Заев: Го слушнавме и прифативме повикот на деловните луѓе од регионот – помалку историја, повеќе економија
Заев: Го слушнавме и прифативме повикот на деловните луѓе од регионот – помалку историја, повеќе економија
(ВИДЕО) СМЕШЕН МОМЕНТ ОД ПРОШЕТКАТА НА РАМА, ЗАЕВ И ВУЧИЌ: НОВИНАРКАТА НА ПИНК ГО ПРАШУВА ЗАЕВ КАДЕ Е КАФИЧОТ ТРОПИКАНА ВО СКОПЈЕ КАДЕ ВУЧИЌ БИЛ ПРЕД 30 ГОДИНИ, ЗАЕВ ВИКА ПОЈМА НЕАМ ЈА СУМ ОД СТРУМИЦА
(ВИДЕО) СМЕШЕН МОМЕНТ ОД ПРОШЕТКАТА НА РАМА, ЗАЕВ И ВУЧИЌ: НОВИНАРКАТА НА ПИНК ГО ПРАШУВА ЗАЕВ КАДЕ Е КАФИЧОТ ТРОПИКАНА ВО СКОПЈЕ КАДЕ ВУЧИЌ БИЛ ПРЕД 30 ГОДИНИ, ЗАЕВ ВИКА ПОЈМА НЕАМ ЈА СУМ ОД СТРУМИЦА
БРАВО ОПШТИНА ЦЕНТАР - Уште два угостителски објекти во Центар добија решенија за преземање мерки за намалување на бучава
БРАВО ОПШТИНА ЦЕНТАР - Уште два угостителски објекти во Центар добија решенија за преземање мерки за намалување на бучава
Почнува изградба на Детска градинка во Бутел
Почнува изградба на Детска градинка во Бутел
Од тематската седница на Владата: Охридскиот рамковен договор придонесе за кохезивноста на општеството како еднакво за сите граѓани и заедници како и за интеграцијата на Република Северна Македонија во НАТО и ЕУ
Од тематската седница на Владата: Охридскиот рамковен договор придонесе за кохезивноста на општеството како еднакво за сите граѓани и заедници како и за интеграцијата на Република Северна Македонија во НАТО и ЕУ
ВУЧИЌ: ТИЕ ЗЕМЈИ ШТО ОДБИЈА ДА БИДАТ ДЕЛ ОД ИНИЦИЈАТИВАТА ОТВОРЕН БАЛКАН ЌЕ ТРПАТ ЕКОНОМСКИ ПОСЛЕДИЦИ, СРБИЈА, АЛБАНИЈА И ЦРНА ГОРА ЌЕ ПРИВЛЕЧАТ 90% ОД СИТЕ СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ НА БАЛКАНОТ
ВУЧИЌ: ТИЕ ЗЕМЈИ ШТО ОДБИЈА ДА БИДАТ ДЕЛ ОД ИНИЦИЈАТИВАТА ОТВОРЕН БАЛКАН ЌЕ ТРПАТ ЕКОНОМСКИ ПОСЛЕДИЦИ, СРБИЈА, АЛБАНИЈА И ЦРНА ГОРА ЌЕ ПРИВЛЕЧАТ 90% ОД СИТЕ СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ НА БАЛКАНОТ
ЗА ПРВПАТ ХЕРАКЛЕЈА И АНТИЧКИОТ ТЕАТАР ДОСТАПНИ ЗА ЛИЦАТА СО ИНВАЛИДИТЕТ
ЗА ПРВПАТ ХЕРАКЛЕЈА И АНТИЧКИОТ ТЕАТАР ДОСТАПНИ ЗА ЛИЦАТА СО ИНВАЛИДИТЕТ
Министерството за труд и социјална политика ги повикува работодавачите и работниците да ги почитуваат препораките на лекарите за топлиот бран
Министерството за труд и социјална политика ги повикува работодавачите и работниците да ги почитуваат препораките на лекарите за топлиот бран

МАНУ ПРЕДЛАГА: Даноците на доход и имот да се зголемат а непродуктивните трошоци на Владата да се скратат – ова се главни препораки на академиците за да се избегне финансиска нестабилност и да се скроти растот на јавниот долг

Академик Таки Фити препорачува да не се чепка ДДВ-то за да не се удри врз најсиромашните, а борбата против сивата економија и даночната евазија да се зсили. Предупреди дека постојат ризици од нова рецесија која дополнителн би ја исцедила буџетската каса па затоа се потребни издржливи политики.

„Јас сум за тоа да има прогресивно оданочување, но кај персоналниот данок на доход. Јас сум против прогресивно оданочување на фирмите. Веќе има определено зголемување на даноците на имот, што е оправдана мерка и евентуално треба да се размисли во иднина дали ќе имаме еколошки даноци и што ќе значат тие од аспект на зголемување на даночниот товар. Но – делумно преку зголемување на даноците а повеќе преку другите мерки.“вели Таки Фити, академик.

Веќе е познато дека Владата планира да воведе три пати поголем данок на имот за сите кои имаат повеќе куќи, станпви или земјиште а не го користат или изнајмуваат.Контурите на мерката остануваат непознати.

„Веќе имаме усвоено стратегија за реформите во даночниот систем за кои се започнати јавни расправи и во однос на зголемување на ефикасноста на овој систем и прибирање на приходите.“изјави Фатмир Бесими, министер за финансии.

За инфлацијата и раст на цените на основните продукти Фити увери дека не треба да се стравува од продлабочување на ценовниот шок. Она што и двајцата го потенцираа е дека економијата целосно ќе се опорави догодина.

loading...

Watch anime online for free at WCOStream dubbed anime. Watch Yatterman Night Episode 12

AnimeDao - Watch English Subbed Anime Online | AnimeDao Official. Death Parade (https://animedao.nl/m/ONJ) Episode 12