Џозеф: Бугарското малтретирање на Македонија веќе е проблем и на НАТО
Џозеф: Бугарското малтретирање на Македонија веќе е проблем и на НАТО
Ковачевски со поддршка за Парадата на гордоста: Секој има право на почит и достоинство
Ковачевски со поддршка за Парадата на гордоста: Секој има право на почит и достоинство
Глобално обединети можеме да обезбедиме храна за сите е заклучокот од министерската конференција во Берлин „Uniting for Global Food Security“
Глобално обединети можеме да обезбедиме храна за сите е заклучокот од министерската конференција во Берлин „Uniting for Global Food Security“
ДРАМА ВО ПРИЛЕП: Сакал да прегази полицајци со комбе, тие пукале во гумите, граѓаните се извадиле од памет!
ДРАМА ВО ПРИЛЕП: Сакал да прегази полицајци со комбе, тие пукале во гумите, граѓаните се извадиле од памет!
Тренчевска: Преку кампањата „Подај рака и промени живот – стани згрижувач!“, ја подигаме свеста на значењето на згрижувачките семејства
Тренчевска: Преку кампањата „Подај рака и промени живот – стани згрижувач!“, ја подигаме свеста на значењето на згрижувачките семејства
Медиумски реформи – три чекори напред, два чекора назад
Медиумски реформи – три чекори напред, два чекора назад
Едвард Џозеф: Софија може да ги поткопа темелите на македонската држава
Едвард Џозеф: Софија може да ги поткопа темелите на македонската држава
КАЕВСКИ: Срамно, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ширеа лаги и ги рушеа државните позиции со Бугарија
КАЕВСКИ: Срамно, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ширеа лаги и ги рушеа државните позиции со Бугарија

Градоначалникот на Чаир, Висар Ганиу денеска им додели одлуки за решенија на 26 наставници од 8 училишта во општина Чаир

Vendime pune për 26 mësimdhënës në shkollat e Çairit
Kryetari i Komunës së Çairit, Visar Ganiu sot u ndau vendime pune 26 mësimdhënësve të 8 shkollave të Komunës së Çairit – “Hasan Prishtina”, “Liria”, “Jashar Bej Shkupi”, “Vasil Gllavinov”, “7 Marsi“, “Imri Elezi” dhe “Ismail Qemali”, si dhe shkollës për të rritur “Makarenko”.
Ganiu me këtë rast theksoi se si kryetar dhe institucioni që drejton – Komuna e Çairit, gjithmonë ka qenë dhe do të vazhdojnë të jetë krah nevojave të mësimdhënësve, prindërve dhe nxënësve.
“Ndërkohë, forcimi i kapaciteteve kadrovike është mision i rëndësishëm dhe që padyshim kontribuon në mbarëvajtjen e një procesi cilësorë dhe inovativ edukativo-arsimor. Kur kemi mësimdhënës që ndjekin trendin bashkëkohor të reformimit të arsimit, fëmijët tanë janë në hap me kohën, e ardhmëria jonë është më e sigurt dhe gjithsesi edhe më e ndritur”, ka thënë kryetari i Komunës së Çairit, Visar Ganiu.
——————
Решенија за 26 наставници во училиштата на Чаир
Градоначалникот на Чаир, Висар Ганиу денеска им додели одлуки за решенија на 26 наставници од 8 училишта во општина Чаир – „Хасан Приштина“, „Лирија“, „Јашар беј Шкупи“, „Васил Главинов“, „7 Март“, „ Имри Елези“ и „Исмаил Ќемали“, како и училиштето за возрасни „Макаренко“.
Ганиу во оваа прилика истакна дека како градоначалник и институцијата што ја води – Општина Чаир, секогаш биле и ќе бидат покрај потребите на наставниците, родителите и учениците.
„Во меѓувреме, зајакнувањето на кадровските капацитети е важна мисија и тоа несомнено придонесува за напредок на квалитетен и иновативен образовен процес. Кога имаме наставници кои го следат современиот тренд на реформи во образованието, нашите деца се во чекор со времето, нашата иднина е посигурна и уште посветла“, рече градоначалникот на Чаир, Висар Ганиу.

loading...

https://go88.gg/

nhà cái sunwin trung quốc đăng nhập sunwin dang nhap sunwin