Медиумски реформи – три чекори напред, два чекора назад
Медиумски реформи – три чекори напред, два чекора назад
Едвард Џозеф: Софија може да ги поткопа темелите на македонската држава
Едвард Џозеф: Софија може да ги поткопа темелите на македонската држава
КАЕВСКИ: Срамно, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ширеа лаги и ги рушеа државните позиции со Бугарија
КАЕВСКИ: Срамно, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ширеа лаги и ги рушеа државните позиции со Бугарија
На младите им треба психолошка поддршка, која нема да трае само 15 минути
На младите им треба психолошка поддршка, која нема да трае само 15 минути
Град Скопје ќе доделува годишни стипендии од 24.000 денари за спортисти-средношколци
Град Скопје ќе доделува годишни стипендии од 24.000 денари за спортисти-средношколци
ЛИТАР ГОРИВО ВО ЕУ НАБЛИЖУВА КОН ТРИ ЕВРА: Најскап бензин возат Финците, но и во Грција е скоро 2 и пол евра
ЛИТАР ГОРИВО ВО ЕУ НАБЛИЖУВА КОН ТРИ ЕВРА: Најскап бензин возат Финците, но и во Грција е скоро 2 и пол евра
И Холандија го активира антикризниот план, ги вклучува термоелектраните
И Холандија го активира антикризниот план, ги вклучува термоелектраните
Петар Колев: Доколку Македонија не ја прифати подадената рака на Бугарија ќе биде целосно изолирана
Петар Колев: Доколку Македонија не ја прифати подадената рака на Бугарија ќе биде целосно изолирана

Грант од 2,2 милиони евра од германската КФБ банка за Кавадарци: Градот ќе биде градилиште со месеци, но добива трајна инвестиција

Општина Кавадарци доби грант од германската КФВ банка, во вредност од 2,2 милиони евра.

Проектот опфаќа реконструкција на атмосферската канализација, но и одвојување на фекалната од атмосферската на повеќе улици.

Градоначалникот Митко Јанчев и претставници на германската банка денеска извршија увид во градежните активности за реконструкција на атмосферската канализација на улица „Вардарска“.

-Кавадарци ќе наликува на едно градилиште, додека се изведува проектот во наредните девет месеци. Поради зафатите кои ќе се реализираат, ќе се случи забавување во сообраќајот, замолуваме за трпение од граѓаните, потоа сите улици ќе бидат вратени во првобитната состојба.

Ова е успех за жителите и општината, трајна инвестиција за наредните 70 години, бидејќи во минатото градот имаше проблеми со атмосферските води – изјави градоначалникот.

loading...