Медиумски реформи – три чекори напред, два чекора назад
Медиумски реформи – три чекори напред, два чекора назад
Едвард Џозеф: Софија може да ги поткопа темелите на македонската држава
Едвард Џозеф: Софија може да ги поткопа темелите на македонската држава
КАЕВСКИ: Срамно, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ширеа лаги и ги рушеа државните позиции со Бугарија
КАЕВСКИ: Срамно, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ширеа лаги и ги рушеа државните позиции со Бугарија
На младите им треба психолошка поддршка, која нема да трае само 15 минути
На младите им треба психолошка поддршка, која нема да трае само 15 минути
Град Скопје ќе доделува годишни стипендии од 24.000 денари за спортисти-средношколци
Град Скопје ќе доделува годишни стипендии од 24.000 денари за спортисти-средношколци
ЛИТАР ГОРИВО ВО ЕУ НАБЛИЖУВА КОН ТРИ ЕВРА: Најскап бензин возат Финците, но и во Грција е скоро 2 и пол евра
ЛИТАР ГОРИВО ВО ЕУ НАБЛИЖУВА КОН ТРИ ЕВРА: Најскап бензин возат Финците, но и во Грција е скоро 2 и пол евра
И Холандија го активира антикризниот план, ги вклучува термоелектраните
И Холандија го активира антикризниот план, ги вклучува термоелектраните
Петар Колев: Доколку Македонија не ја прифати подадената рака на Бугарија ќе биде целосно изолирана
Петар Колев: Доколку Македонија не ја прифати подадената рака на Бугарија ќе биде целосно изолирана

Македонски Концепт промовира нов национален тим

Македонски Концепт, како отворена политичка платформа, постојано работи на вклучување на нови кадри кои се залагаат за полна демократизација на македонското општество. Граѓанскиот активизам претставува клучна компонента на Македонски Концепт, при што беа распишани огласи за избор на генерален секретар, заменик-генерален секретар, извршен директор и претседател на Младински Концепт.

На седница одржана на 27 јуни 2021 година, Националниот совет на Македонски Концепт ги избра:

Мартин Бошкоски за генерален секретар на Македонски Концепт. Бошкоски е магистер на Правниот Факултет „Јустинијан Први“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје. Бошкоски е со повеќегодишно работно искуство како во адвокатурата, така и во другите сектори на стопанството.

Филип Дилевски за заменик-генерален секретар на Македонски Концепт. Дилевски е ко-сопственик и извршен директор на приватна консултантска куќа, чиј приоритет е привлекување странски инвестиции и создавање нови работни позиции во руралните места.

Антoниo Нeстoрoски за извршен директор на Републички Директорат на Македонски Концепт. Нестороски е дипломиран политиколог на Правниот Факултет „Јустинијан Први“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје и иден магистер на Универзитетот во Падова, Италија.

Александар Тасев за претседател на Младински Концепт. Тасев е иден дипломиран економист на Економскиот Факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје.

Тим за комуникација со јавност

loading...

dow go88

sunwin energy and infra pvt ltd sunwin - kingdom of gems sunwin bị sập chưa