БОМБА НА КАЕВСКИ: Мицкоски да одговори дали нудел поддршка за францускиот предлог во замена за амнестија за криминалот?
БОМБА НА КАЕВСКИ: Мицкоски да одговори дали нудел поддршка за францускиот предлог во замена за амнестија за криминалот?
Николовски: Ги золемуваме површините под житни култури - Склучуваме рекордни 258 нови договори за закуп на земјоделско земјиште
Николовски: Ги золемуваме површините под житни култури - Склучуваме рекордни 258 нови договори за закуп на земјоделско земјиште
Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски, заедно со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, присустуваа на Фестивалот на биодиверзитет кој се одржа во Паркот на Франкофонија
Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски, заедно со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, присустуваа на Фестивалот на биодиверзитет кој се одржа во Паркот на Франкофонија
Тренчевска: Ги повикувам општините да аплицираат на јавниот повик за развој на социјални услуги на локално ниво, кои се во интерес на сите граѓани
Тренчевска: Ги повикувам општините да аплицираат на јавниот повик за развој на социјални услуги на локално ниво, кои се во интерес на сите граѓани
Николовски на жетва на јачмен во светиниколско - Постигнавме висока откупна цена и очекуваме добар принос од 140 000 тони
Николовски на жетва на јачмен во светиниколско - Постигнавме висока откупна цена и очекуваме добар принос од 140 000 тони
Николовски на средба со Мрежа на земјоделски задруги по повод Меѓународниот ден на задругарството
Николовски на средба со Мрежа на земјоделски задруги по повод Меѓународниот ден на задругарството
7. ГОДИНА ПО РЕД – 100 БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ НА БЕНКИ ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“
7. ГОДИНА ПО РЕД – 100 БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ НА БЕНКИ ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“
Потпишани договори со ЕБОР за финансирање на изградбата на автопатот Скопје-Блаце и фотонапонските електрани Осломеј 2 и Битола
Потпишани договори со ЕБОР за финансирање на изградбата на автопатот Скопје-Блаце и фотонапонските електрани Осломеј 2 и Битола

Кондовски: Битола ќе добие “Шелтер центар” каде жените жртви на семејно насилство ќе бидат безбедни, ќе го трасираат и својот пат кон финансиска стабилност и независност!

Родовата еднаквост е цивилизациско достигнување кое доследно ќе го почитувам !

Неопходно е да обезбедиме институционална поддршка на жените во нашата заедница за заштита од секаков вид насилство!

Битола ќе добие “Шелтер центар” преку кој жените покрај тоа што ќе добијат безбедност, ќе го трасираат и својот пат кон финансиска стабилност и независност !

Центарот ќе дава правна, социјална и психолошка поддршка на жени и деца, жртви на семејно и родово базирано насилство.

Ќе изградиме ЧУПЕ ПАРК, простор оплеменет и прилагоден за одржување на настани во организација на женските здруженија. Проектот во износ од 20.000 евра ќе се реализира во соработка со јавните претпријатија Комуналец и Нискоградба
Ќе бидат отворени и клубови на рурални жени. Тоа ќе го зголеми бројот на жени кои се регистрирани како самостојни земјоделки и жени сопственички на земјоделско земјиште или имот.

Само со взаемна почит и рамноправност Битола можеме да ја градиме како здраво и напредно општество.

loading...

admin go88 gtank ufo go88 hack go88

diễn đàn sunwin sunwin game bài đổi thưởng số 1 việt nam đại lý sunwin