Османи на 132- та сесија на Комитетот на министри на Советот на Европа
Османи на 132- та сесија на Комитетот на министри на Советот на Европа
СЗО со важен апел до Русија: Обезбедете здравствена заштита на цивилното население во местата под руска окупација во Украина
СЗО со важен апел до Русија: Обезбедете здравствена заштита на цивилното население во местата под руска окупација во Украина
Николоски: Членството во ЕУ не смее да има алтернатива
Николоски: Членството во ЕУ не смее да има алтернатива
Се надевам Ахмети еден ден ќе заврши како Груевски, вели Села
Се надевам Ахмети еден ден ќе заврши како Груевски, вели Села
Бочварски – Рустеми: Не прифаќаме калкулации, рокот за изградба на автопатот Кичево – Охрид мора да се запази. Делницата од Требениште до Охрид ќе се пушти за сообраќај во август
Бочварски – Рустеми: Не прифаќаме калкулации, рокот за изградба на автопатот Кичево – Охрид мора да се запази. Делницата од Требениште до Охрид ќе се пушти за сообраќај во август
НА ОВОЈ ЧОВЕК МУ ДОЛЖИМЕ ГОЛЕМО ИЗВИНУВАЊЕ, ЏАБЕ ГО МАЛТРЕТИРАВМЕ 20 ГОДИНИ: И Вранишковски на литургијата на СПЦ и МПЦ во Белград
НА ОВОЈ ЧОВЕК МУ ДОЛЖИМЕ ГОЛЕМО ИЗВИНУВАЊЕ, ЏАБЕ ГО МАЛТРЕТИРАВМЕ 20 ГОДИНИ: И Вранишковски на литургијата на СПЦ и МПЦ во Белград
ОВОЈ РЕЖИМСКИ ПАУН КОНЕЧНО ЌЕ СЕ СООЧИ СО ПРАВДАТА: Истрагата за „МПМ“ е завршена, Срѓан Керим осомничен за три кривични дела
ОВОЈ РЕЖИМСКИ ПАУН КОНЕЧНО ЌЕ СЕ СООЧИ СО ПРАВДАТА: Истрагата за „МПМ“ е завршена, Срѓан Керим осомничен за три кривични дела
Битиќи од Кралството Данска: Јакнењето на вредносните ланци во регионот носи компетитивна предност за нашите земји како и зголемена предвидливост и стабилност за инвеститорите
Битиќи од Кралството Данска: Јакнењето на вредносните ланци во регионот носи компетитивна предност за нашите земји како и зголемена предвидливост и стабилност за инвеститорите

Министерот Спасовски на почетокот на проект со ОБСЕ – “Градење хибриден образовен систем во МВР”

Денеска, беше означен почетокот на оперативната реализација на новиот заеднички проект на Министерството за внатрешни работи и Мисијата на ОБСЕ во Скопје – “Градење хибриден образовен систем во МВР”, проект од доменот на полициското образование и стручна едукација. На настанот се обратија министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, како и шефот на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, амбасадор Клеменс Која.

Министерот Спасовски на почетокот од своето обраќање ја истакна континуираната и плодна соработка што со години наназад Министерството за внатрешни работи ја има со Мисијата на ОБСЕ, пред се со Отсекот за развој на полицијата при Мисијата, а нагласи и дека е јасно видлива во мноштвото заеднички реформски проекти каков што е и денешниот, како дополнителен прилог на плодната соработка што продолжува динамично да се негува и надградува, прецизно таргетирајќи ги конкретните или актуелни потреби на нашето министерство.

„Со овој проект започнуваме еден процес фокусиран на образованието, при што, ползувајќи ги техничко-технолошките капацитети целиме кон структуирање на дигитален систем на стручна обука и едукација, или поточно кажано на микс меѓу дигитализираната наобразба и обуките со физичко присуство при Центарот за обука на кадри од областа на безбедноста на МВР. Овој процес не е само алтернативен образовно-логистички концепт, со оглед на искуствата од периодот зад нас условени од антипандемиските глобални и национални превентивни мерки, туку претставува концепт што ќе биде своевидно надополнување на оние стандардни образовни програми креирани при Центарот за обука”, потенцираше министерот Спасовски.

Министерот Спасовски истакна дека изминатиов период од неколку месеци, по потпишувањето на заедничкиот Меморандум за реализација на овој проект меѓу МВР и Мисијата на ОБСЕ во Скопје, беа направени сите неопходни подготовки за негова практична операционализација до 2024 година, почнувајќи од креирањето на критериумите за избор на обучувачи, нивно сертифицирање согласно потребните стандарди, и нивно воведување во процесот на оперативно фундирање на концептот за хибридно образование.

На крајот од своето обраќање министерот Спасовски изрази увереност дека со спроведувањето на овој проект на еден подолг период ќе инвестираме во подигнување на нивото на стручна и професионална едукација на вработените во министерството, примарно на полициските службеници, а меѓудругото, истакна и подготвеност за продолжување на партнерството со ОБСЕ во реформската изградба на модерни полициски служби кои ќе бидат реален и примарно – кредибилен сервис на сите наши граѓани, а во функција на целосно остварување на нивната сигурност и безбедност.

Шефот на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, амбасадорот Клеменс Која, во своето обраќање пред присутните истакна дека полицијата има единствена и привилегирана позиција во општеството, со монопол над легитимната употреба на цивилна сила, а како што вели поговорката, со голема моќ доаѓа и голема одговорност, а меѓудругото истакна и дека се потребни механизми за надзор и управување за да се обезбеди највисоко ниво на полициска професионалност.

„Брзите технолошки промени претставуваат и предизвици и можности за обука на полицијата. За таа цел потребен е дигитално компетентен персонал, комплементарна ИТ инфраструктура и флексибилност во нашите пристапи за учење, гледајќи подалеку од традиционалната средина на учење во училница. Затоа нашиот проект се фокусира на развивање на капацитетите на Министерството за внатрешни работи за хибридно учење и образование, во насока на изградба на интегриран, одржлив и долготраен систем на професионално образование”, потенцираше амбасадорот Која.

loading...

AnimeHeaven - Watch HD Anime Online Free | AnimeHeaven.pro. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

anime to watch Naruto

watch anime online AnimeHeaven My Hero Academia Season 2 (Dub)

AnimeHeaven TSUKIMICHI -Moonlit Fantasy- Episode 5

Hunter x Hunter (2011)

The Seven Deadly Sins: Dragon's Judgement Episode 18

tải go88