ИНТЕРЕСНА СЛУЧАЈНОСТ: ВО ИСТ ДЕН НА ДВЕ ТЕЛЕВИЗИИ ГОСТУВА ИСТ РЕЛИГИСКИ ЕКСПЕРТ НА ТЕМА МПЦ СПЦ
ИНТЕРЕСНА СЛУЧАЈНОСТ: ВО ИСТ ДЕН НА ДВЕ ТЕЛЕВИЗИИ ГОСТУВА ИСТ РЕЛИГИСКИ ЕКСПЕРТ НА ТЕМА МПЦ СПЦ
БОМБА НА ХАРИ КОСТОВ: ДА ИМ СЕ ЗАБРАНИ НА МЛАДИТЕ ПОД 30 ГОДИНИ ДА СЕ БАВАТ СО ПОЛИТИКА, НАМЕСТО ДА ЛЕПАТ ПЛАКАТИ И ДА ЧЕКАТ ПАРТИИТЕ ДА ГИ УХЛЕБАТ ДА УЧАТ ДА ЗАРАБОТАТ ПАРИ НА ПАЗАРОТ НА ТРУД
БОМБА НА ХАРИ КОСТОВ: ДА ИМ СЕ ЗАБРАНИ НА МЛАДИТЕ ПОД 30 ГОДИНИ ДА СЕ БАВАТ СО ПОЛИТИКА, НАМЕСТО ДА ЛЕПАТ ПЛАКАТИ И ДА ЧЕКАТ ПАРТИИТЕ ДА ГИ УХЛЕБАТ ДА УЧАТ ДА ЗАРАБОТАТ ПАРИ НА ПАЗАРОТ НА ТРУД
Петков по средбата со Ковачевски: Си ветивме дека конструктивниот дијалог ќе продолжи
Петков по средбата со Ковачевски: Си ветивме дека конструктивниот дијалог ќе продолжи
ЗОШТО (НЕ) Е ТАКА? Митови за менталното здравје
ЗОШТО (НЕ) Е ТАКА? Митови за менталното здравје
Трајанов: САД ќе ги седнат С. Македонија и Бугарија на иста маса
Трајанов: САД ќе ги седнат С. Македонија и Бугарија на иста маса
АПЕЛ ЗА ПОМОШ ЗА СЕМЕЈСТВОТО НА МАЛАТА НИЛ НАСУФОСКИ
АПЕЛ ЗА ПОМОШ ЗА СЕМЕЈСТВОТО НА МАЛАТА НИЛ НАСУФОСКИ
Делегација на СПЦ преводена од Патријархот Порфириј пристигна во Скопје
Делегација на СПЦ преводена од Патријархот Порфириј пристигна во Скопје
Ковачевски: Не може да се зборува за каков било напредок со Бугарија, разговорите продолжуваат
Ковачевски: Не може да се зборува за каков било напредок со Бугарија, разговорите продолжуваат

МИЛЕВСКИ: Чесното, посветено, совесно и одговорно работење е одлика на сите директори, поставени на предлог на ЛДП

Прифативме да го менаџирање ЈП “Нискоградба” од Битола, иако бевме свесни дека тоа е голем предизвик, да водите фирма која е во загуба, со многу долгови и обврски.
Домаќинското работење на директорот и целиот негов тим овозможи претпријатието да се консолидира во изминатите 4 години и да остварува добивки.
Излегуваме од него, горди на сработеното.

Продолжуваме како ЛДП во услови на опозиционо делување да го следиме неговото работење и да алармираме доколку новиот менаџерски тим застрани од успешното работење на ова претпријатие и на локалната самоуправа во целина.
Менде Силјановски ти благодарам за успешното менаџирање.

Metodi Siljanovski

Почитувани пријатели,
Чувствувам потреба по завршувањето на мандатот да ја известам јавноста за состојбите кои ги наследив во Нискоградба, за начинот на кој беа решени, и во каква состојба го оставам претпријатието.
На функцијата стапив на 27.12.2017 година, како вработен раководител на припрема и во сите овие години, работев во интерес на претпријатието и на градот, се со цел да направиме финансиско стабилно претпријатие, кое ќе работи во интерес на сите граѓани.
2017 година, Нискоградба заврши со загуба од 32.000.000 денари, со вкупен кредит од Стопанска банка од 23.000.000 денари и обврски према добавувачи од околу 15.000.000 денари.
Јасно е за секој, дека бројките беа лоши, и не даваа надеж дека фирмата може да оди напред.

За четири години заедно со сите вработени, успеавме обврските да ги намалиме на 7.000.000 денари, загубата ја претворивме во добивка, а кредитот го донесовме до 2.400.000 денари, и Нискоградба во овој момент, е финансиско стабилно претпријатие.
Платата на вработените ја поткренавме на два пати, еднаш 5%, и уште еднаш 7,7%, со што се обидовме да го следиме трендот на зголемување на платите на државно ниво.

Во сите овие години успеавме да го обновиме и возниот парк и да набавиме од сопствени средства: едно теренско возило, две товарни повеќе наменски возила за превоз на патници и стока, Трактор со приколка и плуг за снег, ГПС инструмент, Мини багер за ископ и плуг за снег и на наменската сметка оставени се 100.000 евра, добиени од Министерството за локална самоуправа, за набавка на Камион со посипач и плуг за снег.
Се трудев во сите овие години, Нискоградба да изгради бренд на добра фирма, чесно работење и одговор на сите потреби на граѓаните. Моето мислење е дека успеав и му пожелувам на мојот наследник да продолжи по истиот пат и да го надоградува направеното.

На крајот, би сакал да им се заблагодарам на сите мои соработници, на Либерално-демократската партија за укажаната доверба да ја водам Нискоградба, за соработката со Општина Битола, а најмногу на фамилијата која имаше разбирање за сите мои отсуства и долги телефонски разговори.

loading...

anime to watch. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

anime to watch ANIMEFLIX Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba (Dub)

That Time I Got Reincarnated as a Slime Season 2 (Dub) Episode 8

anime flix TSUKIMICHI -Moonlit Fantasy-

Bleach (Dub) Episode 362

My Hero Academia (Dub)