(ВИДЕО) ВЕНКО: Јас во недела ќе гласам за Петре Шилегов. Петре е човек кој знае да препознае каде и кога треба да помогне
(ВИДЕО) ВЕНКО: Јас во недела ќе гласам за Петре Шилегов. Петре е човек кој знае да препознае каде и кога треба да помогне
ЛАЈКА Е ПРВОТО ЈАВНО ПРЕТПРИЈАТИЕ ВО ЕВРОПА ЗА БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ, РАКОВОДЕНО ОД АКТИВИСТИ ЗА НИВНА ЗАШТИТА
ЛАЈКА Е ПРВОТО ЈАВНО ПРЕТПРИЈАТИЕ ВО ЕВРОПА ЗА БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ, РАКОВОДЕНО ОД АКТИВИСТИ ЗА НИВНА ЗАШТИТА
Кондовски: Заокружи 12 за победа на Битола уште во првиот изборен круг !
Кондовски: Заокружи 12 за победа на Битола уште во првиот изборен круг !
НУКЛЕАРКА НА ЗАЕВ: Веќе има пратеници од опозицијата кои даваат поддршка за зголемување на мнозинството
НУКЛЕАРКА НА ЗАЕВ: Веќе има пратеници од опозицијата кои даваат поддршка за зголемување на мнозинството
(ВИДЕО) Шилегов: Новиот мост „Михајло Апостолски“ е симбол на поврзувањето, гласајте за градење мостови меѓу луѓето
(ВИДЕО) Шилегов: Новиот мост „Михајло Апостолски“ е симбол на поврзувањето, гласајте за градење мостови меѓу луѓето
(ВИДЕО) ТЕМЕЛКОВСКИ: Поканете ги своите блиски и пријатели и да се изјасниме, а сите ние кои ја сакаме Кисела Вода, гласаме 12!
(ВИДЕО) ТЕМЕЛКОВСКИ: Поканете ги своите блиски и пријатели и да се изјасниме, а сите ние кои ја сакаме Кисела Вода, гласаме 12!
(ВИДЕО) НАУМОСКИ: Барам искрена поддршка за сработеното и за идните проекти за развој на наше Ѓорче. Од Вас и само за Вас е нашата посветеност за Ѓорче. Реално и искрено
(ВИДЕО) НАУМОСКИ: Барам искрена поддршка за сработеното и за идните проекти за развој на наше Ѓорче. Од Вас и само за Вас е нашата посветеност за Ѓорче. Реално и искрено
ШОКАНТНО - НОВИ ИЗБОРНИ МАЈМУНАРИИ НА ВМРО ДПМНЕ: Арсовска добила 135 000 евра донации за кампањата од фирми од Пробиштип, Струга и цела држава блиски до ВМРО ДПМНЕ и Алијанса
ШОКАНТНО - НОВИ ИЗБОРНИ МАЈМУНАРИИ НА ВМРО ДПМНЕ: Арсовска добила 135 000 евра донации за кампањата од фирми од Пробиштип, Струга и цела држава блиски до ВМРО ДПМНЕ и Алијанса

Инспекциски надзор откри несоодветно постапување со медицински отпад на хирушките клиники

Државниот инспектор за животна средина по дојава на службата за општи и заеднички работи на Клиничкиот центар
Мајка Тереза, на 10.12.2020 година изврши увид на локацијата на која одделно се складира медицински опасен отпад и неопасен отпад што се создава во хируршките клиники.
📦 Видливо и очигледно беше несоодветното третирање на медицинскиот отпад во картонска амбалажа што е спротивно на Законот.
🚯 Медицинскиот отпад, ставен во картонски кутии, спротивно на законот, беше складиран во депо за картонска амбалажа. Опасниот медицински отпад мора да биде селектиран, спакуван во жолти кутии или вреќи, потоа да се складира во посебен контејнер и да се транспортира со посебно возило до Дрисла. При подигањето на картонската амбалажа од страна на компанија што собира медицински отпад, кутиите со медицински отпад беа фрлени на земја и растурени.
♻️ Инспекторот ги задолжи службите да го исчистат местото и да го отстранат медицинскиот отпад на прописен начин. Имајќи предвид дека на оваа локација медицински отпад фрлаат сите хируршки клиники,
📄 Државниот инспекторат до нив ќе достави опомена. Истовремено, примерок од медицинскиот отпад ќе се достави до судска медицина за вештачење и откривање на клиниката од која потекнува отпадот. Ќе следи и соодветната законски утврдена казна.

loading...

Shaman King (https://animebee.to/m/wkbm) Episode 64

Gunparade Orchestra (https://animeflv.uk/m/VXL9) Episode 24

Website https://animepahe.cc: Watch Taiyou no Kiba Dagram animepahe Episode 75 watch anime free

The Daichis: Earth's Defence Family - Into the Depths of Marital Hell (Dub) (https://animedao.nl/m/2dyQ) Episode Full

Tune: https://tune.pk/user/animeflixnl/about

Inprnt: https://www.inprnt.com/profile/animeflixnl/