ИНТЕРЕСНА СЛУЧАЈНОСТ: ВО ИСТ ДЕН НА ДВЕ ТЕЛЕВИЗИИ ГОСТУВА ИСТ РЕЛИГИСКИ ЕКСПЕРТ НА ТЕМА МПЦ СПЦ
ИНТЕРЕСНА СЛУЧАЈНОСТ: ВО ИСТ ДЕН НА ДВЕ ТЕЛЕВИЗИИ ГОСТУВА ИСТ РЕЛИГИСКИ ЕКСПЕРТ НА ТЕМА МПЦ СПЦ
БОМБА НА ХАРИ КОСТОВ: ДА ИМ СЕ ЗАБРАНИ НА МЛАДИТЕ ПОД 30 ГОДИНИ ДА СЕ БАВАТ СО ПОЛИТИКА, НАМЕСТО ДА ЛЕПАТ ПЛАКАТИ И ДА ЧЕКАТ ПАРТИИТЕ ДА ГИ УХЛЕБАТ ДА УЧАТ ДА ЗАРАБОТАТ ПАРИ НА ПАЗАРОТ НА ТРУД
БОМБА НА ХАРИ КОСТОВ: ДА ИМ СЕ ЗАБРАНИ НА МЛАДИТЕ ПОД 30 ГОДИНИ ДА СЕ БАВАТ СО ПОЛИТИКА, НАМЕСТО ДА ЛЕПАТ ПЛАКАТИ И ДА ЧЕКАТ ПАРТИИТЕ ДА ГИ УХЛЕБАТ ДА УЧАТ ДА ЗАРАБОТАТ ПАРИ НА ПАЗАРОТ НА ТРУД
Петков по средбата со Ковачевски: Си ветивме дека конструктивниот дијалог ќе продолжи
Петков по средбата со Ковачевски: Си ветивме дека конструктивниот дијалог ќе продолжи
ЗОШТО (НЕ) Е ТАКА? Митови за менталното здравје
ЗОШТО (НЕ) Е ТАКА? Митови за менталното здравје
Трајанов: САД ќе ги седнат С. Македонија и Бугарија на иста маса
Трајанов: САД ќе ги седнат С. Македонија и Бугарија на иста маса
АПЕЛ ЗА ПОМОШ ЗА СЕМЕЈСТВОТО НА МАЛАТА НИЛ НАСУФОСКИ
АПЕЛ ЗА ПОМОШ ЗА СЕМЕЈСТВОТО НА МАЛАТА НИЛ НАСУФОСКИ
Делегација на СПЦ преводена од Патријархот Порфириј пристигна во Скопје
Делегација на СПЦ преводена од Патријархот Порфириј пристигна во Скопје
Ковачевски: Не може да се зборува за каков било напредок со Бугарија, разговорите продолжуваат
Ковачевски: Не може да се зборува за каков било напредок со Бугарија, разговорите продолжуваат

МИЛЕВСКИ ПОТПИША ГРАНТОВИ СО КОИ ВЛАДАТА ЌЕ ФИНАНСИРА ОБНОВА НА МАНАСТИР ВО ЧУЧЕР САНДЕВО, ОБНОВА НА БИТОЛСКОТО КАЛЕ, РЕКОНСТУКРИЦИЈА НА ПАТИШТА ВО КАВАДАРЦИ И БИТОЛА

Денес потпишав, Одлука за распределба на остатокот од средства од програмата за намалување на диспаритетите во и помеѓу планските региони.

✅ Доделивме средства за зачувување на духовното наследство во Чучер Сандево, што ќе доведе до зголемување на бројот на туристи во овој крај и развижување на локалната економија. Преку проектот ќе се извршат конзерваторско реставраторски интервенции на северниот конак на преубавиот манастирскиот комплекс Св. Никита во с. Горњани. Ова е најпосетуваниот објект во општината.

✅ Изработка на техничка документација за реконструкција на локалниот пат од трафостаницата на с. Магарево до влезот во Националниот парк Пелистер. Ако сакаме развој на туризмот на Пелистер треба да се обезбеди и добра патна инфраструктура. Следната година ќе се реализира и неговото санирање со заеднички сили со Општината Битола.

✅ Изградба на северната улица 1 и станбените улици 2, 3 и 4 во ДУП Дисанска заедно со општина Кавадарци. Министерството ќе финансира 30% од вредноста на проектот а остатокот Општина Кавадарци.

✅ Изработка на техничка документација за реконструкција на локален пат с. Челопеци, Сребетино до с. Долно Козичино, како и изработка на проект за фекална канализација во с. Колари во општина Кичево.

✅ Изработка на техничка документација за проектирање на нов пат од с. Раштани до Битолското кале. Ова е дел од големиот проект за реконструкција на Калето за што претходно оваа година од Министерството се обезбедија средства за истражување на Калето и изработка на проект за градби. Со овој проект ја збогатуваме туристичката понуда на Битола со внесување на нови содржини. Изградбата на новиот пат се очекува да се реализира следната година.

loading...

watch subbed anime. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

Seirei Gensouki: Spirit Chronicles

AnimeDao Demon Slayer: Entertainment District Arc

Attack on Titan Season 3 Part 2 Episode 8

watch subbed anime Dragon Ball Super (Dub)

english anime AnimeDao JoJo's Bizarre Adventure: Diamond is Unbreakable