Медиумски реформи – три чекори напред, два чекора назад
Медиумски реформи – три чекори напред, два чекора назад
Едвард Џозеф: Софија може да ги поткопа темелите на македонската држава
Едвард Џозеф: Софија може да ги поткопа темелите на македонската држава
КАЕВСКИ: Срамно, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ширеа лаги и ги рушеа државните позиции со Бугарија
КАЕВСКИ: Срамно, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ширеа лаги и ги рушеа државните позиции со Бугарија
На младите им треба психолошка поддршка, која нема да трае само 15 минути
На младите им треба психолошка поддршка, која нема да трае само 15 минути
Град Скопје ќе доделува годишни стипендии од 24.000 денари за спортисти-средношколци
Град Скопје ќе доделува годишни стипендии од 24.000 денари за спортисти-средношколци
ЛИТАР ГОРИВО ВО ЕУ НАБЛИЖУВА КОН ТРИ ЕВРА: Најскап бензин возат Финците, но и во Грција е скоро 2 и пол евра
ЛИТАР ГОРИВО ВО ЕУ НАБЛИЖУВА КОН ТРИ ЕВРА: Најскап бензин возат Финците, но и во Грција е скоро 2 и пол евра
И Холандија го активира антикризниот план, ги вклучува термоелектраните
И Холандија го активира антикризниот план, ги вклучува термоелектраните
Петар Колев: Доколку Македонија не ја прифати подадената рака на Бугарија ќе биде целосно изолирана
Петар Колев: Доколку Македонија не ја прифати подадената рака на Бугарија ќе биде целосно изолирана

КОСТА КОСТАДИНОВ: МЕРКИ ЗА ЧИСТ ВОЗДУХ ВО СТРУМИЦА, ТРЕТМАН НА ЗЕЛЕНИТЕ ПОВРШИНИ И ПАРКОВИ И ЗАФАЌАЊЕ НА АТМОСФЕРСКИТЕ И ОТПАДНИТЕ ВОДИ!

Коста Костадинов, кандидат за градоначалник на општина Струмица од редовите на СДСМ:

Пречистителната станица претставува филтер, срце за населените места кои гравитираа во овој регион и има суштинско значење во одржливиот развој на Општина Струмица. Во регионот на населените места Сачево, Муртино и Градско Балдовци, како и Индустриската зона “Сачево“ со актуелниот развоен план на Општина Струмица предвиден е соодветен систем за третман на овие води.

Поточно, фекалните канализациони системи од овие населени места преку изградба на главен фекален колектор ќе се поврзат со пречистителната станица која е изградена во 2017 година во реонот помеѓу Дабиле и Сачево.

Имаме доминантни цели за Екологијата во нашата општина: Мерки за чист воздух,третман на зелените површини и паркови и зафаќање на атмосферските и отпадните води.

Во Струмица се наоѓа еден од најубавите градски паркови. Покрај овие “бели дробови“ редовно се одржуваат уште голем број помали паркови и уредени јавни површини во градот и сите населени места, за кои имаме јасна цел за понатамошно проширување и уредување.

Со ваков активен пристап и тековна изведба на зацртаните програми фокусирани кон екологијата, во континуитет се внимава за подобрување и унапредување на одржливиот развој во Општина Струмица.

Од срце, за Струмица!❤️

loading...