Започна Самитот на НАТО во Мадрид, за безбедноста задолжени над 10.000 полицајци
Започна Самитот на НАТО во Мадрид, за безбедноста задолжени над 10.000 полицајци
Макрон го осуди апсурднотo утврдување на цената на струјата во Европа со цената гасот
Макрон го осуди апсурднотo утврдување на цената на струјата во Европа со цената гасот
Посетителите на ЗОО Скопје ќе даваат предлози за имиња на трите женски лавчиња
Посетителите на ЗОО Скопје ќе даваат предлози за имиња на трите женски лавчиња
(ВИДЕО) Тренчевска: Згрижувачките семејства се од исклучителна важност за едно општество
(ВИДЕО) Тренчевска: Згрижувачките семејства се од исклучителна важност за едно општество
Грковска на средба со европратеници: Владата е посветена да изгради општество со професионални институции, насочени кон обезбедување подобри услуги за граѓаните
Грковска на средба со европратеници: Владата е посветена да изгради општество со професионални институции, насочени кон обезбедување подобри услуги за граѓаните
(ВИДЕО) ГОРДЕЈ СЕ МАКЕДОНСКИ НАРОДЕ: ПЕНДАРОВСКИ ВЕДНАШ ДО ШУЛЦ, МАКРОН, БАЈДЕН И СТОЛТЕНБЕРГ НА САМИТОТ НА НАЈМОЌНАТА ОРГАНИЗАЦИЈА ВО СВЕТОТ!
(ВИДЕО) ГОРДЕЈ СЕ МАКЕДОНСКИ НАРОДЕ: ПЕНДАРОВСКИ ВЕДНАШ ДО ШУЛЦ, МАКРОН, БАЈДЕН И СТОЛТЕНБЕРГ НА САМИТОТ НА НАЈМОЌНАТА ОРГАНИЗАЦИЈА ВО СВЕТОТ!
Министерката Петровска на НАТО самитот во Мадрид
Министерката Петровска на НАТО самитот во Мадрид
СПАСОВ: Не треба да си дозволиме стравот од блокирање од страна на Бугарија да нѐ блокира и да не почнеме разговори за членство
СПАСОВ: Не треба да си дозволиме стравот од блокирање од страна на Бугарија да нѐ блокира и да не почнеме разговори за членство

ЈП ПОЦ ПОВТОРНО ЈА ОТВОРА КАНЦЕЛАРИЈАТА ЗА ПРИЕМ НА СТРАНКИ ВО ДИРЕКЦИЈАТА НА ПРЕТПРИЈАТИЕТО

Скопје, 18 април 2022 – Јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи на Општина Центар“-Скопје, од денес, повторно ја отвора канцеларијата за прием на странки во дирекцијата на претпријатието која согласно донесените одлуки и препораки од Владата на РСМ, на 12.03.2020 година, беше затворена како превентивна мерка за спречување на ширењето на вирусот КОВИД-19.

Отсега, корисниците на услугите на ЈП Паркинзи на Општина Центар ќе можат да склучуваaт и продолжуваат договори за резиденти и нерезиденти и да поднесуваат рекламации и приговори исклучиво на шалтерите во канцеларијата за прием на странки којашто се наоѓа на I кат во дирекцијата на претпријатието во катната гаража „Судска палата“. Канцеларијата за прием на странки ќе работи секој работен ден од 08:00 до 16:00 часот.

Исто така, корисниците и понатаму ќе можат по електронски пат да склучуваaт и продолжуваат договори за резиденти и нерезиденти, да извршат електронско плаќање за истите, да најавуваат гостински регистрации преку новата Green Pay картичка, да извршат електронско плаќање на дневна паркинг карта (ДПК), месечен билет и други типови на билети, преку веб платформата www.poc.mk или ПОЦ мобилната апликација која може да се преземе на App Store и Play Store.

loading...