Ненад Периш во солзи: Матеј ја заврши својата приказна на оваа земја
Ненад Периш во солзи: Матеј ја заврши својата приказна на оваа земја
Средба Ковачевски - Савада: Заинтересираност од Јапонија за инвестиции и силна поддршка за евроинтеграциите и обединета Европа
Средба Ковачевски - Савада: Заинтересираност од Јапонија за инвестиции и силна поддршка за евроинтеграциите и обединета Европа
Економскиот институт - Скопје, како единица на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, на 18.5.2022 година со пригодна свеченост одбележа 70 години од своето постоење
Економскиот институт - Скопје, како единица на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, на 18.5.2022 година со пригодна свеченост одбележа 70 години од своето постоење
Самит Македонија 2025: Дигитализацијата, регионалната соработка и вложувањето во иновации клучни за закрепнување на економијата
Самит Македонија 2025: Дигитализацијата, регионалната соработка и вложувањето во иновации клучни за закрепнување на економијата
Музејот „Матка“ повторно отворен за посетители - Меѓународниот ден на музеите одбележан со работилница за обновливи извори на енергија
Музејот „Матка“ повторно отворен за посетители - Меѓународниот ден на музеите одбележан со работилница за обновливи извори на енергија
Грант од 2,2 милиони евра од германската КФБ банка за Кавадарци: Градот ќе биде градилиште со месеци, но добива трајна инвестиција
Грант од 2,2 милиони евра од германската КФБ банка за Кавадарци: Градот ќе биде градилиште со месеци, но добива трајна инвестиција
САД бара ЕУ да воведе царини за руската нафта
САД бара ЕУ да воведе царини за руската нафта
МВР: Санкционирани 40 возила за јавен превоз на територија на цела држава, 16 со неисправни сопирачки
МВР: Санкционирани 40 возила за јавен превоз на територија на цела држава, 16 со неисправни сопирачки

Ковачевски: ВМРО-ДПМНЕ да одат на факултет и да научат што е инфлација

Претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски во интервју за Канал 5 телевизија истакна дека Владата ги замрзна цените на основните продукти за да спречи ценовен шок од инфлацијата која сега се случува на светско ниво.

Донесовме одлука за замрзнување на цените, за да спречиме ценовен шок со порастот на цените на основните продукти за граѓаните. При носење на оваа мерка кажавме дека состојбата ќе се следи и идните мерки ќе се носат согласно податоците од Државниот завод за статистика за секој нареден месец. Мора да се води сметка дека ако одреден производ е од узов и неговата цена се формира надвор од државата, тогаш мора да се земе во предвид дека со замрзнување на неговата цена може да доведе до негов недостаток на пазарот. Имаме разбирање и од компаниите кои вршат увоз кои се сложија да ги сведат на нула нивните маржи со цел да помогнат во надминување на оваа криза“ посочи Ковачевски.

Претседателот Ковачевски истакна дека ВМРО-ДПМНЕ наместо да понуди решенија, ја злоупотребува состојбата со цените и само критикува без основа.

„И кога ќе видам соопштение од ВМРО-ДПМНЕ дека јас сум донел инфлација, тогаш треба сите таму да одат на факултет и да научат што е инфлација и како се формира инфлација.Таква сериозна партија треба да помогне во кризата, а не секое утро да пласираат соопштенија за тоа како Ковачевски е виновен за инфлацијата, попладне да бараат избори, а не понудат ниту едно решение“ заклучи Ковачевски.

loading...

anime sites. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

Redo of Healer Episode 5

anime heaven au My Hero Academia Season 4

animeheaven app Horimiya

watch anime AnimeHeaven Redo of Healer

Tokyo Ghoul

tải go88