На денешниот брифинг со новинарите, ги информирав за статусот на реализација на Планот за борба против корупција и придобивките од мерките за превенција и сузбивање на корупцијата
На денешниот брифинг со новинарите, ги информирав за статусот на реализација на Планот за борба против корупција и придобивките од мерките за превенција и сузбивање на корупцијата
Американскиот Универзитет на Европа – ФОН, заедно со Корот на карабинерите од Република Италија денеска организираше меѓународна конференција на тема „Сеопфатен пристап во борбата против транснационалниот тероризам: глобални предизвици и одговори на тероризмот“
Американскиот Универзитет на Европа – ФОН, заедно со Корот на карабинерите од Република Италија денеска организираше меѓународна конференција на тема „Сеопфатен пристап во борбата против транснационалниот тероризам: глобални предизвици и одговори на тероризмот“
Конференција на тема „Жената како жртва на насилство- механизми за заштита и помош од институциите“, организираше Американскиот Универзитет на Европа – ФОН во рамките на кампањата „СТОП на домашното насилство. Биди храбра!“
Конференција на тема „Жената како жртва на насилство- механизми за заштита и помош од институциите“, организираше Американскиот Универзитет на Европа – ФОН во рамките на кампањата „СТОП на домашното насилство. Биди храбра!“
ОВОЈ Е АЛБАНСКИОТ АНТОЊО МИЛОШОСКИ, А ЗИНЕ ЛАЖЕ - Таравари: Немам доказ за поткуп на пратеници
ОВОЈ Е АЛБАНСКИОТ АНТОЊО МИЛОШОСКИ, А ЗИНЕ ЛАЖЕ - Таравари: Немам доказ за поткуп на пратеници
СООБРАЌАЈКАТА КАЈ МАВРОВКА ЗАЕДНО СО НЕСПОСОБНАТА ДАНЕЛА АРСОВСКА ДЕНЕСКА НАПРАВИ ХАОС ВО ГРАДОТ, МВР МОРАШЕ ДА ИНТЕРВЕНИРА!!!
СООБРАЌАЈКАТА КАЈ МАВРОВКА ЗАЕДНО СО НЕСПОСОБНАТА ДАНЕЛА АРСОВСКА ДЕНЕСКА НАПРАВИ ХАОС ВО ГРАДОТ, МВР МОРАШЕ ДА ИНТЕРВЕНИРА!!!
Обраќање на претседателот Пендаровски на форумот „Сиромаштијата на децата во Северна Македонија - примањата не се единствен фактор”
Обраќање на претседателот Пендаровски на форумот „Сиромаштијата на децата во Северна Македонија - примањата не се единствен фактор”
САД НЕМА ДА ДОЗВОЛАТ ВОЈНА ВО БОСНА - „Тоа нема да се случи. Тоа еднаш го кажав и ќе повторам: Нема да има војна во БиХ. Ова не е 1991 година“, изјави Ескобар во интервју за сараевската телевизија Н1, кое подетално ќе се емитува вечерва
САД НЕМА ДА ДОЗВОЛАТ ВОЈНА ВО БОСНА - „Тоа нема да се случи. Тоа еднаш го кажав и ќе повторам: Нема да има војна во БиХ. Ова не е 1991 година“, изјави Ескобар во интервју за сараевската телевизија Н1, кое подетално ќе се емитува вечерва
АНГОВ: Главна цел ќе биде развој на еко- туризмот и Дојран да стане првата еко-туристичка дестинација во државата
АНГОВ: Главна цел ќе биде развој на еко- туризмот и Дојран да стане првата еко-туристичка дестинација во државата

Груби: Денот на Ромите, ден на нашата граѓанска свест

Скопје, 7 април – Денес, првиот Вицепремиер и министер за Политички систем и односи меѓу
заедниците, г. Артан Груби заедно со премиерот г. Зоран Заев учествуваше на средбата со
претставници на ромската заедница по повод 8 април, Меѓународниот ден на ромската заедница.

„Чест ми е што денес, по повод 8 април, Денот на ромската заедница, им се обраќам на граѓаните
воопшто и на ромската заедница особено, посакувајќи им среќен празник и информирајќи ги дека
процесот на нивна интеграција во општеството продолжува со висок интензитет и нема да запре
со тоа. Ова е знак дека без оглед на составот, програмите, различните идеологии, фокусот и
интересот остануваат непроменети, па дури и волјата и ентузијазмот остануваат во целосен и
постојан капацитет и се посветени на исполнување на препораките, критериумите и обврските што
произлегуваат од ратификуваната универзална Декларација и Договор за нашата стратешка определба
за полноправно членство во Европската Унија“, рече Груби.

Според него, целите за еднакви права и достоинствен живот се пред се желба да се изгради
инклузивно општество и сo искрено верување дека ова е заедничкиот пат кон Европската Унија.

„Се разбира, министерството е институционален дом за целата заедница и ние се обидуваме да се
посветиме за општо добро, и во овој случај, за доброто на граѓаните на ромската заедница. Но,
во исто време, законите, правилата, принципите на недискриминација, вклученост и пристап зависи
од човечкиот фактор, од изградената свест и чувството на одговорност. Неопходно е да се разберат
ефектите на законските одредби, особено на теренот, каде целата грубост на недоволното вклучување
го оневозможува граѓаните да уживаат во своите права, но и да ги исполнуваат своите обврски.
Овие аспирации за еднакви права и достоинствен живот се пред се желба да се изгради инклузивно
општество во Република Северна Македонија и сo искрено верување дека ова е заеднички пат кон
Европската Унија, како определба за култивирање на општество, без социјални, етнички,
национални, верски и културни разлики“, рече г. Груби.

Меѓу другото, г. Груби исто така информираше за Владината програма и Стратегијата за ромската
заедница што се подготвува и спроведува секоја година.

„Секоја година, Владата подготвува Програма за распределување на средства од Буџетот за поддршка
на спроведувањето на Деценија и Стратегијата за Ромите за општински и инфраструктурни проекти.
Нивното политичко учество во донесувањето одлуки во врска со унапредувањето на нивната позиција
е од особено значење бидејќи со овие обврски се постигнува изедначување на степенот на вклученост.
Подготвени сме да ја исполниме нашата улога како министерство одговорни за заедниците во повеќе
области во кои можеме да помогнеме, и тоа го истакнав за време на последната средба со претставници
на граѓанското општество од ромската заедница, каде што истакнав дека ќе бидеме отворена врата
за идната соработка со сите заедници во земјата, вклучително и ромите “, рече првиот Вицепремиер
и министер за Политички систем и односи меѓу заедниците, г. Артан Груби.

Со почит,
Сектор за односи со јавност
Кабинет на Првиотвицепремиер и министер за Политички систем и односи
меѓу заедниците

loading...

https://animedao1.com/. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

Hunter x Hunter (2011) Episode 139

AnimeDao Fairy Tail (Dub)

AnimeDao Gintama

anime sites My Hero Academia (Dub)

english anime To Your Eternity