БОМБА НА КАЕВСКИ: Мицкоски да одговори дали нудел поддршка за францускиот предлог во замена за амнестија за криминалот?
БОМБА НА КАЕВСКИ: Мицкоски да одговори дали нудел поддршка за францускиот предлог во замена за амнестија за криминалот?
Николовски: Ги золемуваме површините под житни култури - Склучуваме рекордни 258 нови договори за закуп на земјоделско земјиште
Николовски: Ги золемуваме површините под житни култури - Склучуваме рекордни 258 нови договори за закуп на земјоделско земјиште
Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски, заедно со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, присустуваа на Фестивалот на биодиверзитет кој се одржа во Паркот на Франкофонија
Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски, заедно со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, присустуваа на Фестивалот на биодиверзитет кој се одржа во Паркот на Франкофонија
Тренчевска: Ги повикувам општините да аплицираат на јавниот повик за развој на социјални услуги на локално ниво, кои се во интерес на сите граѓани
Тренчевска: Ги повикувам општините да аплицираат на јавниот повик за развој на социјални услуги на локално ниво, кои се во интерес на сите граѓани
Николовски на жетва на јачмен во светиниколско - Постигнавме висока откупна цена и очекуваме добар принос од 140 000 тони
Николовски на жетва на јачмен во светиниколско - Постигнавме висока откупна цена и очекуваме добар принос од 140 000 тони
Николовски на средба со Мрежа на земјоделски задруги по повод Меѓународниот ден на задругарството
Николовски на средба со Мрежа на земјоделски задруги по повод Меѓународниот ден на задругарството
7. ГОДИНА ПО РЕД – 100 БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ НА БЕНКИ ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“
7. ГОДИНА ПО РЕД – 100 БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ НА БЕНКИ ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“
Потпишани договори со ЕБОР за финансирање на изградбата на автопатот Скопје-Блаце и фотонапонските електрани Осломеј 2 и Битола
Потпишани договори со ЕБОР за финансирање на изградбата на автопатот Скопје-Блаце и фотонапонските електрани Осломеј 2 и Битола

ГРАД СКОПЈЕ: АПЛИЦИРАЈТЕ ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ, ТЕРМАЛНИ КОЛЕКТОРСКИ СИСТЕМИ, ФОТОНАПОНСКИ ПАНЕЛИ И ЗА ПВЦ ИЛИ АЛУМИНИУМСКИ ПРОЗОРЦИ ВО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЕКОНОМИЈА

Чистиот воздух и борбата против аерозагадувањето е приоритет за сите институции и од централната и од локалната власт.

Во моментов активни се поголем број јавни повици распишани од Министерството за економија и се доделуваат субвенции за:

– Купени и вградени ПВЦ или алуминиумски прозорци во домаќинствата за 2021 година – https://economy.gov.mk/doc/2951
– Купување печки на пелети во домаќинствата за 2021 година – https://economy.gov.mk/doc/2949
– Купување на сончеви термални колекторски системи во домаќинствата за 2021 година – https://economy.gov.mk/doc/2950
– Купување и инсталирање на фотонапонски панели за производство на електрична енергија до 4 kW за сопствена потрошувачка за домаќинствата, на градба – https://economy.gov.mk/doc/2948

Како дел од мерките предвидени во Планот за подобрување на квалитетот на воздухот и Акциониот план на Стратегијата за климатски промени на Град Скопје, наскоро и Градот ќе доделува субвенции за граѓаните за набавка на инвертер клима уреди, чистење на оџаците, како и за велосипеди и за електрични тротинети набавени во 2021 година.

loading...

go88 đăng ký go88 phiên bản 1.0 hách go88

https://sunwin.fan/