ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: БРУТАЛЕН НАПАД НА ДЕМОКРАТИЈАТА СО ИЗМЕНИТЕ НА ИЗБОРНИТЕ ПРАВИЛА БРУТАЛНО СЕ НАПАЃА ДЕМОКРАТИЈАТА,ПРАВОТО НА ЗДРУЖУВАЊЕ,ПРАВОТО НА ИЗРАЗУВАЊЕ И СЛОБОДА НА ПЕЧАТОТ
ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: БРУТАЛЕН НАПАД НА ДЕМОКРАТИЈАТА СО ИЗМЕНИТЕ НА ИЗБОРНИТЕ ПРАВИЛА БРУТАЛНО СЕ НАПАЃА ДЕМОКРАТИЈАТА,ПРАВОТО НА ЗДРУЖУВАЊЕ,ПРАВОТО НА ИЗРАЗУВАЊЕ И СЛОБОДА НА ПЕЧАТОТ
БОМБА НА ВУЧИЌ ВО СКОПЈЕ: ВО ИДНИНА ЗАЕДНО АЛБАНИЈА, СРБИЈА И СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЌЕ ЛОВИМЕ СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ, ЌЕ ИМ КАЖЕМЕ НА СТРАНЦИТЕ ДЕКА МОЖЕТЕ ДА СМЕТАТЕ НА РАБОТНА СИЛА ОД ТРИТЕ ЗЕМЈИ ЗАЕДНО ТОА ЌЕ НЕ НАПРАВИ МНОГУ ПРИВЛЕЧНИ ЗА НОВИ ИНВЕСТИЦИИ
БОМБА НА ВУЧИЌ ВО СКОПЈЕ: ВО ИДНИНА ЗАЕДНО АЛБАНИЈА, СРБИЈА И СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЌЕ ЛОВИМЕ СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ, ЌЕ ИМ КАЖЕМЕ НА СТРАНЦИТЕ ДЕКА МОЖЕТЕ ДА СМЕТАТЕ НА РАБОТНА СИЛА ОД ТРИТЕ ЗЕМЈИ ЗАЕДНО ТОА ЌЕ НЕ НАПРАВИ МНОГУ ПРИВЛЕЧНИ ЗА НОВИ ИНВЕСТИЦИИ
(ВИДЕО) ПРЕД СТОТИЦИ НОВИНАРИ ОД ЦЕЛИОТ БАЛКАН ПОЧНА ЕКОНОМСКИОТ ФОРУМ ВО СКОПЈЕ
(ВИДЕО) ПРЕД СТОТИЦИ НОВИНАРИ ОД ЦЕЛИОТ БАЛКАН ПОЧНА ЕКОНОМСКИОТ ФОРУМ ВО СКОПЈЕ
(ВИДЕО) БРАВО, РЕГУЛАТОРНА ОДЛУЧИ: СМЕТКИТЕ ЗА ПАРНО ВО СКОПЈЕ ЌЕ СЕ НАМАЛАТ ЗА 4,3 ПРОЦЕНТИ!
(ВИДЕО) БРАВО, РЕГУЛАТОРНА ОДЛУЧИ: СМЕТКИТЕ ЗА ПАРНО ВО СКОПЈЕ ЌЕ СЕ НАМАЛАТ ЗА 4,3 ПРОЦЕНТИ!
ЧАДИ НА ВОДНО, ДАЛИ СЕ РАБОТИ ЗА ПОЖАР?!
ЧАДИ НА ВОДНО, ДАЛИ СЕ РАБОТИ ЗА ПОЖАР?!
ЌЕ ПОКРИЈАТ БЛИЗУ 3 МИЛИОНА ЕВРА ДОЛГОВИ НА КЛУБОТ - ФК ВАРДАР СО НОВО РАКОВОДСТВО ВО НОВАТА ФУДБАЛСКА СЕЗОНА
ЌЕ ПОКРИЈАТ БЛИЗУ 3 МИЛИОНА ЕВРА ДОЛГОВИ НА КЛУБОТ - ФК ВАРДАР СО НОВО РАКОВОДСТВО ВО НОВАТА ФУДБАЛСКА СЕЗОНА
Милевски: Ги користиме ИПА фондовите, потпишани договори за 12 нови проекти вредни 3,6 милиони евра за прекугранична соработка со Бугарија и Косово
Милевски: Ги користиме ИПА фондовите, потпишани договори за 12 нови проекти вредни 3,6 милиони евра за прекугранична соработка со Бугарија и Косово
Теренската вакцинација за четврток 29.07.2021 ќе се одвива во следните населени места:
Теренската вакцинација за четврток 29.07.2021 ќе се одвива во следните населени места:

Маричиќ: Откако сум министер немало промена на закон без вклученост на граѓанскиот сектор

Министерот за правда Бојан Маричиќ во обраќањето на настанот „Организации од јавен интерес – регионалните и домашните искуства во пресрет на измената на Законот за здруженија и фондации“ кажа дека граѓанскиот сектор кога беше најпотребно и во најтешките моменти за државата се постави како брана на авторитаризмот и беше клучниот фактор кој се бореше за демократизација на државата. Маричиќ ја потенцираше улогата на Советот за соработка со и развој на граѓанскиот сектор, како советодавно тело на Владата за унапредување на соработката, дијалогот и поттикнување на развојот на граѓанскиот сектор.

-Во изминатите 7-8 месеци откако сум во Министерствoто за правда, немало промена на закон без вклученост на претставници на граѓанскиот сектор, а особено сум среќен поради грантовите за граѓанските организации – даватели на примарна бесплатна правна помош, бидејќи заштитата на човековите права е јавен интерес и заслужува институционална поддршка, потенцираше Маричиќ.

Според министерот за правда за натамошно доследно почитување на принципот на партнерство со невладиниот сектор потребно е секое министерство во рамките на своите надлежности да гради партиципативна култура, да вклучува што е можно поголем број на граѓански организации во својата работа и да создава стимули за поголема вклученост на граѓанските организации во општеството.

loading...

GoGoAnime Watch anime online in high quality with english Subbed & Dubbed. Watch Detective Conan OVA 07: A Challenge from Agasa! Agasa vs. Conan and the Detective Boys Episode Full

AnimeTV Watch english anime Online in HD for FREE. Watch The Drop Episode Full