Средба на претседателот Пендаровски со претставници на германскиот Институт за бизнис и менаџмент Хајделберг Скопје
Средба на претседателот Пендаровски со претставници на германскиот Институт за бизнис и менаџмент Хајделберг Скопје
Мицкоски на средба со Зафировски, ко-основачот на „Македонија 2025“
Мицкоски на средба со Зафировски, ко-основачот на „Македонија 2025“
Единствени во Европа сме што имаме министерство за помалите етнички заедници,му реплицира Ковачевски на Петков
Единствени во Европа сме што имаме министерство за помалите етнички заедници,му реплицира Ковачевски на Петков
СДСМ најавува кратење на трошоците од 100 милиони евра, ВМРО обвинува дека манипулира
СДСМ најавува кратење на трошоците од 100 милиони евра, ВМРО обвинува дека манипулира
ЕУ стави рок спорот да се реши до јули, ќе продолжи со притисок врз Софија и Скопје
ЕУ стави рок спорот да се реши до јули, ќе продолжи со притисок врз Софија и Скопје
Директорот на БЈБ Тасевски на 49-та Европска регионална конференција на Интерпол
Директорот на БЈБ Тасевски на 49-та Европска регионална конференција на Интерпол
ЕСКАЛИРА РАДИНАЛИЗМОТ И НАЦИОНАЛИЗМОТ ВО БУГАРИЈА, ВЕЌЕ И ЉУБЧО НЕ Е ПОДОБЕН ЗА БУГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ, УПАД НА ВМРО БНД НА НЕГОВО ПРЕДАВАЊЕ ВО СОФИЈА?!
ЕСКАЛИРА РАДИНАЛИЗМОТ И НАЦИОНАЛИЗМОТ ВО БУГАРИЈА, ВЕЌЕ И ЉУБЧО НЕ Е ПОДОБЕН ЗА БУГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ, УПАД НА ВМРО БНД НА НЕГОВО ПРЕДАВАЊЕ ВО СОФИЈА?!
ШОКАНТНА ФАШИСТИЧКА ИЗЈАВА НА РАДЕВ СРЕДЕ БЕРЛИН: Нема да дозволиме легитимација на македонизмот во Европа
ШОКАНТНА ФАШИСТИЧКА ИЗЈАВА НА РАДЕВ СРЕДЕ БЕРЛИН: Нема да дозволиме легитимација на македонизмот во Европа

Градежната комора на Македонија продолжува самостојно, надвор од Сојузот на Стопански Комори

Градежната комора на Македонија го одржа годишното собрание на кое за свој претседател го реизбра генералниот директор на “Голден Арт”, Ивица Јакимовски. Воедно, во согласност со Законот за стопански комори, како и во согласност со Статутот на Градежната комора, на предлог на Управниот одбор донесео длука со која го замрзнува своето членство во Сојузот на Стопански Коморина Македонија и во иднина ќе делува и настапува самостојно.

“Ова се специфични времиња со голем број предизвици кои треба да се премостат, да се преживеат со што помали загуби и од истите да се извлечат важни поуки за идното делување. Имајќи го предвид сето ова, Управниот одбор на Градежната комора на Македонија излезе со став дека во иднина треба да делува самостојно и надвор од системот на Сојузотна Стопански Комори, со цел најдобро да го штити и унапредува работењето на своите членки. Сега повеќе од било кога е потребна силна меѓусебна соработка, јасна и ефективна комуникација со институциите, како и антиципирање и адекватна рана реакција на било какви потреси од пошироки размери кои би имале директна импликација врз градежниот сектор на сегашните и идни проекти кои ги имаат под своја надлежност нашите членки. Покрај сите актуелни и идни предизвици, градежништвото останува двигател на уште 27 индустриски гранки кои директно влијаат на економскиот раст, а со тоа и на движењето на севкупната општествена економија. Согледувајќи го фактот за важноста на градежниот сектор во вакви клучни периоди за економијата, неминовно е истиот да биде основата за пребродување на постоечките кризи и потпора за растот кој треба да следи– истакнува претседателот на Градежната комора Јакимовски.

Градежна Комора на Македонија

loading...

english anime. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

AnimeHeaven Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation Cour 2 Episode 5

AnimeHeaven Redo of Healer Episode 4

AnimeHeaven Death Note

animes online AnimeHeaven Naruto: Shippuden (Dub)

AnimeHeaven My Hero Academia Season 5 Episode 16

tải go88