Највисокото раководство на СДСМ вечерва ќе го разгледува францускиот предлог, Богоев пред седницата на раководството на СДСМ: Сега е клучно ВМРО-ДПМНЕ да се вразуми и да се обединиме како држава
Највисокото раководство на СДСМ вечерва ќе го разгледува францускиот предлог, Богоев пред седницата на раководството на СДСМ: Сега е клучно ВМРО-ДПМНЕ да се вразуми и да се обединиме како држава
Ковачевски: Нашите забелешки дека историските прашања и протоколот не може да бидат дел од преговарачката рамка се содржани во новиот предлог
Ковачевски: Нашите забелешки дека историските прашања и протоколот не може да бидат дел од преговарачката рамка се содржани во новиот предлог
(ВИДЕО) ЕФТОВ: НЕ СМЕЕМЕ ДА ИЗБРЗАМЕ И ДА ГО ОДБИЕМЕ ФРАНЦУСКИОТ ПРЕДЛОГ, ТОА ЌЕ БИДЕ КАРДИНАЛНА ИСТОРИСКА ГРЕШКА
(ВИДЕО) ЕФТОВ: НЕ СМЕЕМЕ ДА ИЗБРЗАМЕ И ДА ГО ОДБИЕМЕ ФРАНЦУСКИОТ ПРЕДЛОГ, ТОА ЌЕ БИДЕ КАРДИНАЛНА ИСТОРИСКА ГРЕШКА
(ВИДЕО) Денеска општина Кавадарци им ги доделени решенијата на 16 невработени лица се ангажирани за извршување на општо корисна работа
(ВИДЕО) Денеска општина Кавадарци им ги доделени решенијата на 16 невработени лица се ангажирани за извршување на општо корисна работа
Денеска во својот кабинет градоначалникот Митко Јанчев оствари средба со претседателот на Занаетчиската комора на Македонија, Агрон Фазлији
Денеска во својот кабинет градоначалникот Митко Јанчев оствари средба со претседателот на Занаетчиската комора на Македонија, Агрон Фазлији
Модифицираниот француски предлог од утре на увид пред јавноста
Модифицираниот француски предлог од утре на увид пред јавноста
Ковачевски: Имаме план и стратегија која очигледно дава резултати
Ковачевски: Имаме план и стратегија која очигледно дава резултати
БРАВО: Бесплатен паркинг на затворените паркиралишта на ЈП „Градски паркинг“ Скопје при дарување крв
БРАВО: Бесплатен паркинг на затворените паркиралишта на ЈП „Градски паркинг“ Скопје при дарување крв

Град Скопје со поддршка на 51 проект за унапредување на социјалната, детската и здравствената заштита

Градот Скопје донесе одлука за поддршка на проекти и програмски активности на здруженија на граѓани и фондации, од областа на социјалната, детската и здравствената заштита во градот Скопје, за 2022 година.

Поддржаните проекти и програмски активности од годишниот повик се однесуваат на приоритетите дефинирани во Програмата за активностите во областа на социјална, детска и здравствена заштита во град Скопје за 2022 година, и тоа:

– Остварување социјална заштита на лица со попреченост;
– Општествено вклучување и социјални услуги за ранливите категории на граѓани;
– Еднакви можности на жените и мажите, недискриминација, поттикнување и развој на лични и општествени вредности;
– Унапредување на здравствена заштита;

На јавниот повик кој беше објавен во февруари, организации поднесоа барања за користење средства од Буџетот на Град Скопје за 2022 година, наменети за финансирање проекти и програмски активности на здруженија на граѓани и фондации, од областа на социјална, детска и здравствена заштита во градот Скопје.

Листа на поддржани проекти и програмски активности:

https://skopje.gov.mk/media/8426/lista-na-proekti-socijala-2022.pdf

loading...

tài xỉu online go88

sunwin ơ đâu nổ hũ sunwin mẹo chơi tài xỉu sunwin