БРАВО - Бектеши, Мустафаи и Симеска Димоска ја промовираа новата лабараторија за испитување на квалитет на мазут: Резултатите од анализа на мостри за мазут ќе се добиваат за два часа, опремувањето на лабараторијата чини 24 милиони денари
БРАВО - Бектеши, Мустафаи и Симеска Димоска ја промовираа новата лабараторија за испитување на квалитет на мазут: Резултатите од анализа на мостри за мазут ќе се добиваат за два часа, опремувањето на лабараторијата чини 24 милиони денари
Ковачевски: Успешноста на средбата со премиерот Петков ја гледам во новиот тон и пристап
Ковачевски: Успешноста на средбата со премиерот Петков ја гледам во новиот тон и пристап
БАЈДЕН ИЗЈАВИ ДЕКА ИМА НЕСОГЛАСУВАЊЕ СО НЕКОИ ЧЛЕНКИ НА НАТО ШТО ДА СЕ ПРАВИ АКО РУСИЈА ЈА НАПАДНЕ УКРАИНА, УКРАИНСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ЗЕЛЕНСКИ РЕАГИРАШЕ СО НЕГОДУВАЊЕ
БАЈДЕН ИЗЈАВИ ДЕКА ИМА НЕСОГЛАСУВАЊЕ СО НЕКОИ ЧЛЕНКИ НА НАТО ШТО ДА СЕ ПРАВИ АКО РУСИЈА ЈА НАПАДНЕ УКРАИНА, УКРАИНСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ЗЕЛЕНСКИ РЕАГИРАШЕ СО НЕГОДУВАЊЕ
СЕ РУШАТ СТАРИ ОБЈЕКТИ НА ТИКВЕШ ВО КАВАДАРЦИ ЗА ПРАВЕЊЕ НА НОВА УЛИЦА СПОРЕД НОВИОТ ДУП
СЕ РУШАТ СТАРИ ОБЈЕКТИ НА ТИКВЕШ ВО КАВАДАРЦИ ЗА ПРАВЕЊЕ НА НОВА УЛИЦА СПОРЕД НОВИОТ ДУП
КОВАЧЕВСКИ: МОРА ДА ГО ПОЧИТУВАМЕ УСТАВОТ НА БУГАРИЈА КОЈ НЕ ДОЗВОЛУВА МАЛЦИНСТВА, НО ДОЗВОЛУВА СЕКОЈ ЛИЧНО ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ КАКО МАКЕДОНЕЦ АКО САКА
КОВАЧЕВСКИ: МОРА ДА ГО ПОЧИТУВАМЕ УСТАВОТ НА БУГАРИЈА КОЈ НЕ ДОЗВОЛУВА МАЛЦИНСТВА, НО ДОЗВОЛУВА СЕКОЈ ЛИЧНО ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ КАКО МАКЕДОНЕЦ АКО САКА
КОВАЧЕВСКИ: ЈАС СУМ НА СТРАНАТА НА РАБОТНИЦИТЕ, НЕДЕЛА НЕРАБОТЕН ДЕН МОРА ДА ИМА
КОВАЧЕВСКИ: ЈАС СУМ НА СТРАНАТА НА РАБОТНИЦИТЕ, НЕДЕЛА НЕРАБОТЕН ДЕН МОРА ДА ИМА
КОВАЧЕВСКИ: МНОГУ МЕ НЕРВИРААТ СООПШТЕНИЈАТА НА ВМРО ДПМНЕ, ТИЕ ЛУЃЕ НИШТО НЕ РАЗБИРААТ И ИЧ НЕ САКААТ ДА ПОМОГНАТ, САМО ГЛЕДААТ СЕИР И ЛУПААТ ГЛУПОСТИ
КОВАЧЕВСКИ: МНОГУ МЕ НЕРВИРААТ СООПШТЕНИЈАТА НА ВМРО ДПМНЕ, ТИЕ ЛУЃЕ НИШТО НЕ РАЗБИРААТ И ИЧ НЕ САКААТ ДА ПОМОГНАТ, САМО ГЛЕДААТ СЕИР И ЛУПААТ ГЛУПОСТИ
БОМБА НА ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ: ЌЕ ГИ ПОКАЧИМЕ ПЕНЗИИТЕ ОВИЕ ДЕНОВИ, БЕЗ ДА НАПРАВИМЕ ДУПКА ВО ПЕНЗИСКИОТ ФОНД
БОМБА НА ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ: ЌЕ ГИ ПОКАЧИМЕ ПЕНЗИИТЕ ОВИЕ ДЕНОВИ, БЕЗ ДА НАПРАВИМЕ ДУПКА ВО ПЕНЗИСКИОТ ФОНД

ЌЕ ТРЕБААТ ГОДИНИ ЗА ДА СЕ ИСЧИСТИ СВАРОВСКИ ЃУБРЕТО ОД СУДОВИТЕ – Разрешени тројца судии меѓу кои и судијата во Врховен Стојанче Рибарев

Судскиот совет разреши тројца судии поради нестручно и несовесно вршење на судиската функција и донесе одлука за престанок на мандат на двајца судии поротници од Основниот кривичен суд Скопје поради навршени 60 години возраст.

Разрешените судии времено се оддалечени од вршење на судиската функција.

Според мекои медиуми, меѓу разрешените судии е судијата во Врховниот суд, Стојанче Рибарев и судијката од Апелацискиот суд во Штип, Сузана Здравева.

Судскиот совет, се вели во соопштението по одржаната 378 седница, донесе одлуки за престанок на судии поротници: во Основниот суд Свети Николе: Стојка Пешевска, Момчило Нацевски, Сузана Дерменџиева и Владимир Тосев, поради истек на мандатот; Основен суд Радовиш: Убавка Петкова, по сопствено барање и Александра Тодорова, поради истек на мандатот и во Основен кривичен суд Скопје: Митко Сандев и Зенел Елези, поради навршени 60 години возраст.

Избрани се судии поротници во Основен суд Свети Николе: Стојка Пешевска, Методи Величков, Олгица Стојкова и Кирче Костов и во Основен кривичен суд Скопје: Саше Митрев, Снежана Јовановска, Ивона Јакомовска, Мирјана Костадиновска, Даниела Каевска и Јордан Миленов.

– Постапи по барање за повторување на постапка и формираше комисија. Разгледано е позитивно мислење од Врховниот суд на РСМ во врска со Методологијата со индикатори за утврдување на сложеноста на предметите – се вели во соопштението објавено од Судскиот совет.

На седницата на Судскиот совет, како што информираат, било расправано по извештаите на комисиите на известители по поднесените барања за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд и тоа: по 1(едно) барање ја запре постапката за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд; по 1(едно) барање разрешени се 2(двајца) судии поради нестручно и несовесно вршење на судиската функција и времено се оддалечени од вршење на судиската функција и по 1(едно) барање разрешен е 1(еден) судија поради нестручно и несовесно вршење на судиската функција и времено е оддалечен од вршење на судиската функција.

– Формирани се комисии на известители по поднесените барања за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд. За вршител на должноста претседател на Управен суд е определена Ељмедине Асани, судија на Управниот суд – се вели во соопштението од Судскиот совет.

loading...

https://44anime.net/. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Episode 25

anime stream 4Anime Josee, the Tiger and the Fish

The Seven Deadly Sins: Dragon's Judgement

Fairy Tail (Dub)

4anime.biz Black Clover (Dub)