ИЛИ ДРЖАВАТА И ГРАД СКОПЈЕ НЕКА ГИ ЗАЛОВАТ КУЧИЊАТА НИЗ ГРАДОВ ИЛИ НЕКА НИ ДАДАТ ДОЗВОЛА ДА НОСИМЕ ПИШТОЛИ СО НАС

Не знам кое е решението за кучињата скитници. Но вака не бива. За неколку дена два пати бев нападнат од глутница кучиња големи како мечки. Во првиот случај ме душкаа и следеа пола саат во Карпош, вториот пат ме спаси точакот на кеј.

Или државата нека ги реши не знам како или нека ни даде дозвола да носиме пиштоли со нас за да се спасиме. Секоја година има стотици нападнати од кучиња скитници, градот Скопје и општините плќаат стотици илјади евра за оштети. Зошто со овие пари не се закупи некој голем плац некаде, како ранч и да се чуваат на отворено некаде во ограден простор ем да се шетаат ем да не бидат убиени но и да бидат далеку од луѓето и децата па нема да има нападнати гризнати исплашени итн?!

Ова се чини е новата колатерална штета на уплашените политичари кои се плашат од про анимал лобито кои царуваат на социјалните мрежи и порталите и се многу гласни за разлика од каснатите нападнатите кои некако се безгласни и тивки?!

Политичарите го оставаат градот не безбеден и последиците се што децата и девојките се плашат да шетаат сами затоа што ќе бидат искасани од глутница кучиња, што секако е попречување на човечките права за слобода на движење без притоа некој да те нападне и можеби и убие ако кучето ти скине некоја артерија која носи голема количина на крв можеш да умреш на улица…

sunwin.apk mới nhất

sunwin apk tải sunwin apk sunwin.apk mới nhất

sunwin web

sunwin

sunwin.apk mới nhất sunwin sunwin web