ВЛАДА: НЕ Е ТОЧНО ДЕКА ЌЕ СЕ ЛЕГАЛИЗИРААТ ДИВОГРАДБИ ВО НАЦИОНАЛНИ ПАРКОВИ И ЗАШТИТЕНИ ПОДРАЧЈА
ВЛАДА: НЕ Е ТОЧНО ДЕКА ЌЕ СЕ ЛЕГАЛИЗИРААТ ДИВОГРАДБИ ВО НАЦИОНАЛНИ ПАРКОВИ И ЗАШТИТЕНИ ПОДРАЧЈА
ВАКЦИНАЦИЈАТА ВО ЗЕМЈАВА СЕ ОДВИВА ТУРБО - ВЧЕРА НОВИ 15 000 ГРАЃАНИ СЕ ВАКЦИНИРАА!
ВАКЦИНАЦИЈАТА ВО ЗЕМЈАВА СЕ ОДВИВА ТУРБО - ВЧЕРА НОВИ 15 000 ГРАЃАНИ СЕ ВАКЦИНИРАА!
(ВИДЕО) Бектеши и Зеќири презентираа седум јавни повици за финансиска поддршка на угостителскиот и туристичкиот сектор како дел од Шестиот пакет економски мерки
(ВИДЕО) Бектеши и Зеќири презентираа седум јавни повици за финансиска поддршка на угостителскиот и туристичкиот сектор како дел од Шестиот пакет економски мерки
(ВИДЕО) БРАВО - Владата го задолжи АД „ЕСМ“ да изработи Студија за оправданост и сите потребни технички и финансиско-економски анализи со цел изградба на фотонапонската електрана од 300 MW до 350 MW, на локација во непосредна близина на Штип, на земјиштето кое беше планирано за изградба на карго аеродром
(ВИДЕО) БРАВО - Владата го задолжи АД „ЕСМ“ да изработи Студија за оправданост и сите потребни технички и финансиско-економски анализи со цел изградба на фотонапонската електрана од 300 MW до 350 MW, на локација во непосредна близина на Штип, на земјиштето кое беше планирано за изградба на карго аеродром
БОМБА НА ВИЛМА РУСКОВСКА: ЈАКИМОВСКИ НЕ Е АМНЕСТИРАН, ЌЕ ОДГОВАРА ЗА НЕКОЛКУ КРИВИЧНИ ДЕЛА ЗА КОИ Е ОБВИНЕТ!
БОМБА НА ВИЛМА РУСКОВСКА: ЈАКИМОВСКИ НЕ Е АМНЕСТИРАН, ЌЕ ОДГОВАРА ЗА НЕКОЛКУ КРИВИЧНИ ДЕЛА ЗА КОИ Е ОБВИНЕТ!
ЛАЖНА ВЕСТ - СТЕВЧО ЈАКИМОВСКИ НЕ Е АМНЕСТИРАН!
ЛАЖНА ВЕСТ - СТЕВЧО ЈАКИМОВСКИ НЕ Е АМНЕСТИРАН!
ПРАТЕНИЦИ ОД ПОМАЛИТЕ ПАРТИИ ОД ВЛАСТА МУ ПИШАА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ - со Законот за легализација на дивоградбите ќе се амнестираат криминали
ПРАТЕНИЦИ ОД ПОМАЛИТЕ ПАРТИИ ОД ВЛАСТА МУ ПИШАА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ - со Законот за легализација на дивоградбите ќе се амнестираат криминали
Министерот за надворешни на Унгарија, Сијарто донесе заштитни маски од Унгарија, денеска ќе донира 5000 вакцини на МВР
Министерот за надворешни на Унгарија, Сијарто донесе заштитни маски од Унгарија, денеска ќе донира 5000 вакцини на МВР

ИНВЕСТИЦИЈАТА ОД ПОЛА МИЛИЈАРДА ЕВРА СЕПАК ЌЕ СЕ СЛУЧИ: Правосилност на Пресудата на Управниот Суд во корист на Еуромакс Ресоурцес

07.12.2020, Скопје – Денес сакаме да објавиме дека со одлуките на двата управни суда во Република Северна Македонија се уважи нашето тужбено барање и се поништи Решението на Државната Комисија за одлучување во управна постапка и постапка од работен однос во втор степен.

Со судската пресуда во врска со нашата тужба против оспореното решение на Државната комисија се утврдува повреда на правилата на постапката, погрешно и нецелосно утврдена фактичка состојба и погрешна примена на материјалното право. Имајќи го предвид „начелото на сервисна ориентација кон странките“, првостепениот управен орган – Министерство за економија, требал да ја сочека одлуката на Владата по Барањето на Еуромакс Ресурцес за спојување на концесиите Иловица 6 и Иловица 11 поднесено уште на 29 Јануари 2016 година и дури потоа да одлучува за Барањето за издавање дозвола за експлоатација на минерална суровина.

Tim Morgan – Wynne, Извршен Претседавач на Бордот на Директори: „Одлуката на Вишиот Управен Суд и правосилноста на Пресудата на Управниот Суд на Република Северна Македонија создаваат нова правна извесност за иднината на Проектот „Иловица – Штука“. Сега очекуваме во конструктивна и ефикасна соработка со Владата и сите релевантни институции да го обновиме и забрзаме процесот за обезбедување на сите потребни одобренија и лиценци. Така, во најкраток можен рок, ќе може да почнеме со реализација на нашата капитална инвестиција“.

Nicolas Treand, Претседател и Извршен Директор: „Во ек на негативните економски последици предизвикани од пролонгираната борба со пандемијата COVID 19, нашата инвестиција од над 400 милиони евра, креирањето потреба од околу 600 директни и околу 2700 индиректни работни позиции кај локалните деловни партнери, несомнено ќе понудат и обезбедат огромни можности за брза ревитализација и прогрес на економијата на локално и на национално ниво. Нашиот Проект значително ќе влијае за намалување на трендот на економска миграција. Со одговорно и професионално оперирање ќе успееме да привлечеме многу од веќе иселените да се вратат во својата земја, на своите имоти и кај своите фамилии. Економско-финансиските параметри сугерираат дека рударскиот комплекс „Иловица – Штука“ брзо ќе се квалификува во првите ТОП 3 извозни компании на Република Северна Македонија“.

Компанија регистрирана во Македонија, Еуромакс Ресоурцес ДОО Скопје и Проектот „Иловица – Штука“ се во 100% сопственост на Еуромакс Ресоурцес Лимитед, канадско друштво, регистрирано во Ванкувер, Канада, кое е јавно листирано на Берзата за Хартии од вредност во Торонто. Вака е од 2012 година и проектот никогаш не бил продаден или предаден на друга компанија во изминативе години. Еуромакс Ресоурцес Лимитед има диверзифицирана меѓународна акционерска структура, со потекло на капиталот од различни земји, од Канада, од Соединетите Американски Држави, од Англија, од Швајцарија и од земји членки на Европската Унија. Акционерите на Еуромакс Ресоурцес го искажале интересот да инвестираат во Компанијата со цел да се овозможи развој на проект од светска класа во Република Северна Македонија, кој што треба да работи согласно највисоките стандарди за безбедност и заштита на животната средина со користење на најдобрите расположливи технологии.

loading...

ANIMEFLIX animeflix my hero academia: Fire Force Season 2 Episode 24

AnimeHeaven animeheaven black clover: The Promised Neverland Season 2 (https://animeheaven.pro/m/Qmbw) Episode 11