МОЌНО ВИДЕО КОЕ ЈА НАЕЖУВА КОЖАТА - Визија. Решителност. Победа. 30 години СДСМ со граѓаните!
МОЌНО ВИДЕО КОЕ ЈА НАЕЖУВА КОЖАТА - Визија. Решителност. Победа. 30 години СДСМ со граѓаните!
ТЕМЕЛКОВСКИ: Согласно нашата политика за подеднакво инвестирање во секоја Месна заедница започнавме со рехабилитација на коловозите во 11 октомври, поточно улица Лазар Димитров
ТЕМЕЛКОВСКИ: Согласно нашата политика за подеднакво инвестирање во секоја Месна заедница започнавме со рехабилитација на коловозите во 11 октомври, поточно улица Лазар Димитров
Демократски сојуз: Постепена дигитализација на образовниот процес
Демократски сојуз: Постепена дигитализација на образовниот процес
(ВИДЕО) Заев за 30 години СДСМ: Минатото и сегашноста се нашата сила за одлучни чекори кон иднината, СДСМ е верна и посветена на граѓаните и на државата
(ВИДЕО) Заев за 30 години СДСМ: Минатото и сегашноста се нашата сила за одлучни чекори кон иднината, СДСМ е верна и посветена на граѓаните и на државата
ИКОНАТА НА СДСМ ОДИ ВО ПОЛИТИЧКА ПЕНЗИЈА ПО 30 ГОДИНИ ТЕШКА БЕЗМИЛОСНА БИТКА СО ВМРОНИТЕ - ШЕЌЕРИНСКА: ВРЕМЕ Е ЗА НОВИ КАДРИ, ПОДОБРИ ОД МЕНЕ!
ИКОНАТА НА СДСМ ОДИ ВО ПОЛИТИЧКА ПЕНЗИЈА ПО 30 ГОДИНИ ТЕШКА БЕЗМИЛОСНА БИТКА СО ВМРОНИТЕ - ШЕЌЕРИНСКА: ВРЕМЕ Е ЗА НОВИ КАДРИ, ПОДОБРИ ОД МЕНЕ!
Новинарот Гајдов осуден за клевета против професор Фрчковски
Новинарот Гајдов осуден за клевета против професор Фрчковски
ЧОВЕКОВ САМ СЕ ЗАКОПА - ДРАГИ РАШКОВСКИ ОДИ ВО ПРИТВОР, НАСОЧУВАЛ ДРУГ ОСОМНИЧЕН ДА ЗБОРУВА СТРУЧНО ЗА ДА НЕ ГО РАЗБЕРАТ ОБВИНИТЕЛИТЕ ОТИ БИЛЕ ГЛУПИ
ЧОВЕКОВ САМ СЕ ЗАКОПА - ДРАГИ РАШКОВСКИ ОДИ ВО ПРИТВОР, НАСОЧУВАЛ ДРУГ ОСОМНИЧЕН ДА ЗБОРУВА СТРУЧНО ЗА ДА НЕ ГО РАЗБЕРАТ ОБВИНИТЕЛИТЕ ОТИ БИЛЕ ГЛУПИ
БРАВО - ВЛАДАТА ОДЛУЧИ: Аквадуктот во Скопје доби највисок степен на заштита на културно наследство
БРАВО - ВЛАДАТА ОДЛУЧИ: Аквадуктот во Скопје доби највисок степен на заштита на културно наследство

ГРАД СКОПЈЕ И УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ЌЕ ОСНОВААТ ФОНДАЦИЈА

На следната шеесет и трета седница, Советот на Град Скопје ќе одлучува за формирање Фондација – Развоен институт Скопје.

Во рамки на програмата за активностите на Град Скопје за соработка со здруженија и фондации во 2021 година, Градот би требало да биде соосновач на оваа Фондација, заедно со Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“. Двете институции би имале подеднаков придонес во основачкиот влог. Просторот за функционирање на оваа Фондација би го обезбедил УКИМ, а програмското работење би го финансирал Град Скопје.

Целта на ваквото здружување е да му се обезбедат на Градот нови алатки за соочување со предизвиците, преку податоци и следење резултати, а да се стави во функција академскиот потенцијал и академските искуства, особено во делот на урбанистичкото планирање. Фондацијата би отворила нови можности за дејствување, соработка, финансирање и инвестирање, како и подобар пристап до финансиска поддршка за инвентивни концепти за одржлив развој на град Скопје.

Процесот на формирање на оваа Фондација, би започнал со изготвување на сите формално правни документи за основање, како што се актот за основање на Фондацијата, статутот, програмата за дејствување, одлуката за избор на органи на Фондацијата, како и изготвување предлог организациска структура, финансиски план и програма за работа.

Градот Скопје останува активно вклучен во проекти за одржлив развој со особен акцент на унапредување на животната средина, урбаната мобилност и енергетската ефикасност, кои се дел од програмата за соработка со здруженија и фондации, а новоотворениот Развоен институт – Скопје би претставувал значаен чекор во таа насока.

loading...

WCOStream wcostream we bare bears: Watch Jimihen!!: Jimiko wo Kaechau Jun Isei Kouyuu!! Episode 3 (https://wcostream.cc/m/mWQe/ep-3)

AnimeHeaven animeheaveneu: Watch That Time I Got Reincarnated as a Slime Season 2 Episode 8