КОВАЧЕВСКИ КОН МИЦКОВСКИ: Нека мисли малку на народот не само на својата кариера, тој беше против НАТО, сега е против ЕУ, ако сака да живее во изолација нека се затвори сам некаде, но нека не го турка народот да живее во изолација

– Да си одговорен политичар треба да мислиш на народот не само на својата кариера, Миџковски беше против НАТО сега е и против ЕУ, ако сака да живее во изолација нека се затвори некаде сам но нека не го турка народот и државата во изолација, ние сме членка на НАТО местото ни е во ЕУ, која е најдобра политичка организација пандан на САД, организација каде има просперитет, солидардност, владеење на правото, добар животен стандард и нашиот народ тоа го очекува од нас.

Премиерот Ковачевски на прес конференција по средбата со коалициските партнери.