Граѓаните на Струмица ги избраа трите најприоритетни проекти за идната буџетска година
Граѓаните на Струмица ги избраа трите најприоритетни проекти за идната буџетска година
МАРИЧИЌ: Честитки за 15-годишното постоење на Академијата за судии и јавни обвинители, таа е изворот на квалитетни и стручни судии и јавни обвинители и единствена гаранција дека во правосудството ќе влезат најдобрите
МАРИЧИЌ: Честитки за 15-годишното постоење на Академијата за судии и јавни обвинители, таа е изворот на квалитетни и стручни судии и јавни обвинители и единствена гаранција дека во правосудството ќе влезат најдобрите
ЗА СТУДЕНТИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА – ЛЕТНА РАБОТА ВО АМЕРИКА
ЗА СТУДЕНТИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА – ЛЕТНА РАБОТА ВО АМЕРИКА
КОГА УЧИТЕЛКАТА ТИ Е ВМРОВКА АМА ОД ГРУЕВАТА АНТИЧКА ПРОВИНИЕНЦИЈА
КОГА УЧИТЕЛКАТА ТИ Е ВМРОВКА АМА ОД ГРУЕВАТА АНТИЧКА ПРОВИНИЕНЦИЈА
ДОБРИ ВЕСТИ: Кај 94% од корисниците на ретровисурна терапија, ХИВ вирусот во крвта бил целосно потиснат
ДОБРИ ВЕСТИ: Кај 94% од корисниците на ретровисурна терапија, ХИВ вирусот во крвта бил целосно потиснат
Владата денеска на 112-та седница донесе одлука за еднократна финансиска награда од 30 денари по пациент за матичните лекари доколку достигнат и надминат опфат од 70 отсто со вакцинација од вкупниот број пациенти запишани кај нив
Владата денеска на 112-та седница донесе одлука за еднократна финансиска награда од 30 денари по пациент за матичните лекари доколку достигнат и надминат опфат од 70 отсто со вакцинација од вкупниот број пациенти запишани кај нив
ФОТКА НА ДЕНОТ: СКОПСКО ЗИМСКО ЗАЈДИСОНЦЕ
ФОТКА НА ДЕНОТ: СКОПСКО ЗИМСКО ЗАЈДИСОНЦЕ
Директорот на ФЗОМ најавува тужба ако се утврди дека е „чист“
Директорот на ФЗОМ најавува тужба ако се утврди дека е „чист“

ЈОВАНОСКИ: Во изминатите три години, континуираното инвестирање во образовниот процес во 10-те основни, 5-те средни и основното музичко училиште, беше еден од приоритетите на Општина Прилеп

Само минатата година, во основното образование вложивме 27.6 милиони денари, од кои за поправка, санација и одржување на објекти 7 милиони денари, за набавка на училишен мебел 7.1, а за изградба и реконструкција на објекти 13.5 милиони денари. Притоа, со помош на општествено одговорни компании, за ученици од социјално ранливи семејства дониравме таблет компјутери, со цел непречено следење на наставата од далечина.

За истата намена, во училиштата за средно образование, инвестирани беа над 5 милиони денари.

Реконструкција на фасади, покриви и подови, санација на тоалети, замена на старата дотраена дограма со нова ПВЦ, изградба на кабинети и работилници за стручните предмети, набавка на телевизори, компјутери, клупи, столици и нагледни средства, инвестирање во обука на наставниот кадар, беа дел од проектите кои со заеднички труд и средства, ги реализиравме во изминатиот период. Со иста енергија и желба, со истото темпо продолжуваме и оваа година.

Бидејќи, инвестирањето во образованието, е инвестирање во иднината на генерациите кои доаѓаат!

loading...