(ВИДЕО) МНОГУ СЕ ОМРСИЈА ОД ПРОПАГАНДАТА НА ГРУЕВИЗМОТ, ОД ПОЛИТИЧАРИ, ПРЕКУ ПЕАЧИ, НОВИНАРИ, СУДИИ, БИЗНИСМЕНИ, ЕКСПЕРТУТКИ
(ВИДЕО) МНОГУ СЕ ОМРСИЈА ОД ПРОПАГАНДАТА НА ГРУЕВИЗМОТ, ОД ПОЛИТИЧАРИ, ПРЕКУ ПЕАЧИ, НОВИНАРИ, СУДИИ, БИЗНИСМЕНИ, ЕКСПЕРТУТКИ
Градоначалникот на Подгорица гостин на Шилегов
Градоначалникот на Подгорица гостин на Шилегов
Светска банка: Заштитата од пожари во модуларната болница во Тетово е надлежност на директорот и персоналот
Светска банка: Заштитата од пожари во модуларната болница во Тетово е надлежност на директорот и персоналот
ФАКТ ПРЕД КОЈ АНТИ ВАКСЕРИТЕ МОЛЧАТ: ОД 700 000 ГРАЃАНИ КОИ ПРИМИЛЕ ДВЕ ВАКЦИНИ, НЕМА НИТУ ЕДЕН ПРИЈАВЕН СЛУЧАЈ НА КОМПЛИКАЦИИ
ФАКТ ПРЕД КОЈ АНТИ ВАКСЕРИТЕ МОЛЧАТ: ОД 700 000 ГРАЃАНИ КОИ ПРИМИЛЕ ДВЕ ВАКЦИНИ, НЕМА НИТУ ЕДЕН ПРИЈАВЕН СЛУЧАЈ НА КОМПЛИКАЦИИ
Пендаровски – Штајнмајер во Њујорк: Градењето пријателски релации со Германија е од исклучително значење за Република Северна Македонија
Пендаровски – Штајнмајер во Њујорк: Градењето пријателски релации со Германија е од исклучително значење за Република Северна Македонија
НОВА ВЕРЗИЈА НА ПРИКАЗНАТА ЗА ОВЧАРОТ, СЕЛАНИТЕ И ВОЛКОТ: Валканиот план на ВМРО ДПМНЕ како да ги изеде овците, да го намести волкот и да ги измами селаните!
НОВА ВЕРЗИЈА НА ПРИКАЗНАТА ЗА ОВЧАРОТ, СЕЛАНИТЕ И ВОЛКОТ: Валканиот план на ВМРО ДПМНЕ како да ги изеде овците, да го намести волкот и да ги измами селаните!
СТАНИЦИ ЗА ТЕХНИЧКИ ПРЕГЛЕД КРАДЕЛЕ ОД ДРЖАВАТА околу 3 милиони евра од уплатените такси завршиле на нивните сметки
СТАНИЦИ ЗА ТЕХНИЧКИ ПРЕГЛЕД КРАДЕЛЕ ОД ДРЖАВАТА околу 3 милиони евра од уплатените такси завршиле на нивните сметки
ФИЛИПЧЕ НА МЕЃУНАРОДЕН ЛЕКАРСКИ СИМПОЗИУМ: Здравствените работници со својата посветена и пожртвувана работа, докажаа дека здравствениот систем е столб на државата
ФИЛИПЧЕ НА МЕЃУНАРОДЕН ЛЕКАРСКИ СИМПОЗИУМ: Здравствените работници со својата посветена и пожртвувана работа, докажаа дека здравствениот систем е столб на државата

ГРАД СКОПЈЕ: ПРОДОЛЖУВА ПРОЕКТОТ „ЗБОРУВАМ НА ЈАЗИКОТ НА МОЈОТ ДРУГАР“ СО ОНЛАЈН КУРСЕВИ

Град Скопје почна да ги реализира бесплатните тримесечни онлајн курсеви за изучување на албанскиот, македонскиот и турскиот јазик во 10 средни училишта. Курсевите се наменети за ученици и наставници, а истите се дел од проектот „Зборувам на јазикот на мојот другар“ предвиден во Стратегијата на Град Скопје за меѓуетничка интеграција и граѓанска вклученост.

Овој проект Град Скопје почна да го реализира во месец март минатата учебна година, но поради пандемијата со КОВИД 19, курсевите беа прекинати.

Со оваа активност ќе бидат опфатени 257 ученици кои ќе следат курс за изучување на македонскиот јазик, 102 ученици и 56 наставници кои ќе посетуваат курс по албански јазик и 105 ученици и 15 наставници кои ќе следат курс по турски јазик. Со посетување на курсевите младите ќе имаат можност да стекнат основни познавања на јазикот на кој зборуваат нивните соученици, што ќе придонесе за нивна јазична социјализација.

Курсевите ги држат наставници вработени во средните училишта, истите ќе бидат логистички и финансиски поддржани од Град Скопје, а со нив се опфатени следниве училишта: СУГС „Здравко Цветковски“, СУГС „Никола Карев“, СУГС „Владо Тасевски“, СУГС „Арсени Јовков“, СУГС „Д-р Панче Караѓозов“, СУГС „Боро Петрушевски“, СУГС „Зеф Љуш Марку“, СУГС „Јосип Броз-Тито“, СУГС „Димитар Влахов“ и СУГС „Георги Димитров“.

Во другите 13 училишта на Град Скопје вакви курсеви ќе бидат организирани во второто полугодие од оваа учебна година.

loading...

https://4anime.biz 4anime is it safe

Final Fantasy VII: Advent Children Complete (https://animeheaven.pro/m/yJ1b) Episode Full

Watch Chibi☆Devi! Episode 75

Website https://animefreak.ws: Watch Devil May Cry (Dub) animefreak Episode 12 fire force animefreak

Vi gravatar: https://vi.gravatar.com/gogoanimelol

Youmagine: https://www.youmagine.com/gogoanimebe/