Граѓаните на Струмица ги избраа трите најприоритетни проекти за идната буџетска година
Граѓаните на Струмица ги избраа трите најприоритетни проекти за идната буџетска година
МАРИЧИЌ: Честитки за 15-годишното постоење на Академијата за судии и јавни обвинители, таа е изворот на квалитетни и стручни судии и јавни обвинители и единствена гаранција дека во правосудството ќе влезат најдобрите
МАРИЧИЌ: Честитки за 15-годишното постоење на Академијата за судии и јавни обвинители, таа е изворот на квалитетни и стручни судии и јавни обвинители и единствена гаранција дека во правосудството ќе влезат најдобрите
ЗА СТУДЕНТИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА – ЛЕТНА РАБОТА ВО АМЕРИКА
ЗА СТУДЕНТИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА – ЛЕТНА РАБОТА ВО АМЕРИКА
КОГА УЧИТЕЛКАТА ТИ Е ВМРОВКА АМА ОД ГРУЕВАТА АНТИЧКА ПРОВИНИЕНЦИЈА
КОГА УЧИТЕЛКАТА ТИ Е ВМРОВКА АМА ОД ГРУЕВАТА АНТИЧКА ПРОВИНИЕНЦИЈА
ДОБРИ ВЕСТИ: Кај 94% од корисниците на ретровисурна терапија, ХИВ вирусот во крвта бил целосно потиснат
ДОБРИ ВЕСТИ: Кај 94% од корисниците на ретровисурна терапија, ХИВ вирусот во крвта бил целосно потиснат
Владата денеска на 112-та седница донесе одлука за еднократна финансиска награда од 30 денари по пациент за матичните лекари доколку достигнат и надминат опфат од 70 отсто со вакцинација од вкупниот број пациенти запишани кај нив
Владата денеска на 112-та седница донесе одлука за еднократна финансиска награда од 30 денари по пациент за матичните лекари доколку достигнат и надминат опфат од 70 отсто со вакцинација од вкупниот број пациенти запишани кај нив
ФОТКА НА ДЕНОТ: СКОПСКО ЗИМСКО ЗАЈДИСОНЦЕ
ФОТКА НА ДЕНОТ: СКОПСКО ЗИМСКО ЗАЈДИСОНЦЕ
Директорот на ФЗОМ најавува тужба ако се утврди дека е „чист“
Директорот на ФЗОМ најавува тужба ако се утврди дека е „чист“

ГОШАРЕСКИ ЈА ПРЕЧЕКА МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА ВО РЕСЕН: Започната е заштитата на архитектурата на црквата св.Ѓорѓи во Курбиново, поднесено е барањето за нејзино прогласување за културно добро во опаснос

На мое огромно задоволство, денес во посета на општина Ресен беше министерката за култура, Ирена Стефоска.
Ја посетивме црквата ,,Св Ѓорѓи во Курбиново”, каде што бевме запознати со текот на конзерваторските работи.
Го посетивме и второто училиште по македонски јазик во село Љубојно, а средбата ја заокруживме со посета на споменикот на Преспанското советување во Отешево.
👉Започната е заштитата на архитектурата на црквата св.Ѓорѓи во Курбиново, поднесено е барањето за нејзино прогласување за културно добро во опасност.
👉Училиштето во Љубојно е дел од заштитената споменична целина. Министерството за култура се зазема за конзервација и реставрација на објектот, за реализација на владината идеја за Центар за македонскиот јазик.
👉Споменикот на Преспанскиот состанок на Јордан Грабуловски со заложба на Општина Ресен во скоро време ќе го добие достојниот изглед на историските настани во Отешево од 1943 година.

loading...