЕ РУШАТ СТАРИ ОБЈЕКТИ НА ТИКВЕШ ВО КАВАДАРЦИ ЗА ПРАВЕЊЕ НА НОВА УЛИЦА СПОРЕД НОВИОТ ДУП
КОВАЧЕВСКИ: МОРА ДА ГО ПОЧИТУВАМЕ УСТАВОТ НА БУГАРИЈА КОЈ НЕ ДОЗВОЛУВА МАЛЦИНСТВА, НО ДОЗВОЛУВА СЕКОЈ ЛИЧНО ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ КАКО МАКЕДОНЕЦ АКО САКА
КОВАЧЕВСКИ: МОРА ДА ГО ПОЧИТУВАМЕ УСТАВОТ НА БУГАРИЈА КОЈ НЕ ДОЗВОЛУВА МАЛЦИНСТВА, НО ДОЗВОЛУВА СЕКОЈ ЛИЧНО ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ КАКО МАКЕДОНЕЦ АКО САКА
КОВАЧЕВСКИ: ЈАС СУМ НА СТРАНАТА НА РАБОТНИЦИТЕ, НЕДЕЛА НЕРАБОТЕН ДЕН МОРА ДА ИМА
КОВАЧЕВСКИ: ЈАС СУМ НА СТРАНАТА НА РАБОТНИЦИТЕ, НЕДЕЛА НЕРАБОТЕН ДЕН МОРА ДА ИМА
КОВАЧЕВСКИ: МНОГУ МЕ НЕРВИРААТ СООПШТЕНИЈАТА НА ВМРО ДПМНЕ, ТИЕ ЛУЃЕ НИШТО НЕ РАЗБИРААТ И ИЧ НЕ САКААТ ДА ПОМОГНАТ, САМО ГЛЕДААТ СЕИР И ЛУПААТ ГЛУПОСТИ
КОВАЧЕВСКИ: МНОГУ МЕ НЕРВИРААТ СООПШТЕНИЈАТА НА ВМРО ДПМНЕ, ТИЕ ЛУЃЕ НИШТО НЕ РАЗБИРААТ И ИЧ НЕ САКААТ ДА ПОМОГНАТ, САМО ГЛЕДААТ СЕИР И ЛУПААТ ГЛУПОСТИ
БОМБА НА ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ: ЌЕ ГИ ПОКАЧИМЕ ПЕНЗИИТЕ ОВИЕ ДЕНОВИ, БЕЗ ДА НАПРАВИМЕ ДУПКА ВО ПЕНЗИСКИОТ ФОНД
БОМБА НА ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ: ЌЕ ГИ ПОКАЧИМЕ ПЕНЗИИТЕ ОВИЕ ДЕНОВИ, БЕЗ ДА НАПРАВИМЕ ДУПКА ВО ПЕНЗИСКИОТ ФОНД
ВЕЧЕРВА ДЕВОЈКА ПРЕГАЗЕНА НА ПЕШАЧКИ ПРЕМИН КАЈ СИТИ МОЛ, ПОЧИНАЛА НА ЛИЦЕ МЕСТО
ВЕЧЕРВА ДЕВОЈКА ПРЕГАЗЕНА НА ПЕШАЧКИ ПРЕМИН КАЈ СИТИ МОЛ, ПОЧИНАЛА НА ЛИЦЕ МЕСТО
ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ: БАРАЊАТА НА МАЛИТЕ ПАРТИИ СЕ ВГРАДЕНИ ВО ПРОГРАМАТА НА ВЛАДАТА, СДСМ ЈА ПОДРЖУВА ИДЕЈАТА ЗА ЕДНА ИЗБОРНА ЕДИНИЦА
ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ: БАРАЊАТА НА МАЛИТЕ ПАРТИИ СЕ ВГРАДЕНИ ВО ПРОГРАМАТА НА ВЛАДАТА, СДСМ ЈА ПОДРЖУВА ИДЕЈАТА ЗА ЕДНА ИЗБОРНА ЕДИНИЦА
ИТАЛИЈАНСКИ ЕКСПЕРТИ ГИ ОБУЧУВААТ ИДНИТЕ ПРИМАТЕЛИ НА ИТНИ ПОВИЦИ НА БРОЈОТ 112
ИТАЛИЈАНСКИ ЕКСПЕРТИ ГИ ОБУЧУВААТ ИДНИТЕ ПРИМАТЕЛИ НА ИТНИ ПОВИЦИ НА БРОЈОТ 112

Герасимовски: Проектот „Нега за стари лица“ со силна поддршка, возрасните да се пријавуваат за услугата

Услугата „Нега за стари лица во домашни услови“ е најдобриот проект кој е наменет за граѓаните во поодминати години, оценуваат пензионерите од Општина Центар. Горан Герасимовски, градоначалникот на општината, заедно со претставници од граѓанската организација „Хуманост“, посетија дел од корисниците на услугата, им доделија скромни подароци, а за возврат добија високо позитивни оценки за проектот.

„Со проектот ги опфаќаме највозрасните лица од нашата општина кои навистина имаат потреба од туѓа помош, односно нега од трети лица. Оваа услуга во моментов ја користат 77 граѓани постари од 60 години, но има можност за зголемување до 90 корисници. Проектот годинава го проширивме и наместо два дена по два часа во неделата бесплатна медицинска нега за корисниците, ќе има три пати по три часа. Во проектот покрај медицинската нега од сертифициран негувател, медицинска сестра, физиотерапевт и социјален работник, граѓаните ќе може да користат и административна помош од мобилни тимови од општината“, изјави Герасимовски.

Општина Центар секоја година го надградува проектот со цел да опфати повеќе лица и да понуди поголема помош за корисниците на овие услуги. Во општината има и возрасно население кое нема друг начин да ги добива овие услуги но ги користи благодарение на општинската.

Герасимовски смета дека овој проект е позитивен и корисен и како таков им е потребен на сите возрасни граѓани во сите општини. Тој се надева дека услугата ќе биде препознаена и од другите општини кои ќе го пресликаат во корист на своите родители, баби и дедовци.

loading...

https://animeflix1.com/. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

Gintama Episode 193

Attack on Titan Season 2

animeflix website Boruto: Naruto Next Generations (Dub)

ANIMEFLIX Hunter x Hunter (2011) Episode 143

ANIMEFLIX High School DxD