Започна Самитот на НАТО во Мадрид, за безбедноста задолжени над 10.000 полицајци
Започна Самитот на НАТО во Мадрид, за безбедноста задолжени над 10.000 полицајци
Макрон го осуди апсурднотo утврдување на цената на струјата во Европа со цената гасот
Макрон го осуди апсурднотo утврдување на цената на струјата во Европа со цената гасот
Посетителите на ЗОО Скопје ќе даваат предлози за имиња на трите женски лавчиња
Посетителите на ЗОО Скопје ќе даваат предлози за имиња на трите женски лавчиња
(ВИДЕО) Тренчевска: Згрижувачките семејства се од исклучителна важност за едно општество
(ВИДЕО) Тренчевска: Згрижувачките семејства се од исклучителна важност за едно општество
Грковска на средба со европратеници: Владата е посветена да изгради општество со професионални институции, насочени кон обезбедување подобри услуги за граѓаните
Грковска на средба со европратеници: Владата е посветена да изгради општество со професионални институции, насочени кон обезбедување подобри услуги за граѓаните
(ВИДЕО) ГОРДЕЈ СЕ МАКЕДОНСКИ НАРОДЕ: ПЕНДАРОВСКИ ВЕДНАШ ДО ШУЛЦ, МАКРОН, БАЈДЕН И СТОЛТЕНБЕРГ НА САМИТОТ НА НАЈМОЌНАТА ОРГАНИЗАЦИЈА ВО СВЕТОТ!
(ВИДЕО) ГОРДЕЈ СЕ МАКЕДОНСКИ НАРОДЕ: ПЕНДАРОВСКИ ВЕДНАШ ДО ШУЛЦ, МАКРОН, БАЈДЕН И СТОЛТЕНБЕРГ НА САМИТОТ НА НАЈМОЌНАТА ОРГАНИЗАЦИЈА ВО СВЕТОТ!
Министерката Петровска на НАТО самитот во Мадрид
Министерката Петровска на НАТО самитот во Мадрид
СПАСОВ: Не треба да си дозволиме стравот од блокирање од страна на Бугарија да нѐ блокира и да не почнеме разговори за членство
СПАСОВ: Не треба да си дозволиме стравот од блокирање од страна на Бугарија да нѐ блокира и да не почнеме разговори за членство

ГРАД СКОПЈЕ ГИ ОБЈАВИ ДОБИТНИЦИТЕ ОД КОНКУРСОТ ЗА ПРОЕКТИ ОД КУЛТУРАТА – Градот ќе финансира 177 проекти од областа на културата, распределени 13.300.000 денари за значајни и реални програми и проекти за граѓаните

Градот Скопје донесе одлука за распределба на предвидените 13.300.000 денари за проекти во областа на културата во 2022 година. На јавниот повик кој беше објавен во октомври минатата година, беа повикани сите заинтересирани да го поднесат своето барање за користење средства од Буџетот на Град Скопје за 2022 година, наменети за финансирање на програми и проекти од областа на културата од интерес на Град Скопје.

На повикот пристигнаа 564 апликации, а Градот Скопје донесе одлука за поддршка на 177 проекти.

Во областа на визуелните уметности и уметност на новите медиуми поддржани се 29 проекти со вкупна вредност од 1.482.000 денари;

Во областа на изведбените уметности поддржани се 24 проекти со вкупна вредност од 2.785.000 денари;

Во областа на музичките уметности поддржани се 65 проекти со вкупна вредност од 6.433.000 денари;

Во областа на издавачката дејност и библиотекарство поддржани се 20 проекти со вкупна вредност од 960.000 денари;

Во областа на меѓународната соработка поддржани се 24 проекти со вкупна вредност од 1.100.000 денари;

Во областа на културниот туризам, промоција на културното наследство и музејска дејност поддржани се 15 проекти со вкупен износ од 540.000 денари;

Листа на поддржани проекти:

https://skopje.gov.mk/media/8374/reshenie-za-poddrzani-proekti-od-javen-povik-za-kultura-2022.pdf

Со почит,
Град Скопје

loading...

gtank ufo go88

sunwin bị bắt nhà cái sunwin ở đâu sunwin nohu